Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Murmandamus pisze:należy wyyebac Błaszcza i Lewonogiego bo najwyraźniej wolą grać w klubach zagranicznych nie w reprezentacji . Tendencja stała a niby są tacy wielcy i wspaniali.
Nie zgodzę się, Błaszczu zagrał dobry mecz, a Lewy był osamotniony w przodzie i jak wychodził po piłkę, to nikt z pomocników nie wchodził na jego miejsce. Zresztą cała koncepcja gry, oparta na jedynym Lewym, wydaje się błędna. Bardzo łatwo to odczytac, przykryć go czapką złożoną z 2 - 3 obrońców i Polska jest BEZRADNA. Każdy inny zespół wykorzystywałby takie skupienie obrońców na 1 napastniku - my nie, bo NIE MA KTO TEGO ROBIĆ. W Dortmundzie są skrzydła, u nas ich nie ma - jeden Kuba to za mało.
A obrona - cóż, dzisiaj obrońcy nie grali wcale źle, za wyjątkiem Pana Lewego Obrońcy, który nie dość, że nic nie robił w ofensywie, to sprezentował bramkę Ukraińcom jak trampkarz. Mam nadzieję, że stacje tv nie będą tego gola puszczać zbyt często, bo wszyscy się będą z tego śmiać - piłka zagrana na dobre 50 m jest dla Pana Lewego Obrońcy nie do odczytania :!: :!: :!: Po prostu żenada...

PS. Belgia, mój czarny koń od początku tych eliminacji, przeszła je jak burza i już jest w finałach. Tam też będą moim czarnym koniem i będę im kibicował przez całe mistrzostwa. Mają świetną pakę młodych graczy i będą groźni, mam nadzieję...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

smiejagreg pisze:
Murmandamus pisze:należy wyyebac Błaszcza i Lewonogiego bo najwyraźniej wolą grać w klubach zagranicznych nie w reprezentacji . Tendencja stała a niby są tacy wielcy i wspaniali.
Nie zgodzę się, Błaszczu zagrał dobry mecz, a Lewy był osamotniony w przodzie i jak wychodził po piłkę, to nikt z pomocników nie wchodził na jego miejsce. Zresztą cała koncepcja gry, oparta na jedynym Lewym, wydaje się błędna. Bardzo łatwo to odczytac, przykryć go czapką złożoną z 2 - 3 obrońców i Polska jest BEZRADNA. Każdy inny zespół wykorzystywałby takie skupienie obrońców na 1 napastniku - my nie, bo NIE MA KTO TEGO ROBIĆ. W Dortmundzie są skrzydła, u nas ich nie ma - jeden Kuba to za mało.
A obrona - cóż, dzisiaj obrońcy nie grali wcale źle, za wyjątkiem Pana Lewego Obrońcy, który nie dość, że nic nie robił w ofensywie, to sprezentował bramkę Ukraińcom jak trampkarz. Mam nadzieję, że stacje tv nie będą tego gola puszczać zbyt często, bo wszyscy się będą z tego śmiać - piłka zagrana na dobre 50 m jest dla Pana Lewego Obrońcy nie do odczytania :!: :!: :!: Po prostu żenada...

PS. Belgia, mój czarny koń od początku tych eliminacji, przeszła je jak burza i już jest w finałach. Tam też będą moim czarnym koniem i będę im kibicował przez całe mistrzostwa. Mają świetną pakę młodych graczy i będą groźni, mam nadzieję...
Ja tam zgadzam się z Grzesiem.

Edyta:
"Łącza, przez które mówi Szpak, pamiętają chyba lata świetności RWPG"
Rozwalił mnie ten komentarz znaleziony na necie. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Ja pierdole mecz o wszystko a on sobie stwierdził że da szanse pograć ludziom którzy nawet towarzyskiego nie zagrali w tej repie za kandencji Fornalika - po cholere testował ludzi jak potem wpuścił dziadka Lewandowskiego, Peszke i Wojtkowiaka- jeden grał ostatnio u Beenhakker'a albo i dawniej a dwaj pozostali u Smudy. A takiego Zielińskiego, który jest perspektywiczny i był testowany w ostatnich meczach wpuścił na ostatnie 15 minut.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

No to co? Anglia do boju? :twisted: obstawiam 3:0 dla Albionu.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

No co Ty :!: Nie wierzysz w naszych :!: :?: :!: Ja obstawiam 5 do 0 dla Anglików :lol2:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Moim małym niezrealizowanym marzeniem jest przegrania naszej reprezentacji z San Marino. Nawet 0:1 . Ale cóż może na następnych eliminacjach. Ale wtedy byłby piękny dym heh.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

żal oglądać.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Totalna i nieporadna obrona Częstochowy ale zdecydowanie : Szczęsny = man of the match :)

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Ukraina wygrywa 7:0 a my z san marino stracilismy bramke... Czy istnieje mozliwosc rozwiazania reprezentacji narodowej? :) czy inicjatywa obywatelska moze miec na to wplyw? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

"Nam strzelać nie kazano..."

Ukraina 8:0 San Marino

Edit: świeże z fb:

Obrazek
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Engel
Awans do MŚ.
Brak wyjścia z grupy, trener out.

Janas
Awans do MŚ.

Beenhaker
Brak awansu do MŚ, ale chociaż awans do ME.

Smuda
Brak awansu do ME, ale gramy tam za free.

Fornalik
Brak awansu do MŚ
Trener out.

idąc dalej tym tropem

Kolejny trener
Brak awansu do ME
Trener out.

Kolejny trener
Zrównanie się poziomem z San Marino.
Trener out.

Kolejny trener
Gorzej niż San Marino.
Trener out.

Prosta recepta: nie wywalać trenera bo na pewno dobijemy do dna. Chyba że o to właśnie chodzi.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Arsenal trafił na trudnego rywala i przegrał, bardzo lubię oglądać grę Lewandowskiego - jest bardzo silny, świetnie gra tyłem do bramki, dużo widzi, ma niezłą technikę i nie boi się meczów o stawkę - świetny napastnik.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Boi się tylko reprezentacji swojeo kraju :^o

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

jeżeli taktyka Fornalika polega na tym żeby Lewandowski wygrał mu mecz na 4-5 obrońców to jasne...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Arsenal zderzył się z bardzo solidnym zespołem i poległ. W lidze poza Tottenhamem ma bodajże samych cieniasów na rozkładzie, wiec bym tak nie piał z zachwytu nad ich forma, jak to robią dziennikarze. Niedługo okaże się, co są warci, jak przyjdą zespoły z czołówki... A wczorajszy mecz równie dobrze Kanonierzy mogli wygrać. Więcej szczęścia miała Borussia, poza tym w Arsenalu gra Sagna, który przegrał już nie pierwszy mecz... To jest gość, który niby gra dobrze, ale w każdym meczu popełnia jakiś kardynalny błąd, który bardzo często kończy się utratą gola... W meczach z klasowymi zespołami często decyduje to o wyniku...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Najsprawiedliwszy byłby remis chyba. Mam nadzieję, że z tej grupy wyjdzie BVB i Arsenal :)
Sagna ewidentnie to już nie jest ten Sagna. Kontrakt mu się kończy po tym sezonie. Mam nadzieję, że go nie przedłuży i przyjdzie ktoś klasowy na jego miejsce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Dastor

niby tak ale w piłce jak w battlu liczy się nie tylko skill ale też psycha i dlatego wygrywają niemcy :wink:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

BvB wysoko presuje i nie pozwala na swobodne rozgrywanie (tak jak gra Arsenal). Do tego są bardzo mocni fizycznie. IMO wygrała taktyka niż psycha :) Chociaż tak jak mówiłem remis byłby najbardziej sprawiedliwy.
Obrazek

ODPOWIEDZ