bestyjki 2000 pkt. proszę o komentarze

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
klon pl
Wałkarz

bestyjki 2000 pkt. proszę o komentarze

Post autor: klon pl »

1 Doombull @ 353.0 Pts
General; Frenzy; Heavy Armour; Shield
Ram Horn Helm [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
Sword of Striking [25.0]
Talisman of Preservation [45.0]

1 Gorebull @ 272.0 Pts - ląduje w minosiach w 2 szeregu ( i krówki mają 6 siły a nie mają asl od dwóraków :) )
Frenzy; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Beast Banner [75.0]

1 Bray Shaman @ 135.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]

4 Minotaurs @ 345.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Musician

1 Bloodkine @ [40.0] Pts
Blackened Plate [20.0]

22 Bestigor Herd @ 316.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of the Eternal Flame [10.0]

1 Gouge-horn @ [12.0] Pts

5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

8 Ungor Raiders @ 51.0 Pts
Short Bow; Musician

9 Ungor Raiders @ 57.0 Pts
Short Bow; Musician

Additional Casting Dice: 0

Additional Dispel Dice: 0

Models in Army: 58

Total Army Cost: 1999.0

proszę o komentarze przeglądałem inne rozpiski bestmenów i osobiście nie popieram grania na gorach są zbyt miękkie stąd 5 chariotów nie było też minotaurów które moim zdaniem pomimo kłopotów z dojściem do przeciwnika robią miazgę gram dopiero trochę ponad pól roku więc prosze o komentarze co do rozp. i z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2013, o 07:17 przez klon pl, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

klon pl
Wałkarz

sorka przegapiłem rydwany juz poprawiłem pierwszy raz na forum :b

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Oi,
bardzo ciekawa rozpiska. Kilka uwag:
1. Leadership maksymalnie 8, to mało. Wystarczy, że jeden rydwan zostanie zniszczony, dwa-trzy w pobliżu testują panikę, pamiętaj, więc by rozstawiać się pow. 6" od siebie i/lub w zasięgu generała.
2. Doombull, zakładam, ma Sword of Swift Slaying, a nie, S.o.Striking?
3. Minotaury, przez zasadę Bloodgreed, mają tendencję do wpadania w pułapki, zastanów się, czy nie potrzebujesz jednak Corwn of Command, by wytrzymać pierwszą, niekorzystną rundę walki.
4. 'dwuraki', nie 'dwóraki' :wink:
5. Skoro BSB ma stać w drugim szeregu, może lepiej dać mu broń dwuręczą, miast tarczy?
6. Nie dałeś Minotaurom Sztandaru, co oznacza, że wystarczy zabić Bloodkine, by wyciągnąć BSB do pierwszego szeregu.
7. Daj znak, jak poszła bitwa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

minoski są takie o

kiedyś kumpel grał na samych pojedyńczych bullach(lord i hero) jako kowboje+ horda+coś do trzymania magów+ w ciul rydwanów..sądzę że takie kowboje-minosy dobrze złożone są dobre i nie potrzeba im drogiej obstawy szeregowych minosów

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Kolega z nietoperzem w Avatarze ma racje :) .. minosy nie są zbyt potrzebne Byko-kowboje to fajniejsza opcja.
A nawet jeżeli już tak chcesz to BSB w tych minosach które zaproponowałeś nie ma look-out sir i jest łakomym kąskiem dla wszelkiej maści dział (za mało minosów).

Z ninjąska moge polemizować w 2 kwestiach:
- Ld 8 z przerzutem to w mojej skali ryzyka - brak zagrożenia. To kwestia nastawienia, bierz pod uwagę że raz na 100 lat coś ci spanikuje ale trudno gramy dalej.
- Moim zdaniem CoC nie jest tak potrzebne - jeżeli przegrywasz starcie minosami to znaczy że i tak możesz pakować figurki bo wynik walki jest przesądzony :wink: a na poważnie pograj i zobacz jak będziesz miał kłopoty to rozważ to CoC i oceń czy coś ci dało - po prostu metoda prób i błędów dojdziesz to jakiś tam swoich wniosków.

Reszta uwag bardzo słuszna.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

klon pl
Wałkarz

fakt będe musiał jakoś sztandar wcisnąć bo bsb za szybko w pierwszym szeregu ląduje :(
pogranie bez minosiów fajna opcja choć na razie nie możliwa do wykonania bo nie mam co za nie wstawić :b
ogólnie dziekuje za uwage by the way na koronce grałem nale dużo pkt. ciągnie a jak słusznie zauważył dibo gdy schodzą minotaury mogę sie pakować :)
apropo miecze to nie pomyłka idea doombula trafiającego i raniącego w większości wypadków na 2+ na dodatek w rozp. w której mam ra horn helm ( +1 atak za każdy armor save) jest zbyt kusząca :)
sorki za nie ogar to look out sir nie jest od 5 modeli w monsterus infanted
fakt będę musiał trochę uważać przy rozstawianiu ale przy wyborze władca bestii który ma wysoką lederke i doombul który ubije co najniej 2x więcej wybieram doombula :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

klon pl pisze: sorki za nie ogar to look out sir nie jest od 5 modeli w monsterus infanted
Zgadza się ale 5 szeregowych modeli, champion szeregowym modelem nie jest - w takim wypadku musisz mieć 5 modeli+championa razem 6 żeby mieć LoSir

A za sygnaturke/podpisik masz " + " :twisted:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

ODPOWIEDZ