RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Morog »

panterq pisze:Skończcie temat, bo pomijając kwestie offtopu raczej nikt nikogo nie przekona do zmiany poglądów.
pochwalanie złodziejstwa to "pogląd"?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Kwestia rozróżnienia pomiędzy kradzieżą a kopiowaniem to kwestia poglądu. W każdym razie skończcie, nie ma sensu tego ciągnąć.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Smh pisze:nowy WhiteDwarf będzie możliwy do kupienia w sklepach :D Niestety FineCast :(
No i git :) potrzebuję go jako kolejnego Witch huntera ,o ile nie przywalą ceny z kosmosu.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kordelas pisze:
Smh pisze:nowy WhiteDwarf będzie możliwy do kupienia w sklepach :D Niestety FineCast :(
No i git :) potrzebuję go jako kolejnego Witch huntera ,o ile nie przywalą ceny z kosmosu.
Sugerowana cena GW to 100zł więc tragedii nie ma :)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Pysiek pisze:temat rzeka, tak czy inaczej 250 zł za 100 stron to zdecydowanie za dużo. Dla mnie kradzieżą jest właśnie taka cena.
Jezeli przeliczasz ilość papieru na cenę to kup sobie toaletowy z recyklingu :D
\/\

Awatar użytkownika
Gerd
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gerd »

Polskie prawo a PDFy aby zakonczyc temat (lub rozpoczac w nowym oknie):
Zgodnie z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 1994 r. (Dz. U. 1994 r. Nr 24 poz. 83 z późn. zm.) a dokładnie art. 23 ust. 1 bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego (ust. 2).

Należy jednakże pamiętać, że dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy (art. 35).
Uwazam ze wszyscy na forum sie znamy wiec jak ktos wystawi PDFa, ktorego nabyl zgodnie z prawem i go nam udostepnii to jest to obecnie w swietle prawa legalne (choc czuje spore zmiany, pod ta ustawe nie wchodzi juz oprogramowanie).

Samo sciaganie PDFa nie jest przestepstwem poki nie czynimy autora krzywdy lub chcemy to wykorzystac komercyjnie. Udostepnianie, kopiowanie i rozpowszechnianie poza własnym użytkiem osobistym jest karalne.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

ej stworzcie sobie nowy temat.

ps. gerd chyba nie masz racji ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Gerd pisze:Polskie prawo a PDFy aby zakonczyc temat (lub rozpoczac w nowym oknie):
Zgodnie z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 1994 r. (Dz. U. 1994 r. Nr 24 poz. 83 z późn. zm.) a dokładnie art. 23 ust. 1 bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego (ust. 2).

Należy jednakże pamiętać, że dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy (art. 35).
Uwazam ze wszyscy na forum sie znamy wiec jak ktos wystawi PDFa, ktorego nabyl zgodnie z prawem i go nam udostepnii to jest to obecnie w swietle prawa legalne (choc czuje spore zmiany, pod ta ustawe nie wchodzi juz oprogramowanie).

Samo sciaganie PDFa nie jest przestepstwem poki nie czynimy autora krzywdy lub chcemy to wykorzystac komercyjnie. Udostepnianie, kopiowanie i rozpowszechnianie poza własnym użytkiem osobistym jest karalne.
Gdzieś kiedyś to widziałem :P
Morsereg pisze:ej stworzcie sobie nowy temat.

ps. gerd chyba nie masz racji ;)
+1 :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Pysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pysiek »

c4h10 pisze:
Pysiek pisze:temat rzeka, tak czy inaczej 250 zł za 100 stron to zdecydowanie za dużo. Dla mnie kradzieżą jest właśnie taka cena.
Przeliczam jakość na cenę, 250 zł to kosztują najnowsze biblie do programowania które mają zyljard stron, płyty CD, wsparcie na portalach, darmowe programy itp bonusy.
Tu masz 100 stron dodatku który standardowo nie będzie wspierany i zostanie zapomniany za pół roku. Jestem jak najbardziej za płaceniem za cudze dzieło ale w granicach rozsądku
Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Pysiek pisze:
c4h10 pisze:
Przeliczam jakość na cenę, 250 zł to kosztują najnowsze biblie do programowania które mają zyljard stron, płyty CD, wsparcie na portalach, darmowe programy itp bonusy.
Tu masz 100 stron dodatku który standardowo nie będzie wspierany i zostanie zapomniany za pół roku. Jestem jak najbardziej za płaceniem za cudze dzieło ale w granicach rozsądku
Pozdrawiam :wink:
Skoro przeliczasz jakość na cenę to dlaczego wcześniej wyceniłeś książkę patrząc na ilość stron, a nie jej zawartości?
Dziwny ten kontrprzykład, moża poczytaj w nim dział związany z logiką :D
\/\

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Ej rzućcie coś wykopanego z odmętów plot i nadziei bo nudno ;)
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Z Warseera
From Bell of Lost Souls -

Dwarfs in feb.

Plastic Lord kit, new plastic Grudge Thrower, new slayers, ironbreakers, and Hammerers (plastic). Big Orc Smasher kit.

Kap
Mudżahedin

Post autor: Kap »

Plastic grudge czy failcast grudge :P... Dobrze, że finecastowych nie kupiłem ;).

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

A ja bym zwrócił uwagę na model z bannera informujący o zbliżających się świętach. 1 baner
http://www.games-workshop.com/gws/home.jsp
Jest tam pokazany koncept art z krasnoludami w tle oraz maszyną miotającą pociski śniegowe :D Wygląda jak drakar z paroma ramiona do wystrzeliwania pocisków.
Przypadek? Nie sądzę :D :roll: #-o

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Kap pisze:Plastic grudge czy failcast grudge :P... Dobrze, że finecastowych nie kupiłem ;).
Finecasta już nie będzie nigdzie ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Afro pisze:
Kap pisze:Plastic grudge czy failcast grudge :P... Dobrze, że finecastowych nie kupiłem ;).
Finecasta już nie będzie nigdzie ;)
Obrazek
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Afro pisze:Finecasta już nie będzie nigdzie ;)
Eksperyment się nie powiódł :P
Obrazek
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

A taki był ładny, amerykański :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (no, prawie)...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Eksperyment się jak najbardziej powiódł! Efekty były tylko negatywne.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

z jakiejś stronki :

via Tim from the Faeit 212 inbox Release Plan for 2014

January - Dwarfs
February - Imperial Guard I
March - Imperial Guard II
April - Wood Elves & new GW Page/Shop
May - Orks (40k)
June - Bretons
July - WHFB 9th Edition Rulebooks & Starter Set
August - Space Wolves
September - Orcs & Goblins I
October - Orcs & Goblins II

OBYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ