Brak dopisku "plastic models" przy Ellyrianach to niedopatrzenie, Dragon Princes na razie na pewno pozostaną tacy, jacy byli, czyli metalowi.Adamdo pisze:Dragon Princes
(Boxed Set Makes
5 Metal & Plastic Models)
przy ellyrianach nie ma dopisku "plastic models" więc wnioskuje że tu o konie raczej nie chodzi - co to może być to "plastic models" ?
7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Temple Guard
- Falubaz
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1190785655
żeby było wszystko oczywiste
żeby było wszystko oczywiste
Lwy maja 5 WS...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Temple Guard
- Falubaz
O kurde, faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi! Kolejne przegięcie - odejście od zasady, że mounty mają WS3Celedor11 pisze:
Lwy maja 5 WS...
Już setna strona tematu... Kolejny kamień milowy....
Ten chariot naprawdę będzie wart swej ceny
Ten chariot naprawdę będzie wart swej ceny
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
NO w końcu to kociaki co? hehe Ze względu ,że jest 8 specjali i tylko 6 slotów 2- na piechotę (elite) 2- na kawalerie 1-2 na rydwan i zostaje nam 1- na SW lub elyranów . Dużym atutem tych ostatnich może być prędkość 18 cali i nawet mały koszt punktowy bo podobno 21pts. Co niektórzy wówczas może skoszą sie na ten lwi rydwan kosztem rarów
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Obiło mi się o uszy ,że Srebrne Hełmy po dozbrojeniu ciagle beda mogly miec save'a na 2+.
Pytanie brzmi czy to dozbrojenie to bedzie barding? Co by bylo bardzo interesujace-ciezka ale wolniejsz opcja albo szybka ale slabiej opacerzona.
Jesli bedzie mozna im dokupic cierzka zbroje albo tarcze to nie bedzie sie tego robic chuya tylko po to aby zaoszczedzic punkty.
Pytanie brzmi czy to dozbrojenie to bedzie barding? Co by bylo bardzo interesujace-ciezka ale wolniejsz opcja albo szybka ale slabiej opacerzona.
Jesli bedzie mozna im dokupic cierzka zbroje albo tarcze to nie bedzie sie tego robic chuya tylko po to aby zaoszczedzic punkty.
a sa juz moze wiadomosci co dokladnie bedzie zawierał ten drugi batalion ze wsparciem?
mysle, że ja teraz zawsze bede wystawiał 2x5 fasty, które teraz sa po 17pkt (a potrzebne są naprawde "tanie" jednostki), wiele to nie zmienia bo zostają aż 4 wolne sloty, najlepiej na 4x5 DP, bądz 2x5 dp i 6 DP z np. war bannerem i do tego albo jakis prefencyjny oddział piechoty albo nawet lwi rydwan, zaleznie ale chyba postawiłbym tutaj na rydwan. Wtedy jest:
2x fast
3x bardzo dobra kawaleria w tym jedna z war bannerem zdolna łamać klocki nawet od frontu
1 rydwan z mega przywaleniem
2x fast
3x bardzo dobra kawaleria w tym jedna z war bannerem zdolna łamać klocki nawet od frontu
1 rydwan z mega przywaleniem
- Temple Guard
- Falubaz
Nie wiem jak to teraz będzie, ale raczej takiej opcji nie będzie, w 6. edycji jej nie było i nic w plotkach nie znalazłem na ten temat. W 6. ed. jedynym sposobem na Lion Cloak dla bohatera było danie mu honoru Lion Guard.turalyon pisze:A ja mam takie pytanie czy jest mozliwośc wykupienia bohaterowi i lordowi White Lions Cloak podobnie jak to ma miejsce u DE z Sea Dragon cloak? Czy tylko white lionsi go mają?
US 4.. herosi nie moga jezdzic na lwim rydwanie.Karol J pisze:Jaki US ma Lion Chariot ? Czy z herosem będzie miał 5+ ?
były plotki że Korhil może, prawda to?
i mam jeszcze pytanie, czy czempioni mogą brać magiczne przedmioty?
i po edicie
i mam jeszcze pytanie, czy czempioni mogą brać magiczne przedmioty?
i po edicie
Army book: £12
Dragon box set: £30 (plastic set that makes 1 of 3 dragons)
High elf chariot: £15 (allows to make either white lion chariot or the other one)
Just to say that I was talking to a games designer at GD, and I can now tell you, for certain, that no high elf core troop models are planned for 2008 and the near future.
- Temple Guard
- Falubaz
Jak nazywa się zasada dająca PG warda 4+ i jak jest on fluffowo wytłumaczony?
Nazywa się 4+ ward. A wytłumaczone jest to tym, że wiedzą kiedy zginą - dopóki ten moment nie nadejdzie, to wychodzą im wardy
Korhil może - ale to special, więc i tak nie będzie dozwolonybyły plotki że Korhil może, prawda to?
Nie ma takiej opcji.A ja mam takie pytanie czy jest mozliwośc wykupienia bohaterowi i lordowi White Lions Cloak
Dopóki book nie będzie w sprzedaży, raczej nie znajdzie się na sieci. Przypuszczam, że nikt, komu udało się dorwać nowego booka nie będzie robił problemów swojemu dobroczyńcy i publikował go w necie.Ma ktoś już PDFa z bookiem albo mógłby go zeskanować?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.