VENDETTICON, wyniki i fotorelacja

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SUMO
Wałkarz

Post autor: SUMO »

Turniej zajefajny :D
TruePunk świetna atmosfera, super klimat, dobra organizacja. Mam nadzieje że wy sie do Łodzi na mastera wybierzecie.
Killa ty zdrajco chciałem z Tobą zagrać a Ty beszczelnie uciekłeś.

Ogólnie chylę czoła Panowie. :D

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Tak się cieszyłam na ten turniej, a tu mnie niestety dorwało zapalenie zatok ;( Ból był tak potworny, że niestety musiałam się wycofać po pierwszej bitwie, za co przepraszam. Ciekawie wyszłam na zdjęciach - jak baba, która z pola prosto grać przyszła :D Może i lepiej, że nikt nie widział mnie, kiedy po południu leżałam w łóżku z gorączką i napuchniętymi oczami, jakby mnie mąż bił od tygodnia ;P

Moja pierwsza i jedyna bitwa zaczęła się super: byłam bardzo zadowolona z rozstawienia. Sumo ruszył do przodu, rzucił miscasta i radośnie mogłam zacząć kombinować. Na lewej flance wystawiłam 5 DR, 7 COK, na prawej resztę: 2 pegazy, harpie, DR. Po środku drugie 7COK i 2 bolce. Niestety w swojej drugiej turze Sumo rzucił IFkę na komecie. Kometa spadła na lawą flankę, a moja kochana plewna armia, która właśnie miała szrżować, nie potrafiła zdać liderki na 9-tce (COK) i 8-ce. I tak Sumo zaczął wygrywać bitwę.
To by było na tyle.

Jak ja nie cierpię chorować ;(((((
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Sumo nie zapraszaj ich na mastera tylko na Przerysowanych 3!!
Na mastera i tak przyjadą.

To już za 2 tygodnie.
Jeden z najfajniejszych naszych turniejów(i największy zarazem).

Agnieszka----->>>wiem co czujesz.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Byłem i pokazałem na co stać goblińską hordę spod znaku Gorka Morka :D

3 super bitwy, pierwsza z Krasiami (gracza imienia / ksywki nie pamiętam niestety za co serdecznie przepraszam), które miały pecha strasznego. W efekcie zielona fala się po nich przejechała, 19:1, bo jednak maszyn miał dużo i cośtam odstrzelił zanim wpadłem na niego w drugiej turze :D
Druga bitwa z Cosmo (wygrał w końcu ten turniej?? ), czyli Skaveny. Nienawidzam bić się ze szczurkami, ale dzięki przeciwnikowi była bardzo przyjemna bitewka. Akcje z magiem na rydwanie i IFką na stopie cudowne ! Niestety, zbieranie się na 7mce mi nie wychodziło, więc uciekło mi dużo punktów za stół. A szczury chyba wszystkie miały zasadę Reliable, nic im nie wybuchnęło... 5:15 i tyle :(
Trzecia bitwa i znów Krasie. Wiedziałem, że tym razem tak łatwo nie pójdzie, nawrzucałem też TruePunkowi, że rzuca mi kłody pod nogi, ale nie miało to oczekiwanego efektu... Szczególnie, że przeciwnikiem był Brunor Battlehammer, znany krasnoludzki pogromca goblinów... ;) Kijowy stół, nie mogłem dojść przez nawał terenów na stole, to mnie dużo odstrzelił, jak doszedłem to się przegryzłem już i wyszło nam z tego 10-10.

Co do turnieju: super miejsce (nie sposób nie trafić z dworca :) ), gracze też bez wyjątku fajni, na pewno się jeszcze zjawię. Tylko daleko trochę od Łodzi...
No i jeden minus, który bardzo mnie zabolał: tereny i stoły: stoły 48/48 na 1600 punktów są IMO zdecydowanie za małe... A terenów za dużo naćkane, na niektórych stołach było ich po 6! Przecież na 2k jest tyle samo oddziałów co na 1600 zwykle i to skrócenie stołu strasznie tnie armie, które muszą albo dużo kombinować (DE, Ogry nie mogą flankować prawie w ogóle...), albo hordowe ofensy (O&G nie mieszczą się, na ostatnim stole w "kolejce" stały jeden za drugim 3 moje oddziały, bo na jednej wysokości obok siebie stały domek, jeziorko i lasek. Razem zajmowały jakieś 22 cale :roll: ), za to promuje defensy (i Lizaki też BTW, trochę żałowałem, że ich nie wziąłem...). Np w ostatniej bitwie (na tym przećkanym stole ) przeciwnik ustawił się tak: klocek|domek|klocek2|maszyny|strzelcy. Z tym, że przed maszynami była woda. Także mogłem iść na klocki albo na strzelców tylko. Średnio mi się to podobało szczerze mówiąc... Ale cóż, Gobliny muszą i po ciasnych stołach mykać , takie życie

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Cosmo (wygrał w końcu ten turniej?? )
1. Yogi
2. Fojt
3. Cosmo

tak było chyba.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Ech, szkoda... Zawsze mógłbym mówić, że przegrałem jedną bitwę na turnieju, ale za to ze zwycięzcą, a tak z tego nici ;)

Zakładam, że odzew będzie zerowy, ale zapraszam na turniej do Łodzi za 2 tygodnie, regulamin na dniach :)

@TruePunk
Jak możesz daj link do pełnych wyników, dzięki z góry!

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Dodam że format najprawdopodobniej 1500 chociaz 1999 też w naszej ankiecie ma szanse.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

jeśli ktoś oprócz mnie ruszy tyłek, to chętnie przyjadę :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

1 Yogi Tomasz Leszko Gliwice 51
2 Maciek Fojt Dwarfs Katowice 48
3 Filip Gorecki Skaven Zabrze 46
4 Janek Suchecki Bretonnia Katowice 41
5 Tomek Koszowski Skaven Wroclaw 40
6 Marek Kielbasa Hordes of Chaos Tychy 40
7 Grzesiek Szrednicki Wood Elves Bytom 39
8 Kuba Masny Vampire Counts Pszczyna 39
9 Robak Beasts of Chaos Zabrze 36
10 Mysza Beasts of Chaos Zabrze 36
11 Tomek Jardzioch Orcs & Goblins Lodz 34
12 Bartek Horosz Dwarfs Bedzin 33
13 Sumo Lizardmen Lodz 21
14 Remo Bretonnia Opole 20
15 Piotr Rudy Dwarfs Katowice 18
16 Adam Pieszczuk Bretonnia Opole 18
17 Jasif High Elves Bielsko Biala 17
18 Jurek Ferencowicz Empire Bedzin 13
19 Kuba Horosz Bretonnia Bedzin 10
20 Kuba Jankowski High Elves Katowice Dyskwalifikacja
21 Agnieszka Jankowska Dark Elves Katowice Dyskwalifikacja
22 Lukasz Strzebinczyk Beasts of Chaos Bytom Dyskwalifikacja
23 Kosmo Kamil Guzy Wood Elves Jastrzebie Zdrój Dyskwalifikacja

Pelna fotorelacja: http://www.okultura.bedzin.pl/main.php? ... l=fmc_2007

PS. W kwestii miasto/armia moga byc pewne bledy, ale to raczej bez znaczenia jest.

Obrazek

ODPOWIEDZ