Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Pare noobowskich pytań.
w tematach turniejów lub pod linkiem do kompletu ograniczeń
- dziekanotr
- Wodzirej
znalazlem dzieki, chyba strasznie boli to:
Slaugther Master/Iron Blaster 0-1/Standard of Discipline/Crown of Command, max 2 in total.
Mournfang models, Max 8.
warto wgl wystawiac kawalerie 2x4?
rozumiem ,ze majac duzego maga i dzialo, sztandar i crown odpada?
warto grac zatem na duzym magu? czy lepiej kilku malych?
pozdrawiam i dzieki
Slaugther Master/Iron Blaster 0-1/Standard of Discipline/Crown of Command, max 2 in total.
Mournfang models, Max 8.
warto wgl wystawiac kawalerie 2x4?
rozumiem ,ze majac duzego maga i dzialo, sztandar i crown odpada?
warto grac zatem na duzym magu? czy lepiej kilku malych?
pozdrawiam i dzieki
Nie wiem czemu narzekacie tak Bardzo na Euro.Macie w 0 Stubborna ,8 waszej Kawalerii to i tak dużo a Ludożercy nie mają żadnych ograniczeń.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Pograj pomyśl a potem odpowiedz sobie na to pytanie.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Jak to jest z górkami? NP: jeśli mournfangi stoją przodem do górki i są na tej górce powiedzmy 0,5 cala - to liczą sie jako stojący na górce? Czy też muszą stać dalej (przynajmniej 50% podstawki)?
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.
Moim zdaniem to kwestia dość umowna. Ja gram, że jeśli jednostka delikatnie stoi to jest na górce, ewentualnie informuję przeciwnika "ta jednostka jest na górce".
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Jeśli chodzi o kwestię LoS to wystarczy być nawet milimetr na górce, żeby widzieć (i być widzianym), a jeśli idzie o bonus +1 za szarżę z górki, to w RB o ile dobrze pamiętam jest napisane, że ponad polowa unitu musi być na górce.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
właśnie tak, gdybyś był połową modeli to miałbyś bonusogrmasta pisze:Jestem ten milimetr na górce - widzę przeciwnika więc mogę zaszarżować, lecz nie liczy się to jako szarża z górki do CR?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"