Jeszcze musiał bym troszkę dokupić oraz zmyć farbę z modeli które gdzieś w pudelkach sąMatis pisze:Ja tam czekam wciąż na jego Bretończyków
Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Fuxiorr Galeria - Krasnoludy i Demony
A jakie tło poza białą kartką jest najelpsze ? [ Biała kartka odpada przez mój głupi aparat ]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Szare tło wypróbuj koniecznie.
Na tych zdjęciach wygląda rewelacyjnie! :]
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Wygląda spoko, ale kadruj zdjęcia.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ciężko cokolwiek powiedzieć, oglądając figsa z takiej odległości - prawdziwe TT
Ty gregsmiejagreg pisze:Ciężko cokolwiek powiedzieć, oglądając figsa z takiej odległości - prawdziwe TT
Dzieki za rade, nastepna fotka z kartonemNina_love pisze:Kup duży karton jako tło - nie będzie widać załamania ściany. I przy małym modelu lepiej przybliżyć aparat (o ile ogniskowa na to pozwala).
Edit: lepszy fot nie umiem robic
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie chodzi o lepsze foty - po prostu powiększ figsa poprzez jeszcze mocniejsze wykadrowanie i powiększenie foty... Na razie bardzo fajnie pomalowany figs z tego, co widać ...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Zajebisty
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Niezbyt podoba mi się zielona skóra. Wygląda, jakby gostek miał na ryjoku kolory maskujące Nijak tych rozjaśnień nie rozumiem... Metal z kolei wydaje się ok, natomiast jest go dużo i wszystkie elementy zrobiłeś na 1 kopyt, stąd mała czytelność całości...
DziękiMatis pisze:Zajebisty
Niestety fotki są robione z fleshem... i skóra dupnie wyszła bo wyszła za jasna . Nie lubię różnorodnych metali to jakieś takie nie fajne.. a jako że to czarny ork to i będzie miał na sobie kupę żelazasmiejagreg pisze:Niezbyt podoba mi się zielona skóra. Wygląda, jakby gostek miał na ryjoku kolory maskujące Nijak tych rozjaśnień nie rozumiem... Metal z kolei wydaje się ok, natomiast jest go dużo i wszystkie elementy zrobiłeś na 1 kopyt, stąd mała czytelność całości...
Fotka bez flesha
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie chodzi mi o nadmiar, czy też niedomiar światła - chodzi o rozjaśnienia skóry na pysku. Przecież ten ork ma rysy twarzy, charakterystyczne linie, które trzeba rozjasnić. A tutaj są tylko plamy gdzieniegdzie, bez jakiegoś konkretnego rozkładu. Dlatego nie rozumiem tych rozjaśnień...
Wszystkie '' plamki '' sa na wypukłych miejscachsmiejagreg pisze:Nie chodzi mi o nadmiar, czy też niedomiar światła - chodzi o rozjaśnienia skóry na pysku. Przecież ten ork ma rysy twarzy, charakterystyczne linie, które trzeba rozjasnić. A tutaj są tylko plamy gdzieniegdzie, bez jakiegoś konkretnego rozkładu. Dlatego nie rozumiem tych rozjaśnień...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie wiem, ja chyba ślepy jestem. Przecież idą linie - na czole, nos, policzki, broda, zmarszczki na karku, uszy. To są linie mniej lub bardziej regularne, więc powinny być tak rozjaśniane. Jeśli zamiast tego dasz plamki, tak jak na focie, to zamiast fajnych rysów pyska wyjdzie Ci właśnie "siatka maskująca". I nie idzie o to, czy skóra za jasna, czy za ciemna, choć tutaj dałbym jeszcze ze dwa odcienie pośrednie. Chodzi o to, żebyś rozjaśnieniami podkreślał rzeźbę figsa, a nie walił plamy jak popadnie Goblin wyżej jest sporo lepiej porozjaśniany na pycholu...
Nie waliłem jak popadnie... tylko na najwypuklejszych miejscach na modelu tak samo jak na gobliniaku pozatym on tam dla mnie ma slabsze rysy twarzy niz gobos... bo jego twarz jest bardziej plaska .... przynajmniej dla mnie.smiejagreg pisze:Nie wiem, ja chyba ślepy jestem. Przecież idą linie - na czole, nos, policzki, broda, zmarszczki na karku, uszy. To są linie mniej lub bardziej regularne, więc powinny być tak rozjaśniane. Jeśli zamiast tego dasz plamki, tak jak na focie, to zamiast fajnych rysów pyska wyjdzie Ci właśnie "siatka maskująca". I nie idzie o to, czy skóra za jasna, czy za ciemna, choć tutaj dałbym jeszcze ze dwa odcienie pośrednie. Chodzi o to, żebyś rozjaśnieniami podkreślał rzeźbę figsa, a nie walił plamy jak popadnie Goblin wyżej jest sporo lepiej porozjaśniany na pycholu...