To samo jest z HE No, może nie licząc SM Hehe, frościk to 240 pkt, IMHO, są ciekawsze wyboryRince pisze:Ale zgadzam sie, ze book jest swietny pod wzgledem ilosci grywalnych rozpisek. Nic nie jest OP, sa fajne rzeczy, ale ciezko wszystko zmiescic, takze fun przy skladaniu jest niesamowity
Nowe DE
Re: Nowe DE
Let the River of Blood flow...
My za to mamy warlocków : P coś za coś
Ale poaptrz na to np.
Jak uważasz ze w HE sa ciekawsze wybory niz Frost to sorry
Ale poaptrz na to np.
Sa dwa monsterki i dwóch pegazistów - tylko to juz format babicowy jest. za 320 punktów chyba mało rzeczy bije tak dobrze jak Charybdy1 Master @ 146.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Charmed Shield [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Master @ 144.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Dragonhelm [10.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Master @ 117.0 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 315.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Life
Dispel Scroll [25.0]
Ring of Hotek [50.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Dreadlord @ 277.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Giant Blade [60.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Kharibdyss @ 160.0 Pts
1 Kharibdyss @ 160.0 Pts
5 Doomfire Warlocks @ 125.0 Pts
5 Dark Riders @ 80.0 Pts
9 Dark Riders @ 200.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Herald @ [10.0] Pts
28 Witch Elves @ 364.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Hag @ [10.0] Pts
1 Reaper Bolt Thrower @ 70.0 Pts
Models in Army: 69
Total Army Cost: 2493.0
Jak uważasz ze w HE sa ciekawsze wybory niz Frost to sorry
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Na bsb lanca jeszcze siedzi
Na 2400 dwóch pegazistów raczej nie wejdzie bolce musza zostać jak są, z core za dużo nie zejdzie bo jest minimum
mysle o 1x10 Warlocków zamiast 2x5 mocniejszy ten unit wtedy. i mogloby ich być np. 8 pod katem 2400 foramtu.
A w ogóle - może by wziąć ich 11 i zrobić z nich deathstarek na herosów? Nie maja niby 2+ save ale może będą lepszym bunkrem na herosów niż DR czy CoKi. wtedy jeszcze jakas mala suka z dark żeby dodac im sily i jazda. I maja wtedy 2+ warda na magie. - a nie ejdnak nie, brakuje muzyka i banneru
Na 2400 dwóch pegazistów raczej nie wejdzie bolce musza zostać jak są, z core za dużo nie zejdzie bo jest minimum
mysle o 1x10 Warlocków zamiast 2x5 mocniejszy ten unit wtedy. i mogloby ich być np. 8 pod katem 2400 foramtu.
A w ogóle - może by wziąć ich 11 i zrobić z nich deathstarek na herosów? Nie maja niby 2+ save ale może będą lepszym bunkrem na herosów niż DR czy CoKi. wtedy jeszcze jakas mala suka z dark żeby dodac im sily i jazda. I maja wtedy 2+ warda na magie. - a nie ejdnak nie, brakuje muzyka i banneru
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Post pod psotem ale... każdy chyba amrzy o tym, żeby zagrac czyms takim:
masowa protekcja, masowy speed of light, zdawanie wszystkich testów, plus jako bonus birona gdzie trzeba. Do tego banishment, pociski i siatka. Poezja1 Supreme Sorceress @ 295.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Light
Talisman of Endurance [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 305.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light
Ring of Hotek [50.0]
Sceptre of Stability [15.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
1 Master @ 154.0 Pts
Lance; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
1 Dark Steed @ [0.0] Pts
9 Dark Riders @ 200.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Herald @ [10.0] Pts
34 Witch Elves @ 430.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Hag @ [10.0] Pts
1 War Hydra @ 180.0 Pts
Fiery Breath
1 War Hydra @ 180.0 Pts
Fiery Breath
1 War Hydra @ 180.0 Pts
Fiery Breath
1 Kharibdyss @ 160.0 Pts
1 Kharibdyss @ 160.0 Pts
Models in Army: 56
Total Army Cost: 2494.0
Pochodna z dyskusji elthariona
277 lord
320 suka
3xfast = 240
33 WE = 393
Gwardia = 450
4 Bolce 280
Warlocki 250
290 wolne: tu może eco bsb i eco pegaz ? albo bsb i dopakwoac DR do zestawu 15+5 zamiast 3x5?
na lore trudno sie jednoznacznie zdecydowac
277 lord
320 suka
3xfast = 240
33 WE = 393
Gwardia = 450
4 Bolce 280
Warlocki 250
290 wolne: tu może eco bsb i eco pegaz ? albo bsb i dopakwoac DR do zestawu 15+5 zamiast 3x5?
na lore trudno sie jednoznacznie zdecydowac
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Trafniejszym pytaniem byłoby, gdzie zamierza trzymać sukę. To jest największy problem nowych DE.
wlasnie jak dopakuje DR do 15 to tam ja zamierzam trzymac. inaczej tego nie widze
No niestety. Opcja konna jest niby spoko, ale tych woundow jest stosunkowo malo, a taki unit DR zajmuje tez kawal placu i sporo kosztuje.Barbarossa pisze:Trafniejszym pytaniem byłoby, gdzie zamierza trzymać sukę. To jest największy problem nowych DE.
DR beda na bank 0-3, a jakies odginaczki trzeba miec, zwlaszcza, jesli gra sie na wiczach z frenzy.
Za te 290 trzeba wrzucic jakiegos sensownego bsbka, i dopakowac jednych DR do minimum 12. 2x5 musi zostac. Nie wyobrazam sobie gry taka rozpa z jednym odgieciem.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Gdzie to jeden problem, drugi jest taki, że cholernie trudno ją zabezpieczyć przed paniką. Dlatego jakoś nie czuję dużej suki w rozpach - ogólnie rzecz biorąc zbyt dużo punktów kosztuje.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
moznaby warlockow wladowac do 10 - skoro pewnie beda i tak 0-1. sa twardsi niz dr
Suka z lifem potrafi sie bronic, T czy regena wejdzie i ten unit cos przezyje
Suka z lifem potrafi sie bronic, T czy regena wejdzie i ten unit cos przezyje
Taka była moja pierwsza myśl jak przejrzałem booka. Jak mamy Warlock'i to tak naprawdę te 300 punków można przeznaczyć na kolejny oddział.Jankiel pisze:Gdzie to jeden problem, drugi jest taki, że cholernie trudno ją zabezpieczyć przed paniką. Dlatego jakoś nie czuję dużej suki w rozpach - ogólnie rzecz biorąc zbyt dużo punktów kosztuje.
i tak 2 levl z beastem musi byc wtedy i ze scrollem, poza tym wtedy jest szpil bez MRa... w sumie moglby byc ale smok mnie nie przekonuje
to juz bym bral drugiego lorda może, na pegazie dla odmiany. Ale generalnie bez 4 levl i bez boostów do CC ja bym nie wychodził. tylko pytanie life, light czy może beast. Heaven i death tez sie nadają, ale chce pograc na czyms nowym
to juz bym bral drugiego lorda może, na pegazie dla odmiany. Ale generalnie bez 4 levl i bez boostów do CC ja bym nie wychodził. tylko pytanie life, light czy może beast. Heaven i death tez sie nadają, ale chce pograc na czyms nowym
To juz zalezy, ktore jednostki wystawiasz, no i w jakich ilosciach. Generalnie wybor lore'a jest najtrudnniejszy Zaden jakos tak ewidentnie sie nie kombuje.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".