NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Toż to za chwilęDeus pisze:(...) February or March.

Ciekawe ile w tym prawdy, niby wyszły HE, potem przerwa na LIZ, potem DE, teraz by wyszła przerwa na DF ? I potem my ? (i ELFY w całości wydane)
Jeśli tak to naprawdę bym się mega ucieszył

Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Podobno wszystkie podręczniki do elfów robiono naraz, więc zostaje pewnie ostateczna obróbka no i figurki więc ten trend HE przerwa na inną książkę ok 6 miesięcy, DE, znowu przerwa DF? no i WE tak kwiecień-maj mniej więcej. Za dużo już tych plotek żeby to było wróżenie tylko.
WardancerówDeus pisze:Zastanawiam się teraz co kupić, zanim zmienią mi to na nowe modele, napewno EG ale co jeszcze...

Siemano asy!
Dawno mnie tu nie było
Ale nie bójcie się, nie umarłem, a czytając o nowych WE jakoś tak znów mnie natchnęło i chyba wrócę do grania. =)
Póki co jeszcze trochę poczekam, ale muszę znów się zagłębić w zasady itp.
A te plotki wyglądają soczyście i w końcu w maju nowe WE... Eh to byłoby spełnienie batlowego marzenia, nowe kochane Leśniaczki...

Dawno mnie tu nie było

Póki co jeszcze trochę poczekam, ale muszę znów się zagłębić w zasady itp.

A te plotki wyglądają soczyście i w końcu w maju nowe WE... Eh to byłoby spełnienie batlowego marzenia, nowe kochane Leśniaczki...

Na coś takiego trafiłem, coś za dużo konkretów jak na tak daleki termin do premiery. Z drugiej strony jeśli plota o robieniu podręczników do elfów razem jest prawdziwa to może same zasady są już gotowe?
Hi Guys, new to the forum but a long time Wood Elves player.
The rumour is that the Wood Elves release is May 2014 and I have found some potential rules and releases translated from a Spanish forum, not sure about the accuracy but here goes:
Army wide ASF ( elves only )
- Hawkeye ( only elves , reroll one to hit, single shots)
- Spirit of the Forest ( unstable magical attacks, hatred , 5 + ward save , harmony with the forest )
- Elven Bow ( f4 , rapid fire , extra row )
- Saearath ( cc weapon , +1 Strength , + 1 SEspecial , spears )
- Explorers / Ambushers ( NDT : not what it is )
Forest Guard : Elvish Bow , Hawkeye
Eternal Guard : f4 , Saearath , L8
Light Knights : same
Driades : forms of combat .
Riders Halcon : Elven Bow , Hawk Eye , launches
Kournous Riders : Spirit of the forest, Saearath , L8 , F4 , A2 ( idk if directly go deer)
Arboreal : Spirit of the forest , as
Banshees : Spirit of the forest, Lamento ( breath attack ) , terror .
Eagle Claws : same
Wardancer : same , except for some changes that do not know .
Forest : Forest Spirit , Bow Elvish .
Men Tree: Like I
Millennial choleric : Hate Eternal , and nose to more
And releases
Man Megacaja Tree (Giant) / Durtu / Millennium cashflow
- Great Dragon Box Forest / Lord of the Forest / Sisters of Twilight
- Safety in Deer Forest Kournous
- Safety Kournous Riders (apparently nothing to do with the look of today, more fey and spiritual)
- Safety Wardancer / Forest
- Riders Box Falcon / Eagle Claws
- Safety Eternal Guard / Forest Banshees
- Blister Cantor of Trees
- Blister Lord of Forests
- Blister Skaw the Falconer
Wyglądają te plotki bardzo prawdopodobnie 

Wisła Kraków.
Przerzuty gał to bym zakładał tylko przy strzelaniu, patrząc na DE. Jak wywnioskowałeś te driady w szeregach? Może dostaną ale z tego zapisu co podałem wnioskuję raczej coś takiego jak miały w 5ed a obecnie mają wardancerzy, czyli style walki do wybrania co turę.
Było już kilka plot o typowej klockowej formacji driad ale zobaczymyhypnotic pisze:Przerzuty gał to bym zakładał tylko przy strzelaniu, patrząc na DE. Jak wywnioskowałeś te driady w szeregach? Może dostaną ale z tego zapisu co podałem wnioskuję raczej coś takiego jak miały w 5ed a obecnie mają wardancerzy, czyli style walki do wybrania co turę.