Noobowe pytanie.
Moderator: Kołata
Noobowe pytanie.
Nie wiem co dalej kupić, lub co zamienić rozpiska na 2500pkt.
Posiadam:
45 nocników + shaman
30 savage + shaman
20 czarnych
10 boyz
5 boar boyz
1 orcs chariot
3 fanatyków
1 warboss
1 gigant
2 doom diver
2 katapulty
5 arrer boyz
1 podstawka snotlingów
Wybaczcie za polskie i angielskie nazwy.
Posiadam:
45 nocników + shaman
30 savage + shaman
20 czarnych
10 boyz
5 boar boyz
1 orcs chariot
3 fanatyków
1 warboss
1 gigant
2 doom diver
2 katapulty
5 arrer boyz
1 podstawka snotlingów
Wybaczcie za polskie i angielskie nazwy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
-
- Kretozord
Manglery i kowbojów. Teraz w modzie są gobliny na walkach i tych duzych pajakach (podstawka 50x50).
o kurde. na wałku też bym spróbował jakiegoś wystawić.
trolle raczej są też podstawą w rozpisce. Raczej się nie przydadzą ci łucznicy i boysi w tej ilości (potęga zielonych misiów tkwi w ilości) ostatnio bardzo mi się sprawdza granie na 7 szeregach savadży i 7 szeregach nocników no i 2 manglery rzezają aż miło - jeden był tylko łatwym celem do zbicia - 2 już wymagają od wroga pomyślunku (który w dodatku nie zawsze się udaje)
no i sztandarowca armii musisz kupić <edit> sorry, generała masz już. - ale bez sztandarowca to pół armii Ci spierdzieli z pola bitwy w 2 turze a drugie pół (trolle) stwierdzi "oooo jaka ładna trawa" i będzie stało w miejscu
trolle raczej są też podstawą w rozpisce. Raczej się nie przydadzą ci łucznicy i boysi w tej ilości (potęga zielonych misiów tkwi w ilości) ostatnio bardzo mi się sprawdza granie na 7 szeregach savadży i 7 szeregach nocników no i 2 manglery rzezają aż miło - jeden był tylko łatwym celem do zbicia - 2 już wymagają od wroga pomyślunku (który w dodatku nie zawsze się udaje)
no i sztandarowca armii musisz kupić <edit> sorry, generała masz już. - ale bez sztandarowca to pół armii Ci spierdzieli z pola bitwy w 2 turze a drugie pół (trolle) stwierdzi "oooo jaka ładna trawa" i będzie stało w miejscu
Rafał
to już zależy od preferencji. Głównie wystawia się z AHD żeby miały turbo wygar w kombacie.
Przy bardziej defensywnym pomyśle na grę widziałem SO również z łukami.
Włócznia i tarcza to najgorszy z pomysłów IMO.
Przy bardziej defensywnym pomyśle na grę widziałem SO również z łukami.
Włócznia i tarcza to najgorszy z pomysłów IMO.
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
Przyłączę się do noobowego pytania. Jakie zasady specjalne mają Fanatycy (oprócz movementu 2d6 w kierunku ustalonym na kości rozrzutu)?
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
- Aron_Banalny
- Masakrator
ej, chłopaki, co mam jutro założyć na potańcówkę w remizie?
Kuba, jest tego sporo, najłatwiej sprawdzić w booku, jak nie masz, to w army builderze, jak tego tez nie masz i wiesz jak mam sie ubrać to daj Zn, wtedy ktos napisze, np Ja, Ataman Niewzruszony
Kuba, jest tego sporo, najłatwiej sprawdzić w booku, jak nie masz, to w army builderze, jak tego tez nie masz i wiesz jak mam sie ubrać to daj Zn, wtedy ktos napisze, np Ja, Ataman Niewzruszony
Opis w AB : "Fanatics"
Dużo tłumaczy
Dużo tłumaczy
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
z army buildera wydrukuj do pdf'a to masz kompletny w miare opis zasady fanatyka
np program cutepdf jest darmowy, wiec powinienes dac rade do pdfa druknac nawet jak nie masz normalnej drukarki
np program cutepdf jest darmowy, wiec powinienes dac rade do pdfa druknac nawet jak nie masz normalnej drukarki
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Wolę opcję "print document" która robi mi plik .XPS
Jak Fanatyk przejdzie przez odział , dajmy na to slavów, po prostu zabija się, i zadaje hity? nic więcej?May not be charged,but any unit that come into base contact with Fanatic, take 2D6 hits and the fanatic is removed
-
- Chuck Norris
Jeśli slave'y wejdą na Fanatyka to wtedy zadaje on 2k6 hitów i zabija się. Ale jeśli to Fanatyk wejdzie w slave'y wtedy zadaje k6 hitów i ląduje za oddziałem slave'ów żywy, by w kolejnej rundzie losowo się poruszyć.Kubaf16 pisze:Jak Fanatyk przejdzie przez odział , dajmy na to slavów, po prostu zabija się, i zadaje hity? nic więcej?May not be charged,but any unit that come into base contact with Fanatic, take 2D6 hits and the fanatic is removed