Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Mało się nie zlałem w gacie gdy ujrzałem tego Cold One.
Kiedy faktycznie wyjdzie z całą armią to większość graczy De będzie popuszczać ze szczęścia.
Ten CO jak go widzimy w zasadach winien być taki jak te lwy.
Kiedy faktycznie wyjdzie z całą armią to większość graczy De będzie popuszczać ze szczęścia.
Ten CO jak go widzimy w zasadach winien być taki jak te lwy.
a mi ten gamezonowy się nie podoba bo tak troche przypomina krowe z łuskami czytaj za gruby jest
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
Wreszcie GW wyrzeźbiło ładnego Cold One'a! Piąte podejście wprawdzie, ale ważne, że jest. Jak dla mnie lepszy niż GZ, który jest może i dynamiczny, ale stosunkiem grubość nóg/wielkość tułowia ignoruje prawa fizyki.
Mam tylko pytanie - czy w procesie twórczym robi się model najpierw w dużej skali? Bo ten CO na zdjęciu jest strasznie wielki - mam nadzieję, że to nie będzie jakiś "large scale forge world exclusive".
Mam tylko pytanie - czy w procesie twórczym robi się model najpierw w dużej skali? Bo ten CO na zdjęciu jest strasznie wielki - mam nadzieję, że to nie będzie jakiś "large scale forge world exclusive".
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
- Temple Guard
- Falubaz
Z tego co wiem tak własnie się robi. Na fotkach nowych HE z GD widać obok siebie modele tych samych figurek normalnej wielkości i większe.Jonas pisze:Mam tylko pytanie - czy w procesie twórczym robi się model najpierw w dużej skali?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Cold One jest świetny. W sumie dobrze, że nie udało mi się zdobyć staroedycyjnych, teraz z chęcią poczekam na tego nowego
Tutaj jeszcze jedno ujęcie:
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1190567491
Tutaj jeszcze jedno ujęcie:
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1190567491
W tym momencie zawsze zostaje allegro można dokupić już wtedy jak wyjdą nowe coldy starych jeźdźców z jaszczurkami albo i bez i montować razem z nowymiShenq pisze:Ciekawe czy rycerzy też zmienią, ci z 6ed są bardzo fajni i boję siuę ze mogą ich schrzanić jak to zrobili z shadow warriorami od HE
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
- Temple Guard
- Falubaz
Ciekawe co zrobią z elitarną piechotą w nowym AB. Odpowiedniki w HE dostały potężnego kopa. Wszyscy ASF. SM mają 2A z S5, WL dostali wbudowanego stubborna (wcześniej, o ile się nie mylę mogli go mieć tylko z bohaterem) i poprawili im pancerz, a PG dostali warda 4+ (wreszcie elfy mają mocno przeżywalną piechotę!). Nie wiem co by musieli dostać Korsarze, Egzekutorzy lub BG, by wyrównać szanse. Obawiam się, że ich tak nie przegną i nie będą się mogli równać z odpowiednikami w HE.
mi najbardziej zależy na mojej ulubionej piechocie - czyli katach. Mogli by im zmniejszyć save'a o 1 do 4+, dodać drugi atak, zostawić killing blowa i zostawić koszt punktowy to by je o wiele bardziej ugrywalniło
Tak czy siak moim zdaniem nie byliby często wystawiani. Od HE jednostek i tak by po dupie dostawali.Bit pisze:mi najbardziej zależy na mojej ulubionej piechocie - czyli katach. Mogli by im zmniejszyć save'a o 1 do 4+, dodać drugi atak, zostawić killing blowa i zostawić koszt punktowy to by je o wiele bardziej ugrywalniło
- Temple Guard
- Falubaz
Elitarna piechota DE też powinna dostać lepsze armour save'y i ward save'y, by móc się równać z odpowiednikami z HE. Umiejętności ASF chyba nic nie przebije, ale powinni też być wzmocnieni w walce (danie 2 ataków i/lub podwyższenie siły). Chodzą plotki o armour piercingu dla praktycznie całej armii - to też by pomogło.
Np. BG bym tak widział: lepszy armour save/ward save, bazowa siła 4 (czyli z halabardą S5) i armour piercing. Reszta taka sama i bez podwyższenia ceny albo nawet z małą obniżką (bo PG dostali ASF i warda 4+ za darmo!!!).
Np. BG bym tak widział: lepszy armour save/ward save, bazowa siła 4 (czyli z halabardą S5) i armour piercing. Reszta taka sama i bez podwyższenia ceny albo nawet z małą obniżką (bo PG dostali ASF i warda 4+ za darmo!!!).
- Temple Guard
- Falubaz
Spoko, ale BG i tak ma eternal hatred już teraz. No i nie zapominajmy, że ASF to zasada bez wad, a hatred wymusza gonienie pokonanego przeciwnika, co często jest niebezpieczne dla goniącego.Ruszkol pisze:W jednym z wątków na forum Warseer'a padł cytat z rozmowy z Alessio gdzie tenże twierdzi iż DE dostaną hate'a na wszystko.... - to byłaby dobra odp na HE ASF...
Temple Guard, piszesz ze PG dostali warda i ASF za darmo..ale zauwaz ze oni wczesniej byli strasznie zle wyceniona jednostka.
ja na miejscu graczy liczyłbym na wzmocnienie piechoty.. ale tez by była dosc tania.. bo mozna dac duzo bajerów..ale co z tego jak piechota bedzie w cenie kawalerii ?
ja na miejscu graczy liczyłbym na wzmocnienie piechoty.. ale tez by była dosc tania.. bo mozna dac duzo bajerów..ale co z tego jak piechota bedzie w cenie kawalerii ?