Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Robert.P »

Ma ktoś jakieś porady na O&G?Bo za każdym razem kiedy gram na tą armie to dostaje solidny łomot(na inne też ale polowa armii nie ginie mi w 2 tury :mrgreen: )
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Robert.P pisze:Ma ktoś jakieś porady na O&G?Bo za każdym razem kiedy gram na tą armie to dostaje solidny łomot(na inne też ale polowa armii nie ginie mi w 2 tury :mrgreen: )
Nie martw się. Jak O&G gram przeciwko VC też zwykle dostaję oklep. Taki lajf...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

grasz na danonie? zapomnij o chowaniu go, staraj się stać wystawiony na dd. bo to gowno indirectem lepiej strzela. dalej, pelen napor z ominieciem klocka orkasow. reszte zamiatasz. fastami wjezdzasz w manglery i wyciagasz fanatykow. bardzo trudny paring ale mniej ograni przeciwnicy łapią się na masę rzeczy i wygrywasz ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Mi np. udało się mimo sporych strat z Doom Diverów wjechać Daemon Princem w klocek Savage, gdzie po kolei wyjadałem Szamanów
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

prawda jest taka, że ograny gracz przyjmie demona (o ile przezyje ostrzał) na savagy na przykład i przepuści fanoli.... i nie ma co zbierać z WoC
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

bez demona od 1 rundy ostatnio wtubiłem maskę ong. i to nie jakieś farty w kościach. dnd+helena, wcześniej poświęcam jurki dla zdjęcia frenzy, gg. da się ten paring grać, nie jest lekko, ale się da.

i uważam że to powinien być autolose dla gracza wochu. jednak wiecej zalezy od pola bitwy niz od teorii....
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ja też założyłem dwie machy ong już... ale jak masz dobrego gracza naprzeciw siebie walczysz o 5 pkt
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

trikk pisze:Mi np. udało się mimo sporych strat z Doom Diverów wjechać Daemon Princem w klocek Savage, gdzie po kolei wyjadałem Szamanów
A ja z kolei dużym szamanem najpierw zjadłem w czelendżu bsb-ka na DM a zakąsiłem DP na deser. Żuk może potwierdzić :mrgreen:

Awatar użytkownika
żuk
Mudżahedin

Post autor: żuk »

Takich łomotów się nie zapomina 8)
Heretic pisze:
elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Robert.P pisze:Ma ktoś jakieś porady na O&G?Bo za każdym razem kiedy gram na tą armie to dostaje solidny łomot(na inne też ale polowa armii nie ginie mi w 2 tury :mrgreen: )
w ten o to sposób z porad powstały opowieści jak kto kogo .... :)
ostatnio dostałem łomot - tylko na remisie się skończyło, z powodu turniejowego braku czasu-
ponieważ nie wziąłem żadnych odginaczek a z obecnych jak na razie są dobre marudy konne z muzykiem i (choć to trochę dziwnie zabrzmi) forsakeni. poza tym grałem bez helupy i dp
musisz mieć coś co przebiegnie przez manglery i co wyciągnie fanatyków

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Forsakeni?Są drożsi od Marud i wolniejsi.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

Obrazek

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

wsadzasz 3xpsy z vanguardem i po sprawie :) masz fanoli jak się uda w 1 turze wyciągnięte bo marudy konne szkoda poświęcać w 1 turze, lepiej zostawić na manglera właśnie lub na dojazd do maszynek
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Robert.P pisze:Forsakeni?Są drożsi od Marud i wolniejsi.
grałem przeciwko takim (sam byłem zdziwiony jak różne teraz rozpy zobaczyć można na stole :shock: )
z piętnem slanesha - mają szybki krok - nie zapomnij o ich ruchu - 6 cali :idea: :!:
4+ SV bo mają pancerz no i k3 +1 ataków :)
dziś sam ich przetestuję

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

No ja już się nie mogę doczekać żeby swoją 40tkę przetestować w jakiejś większej bitwie, z markiem Khornea może być całkiem wesoło jak wylosują np KB :twisted:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Napiszcie Chłopaki jak testy poszły bo sam jestem ciekaw.Grałem Odrzuconymi 2 razy w liczbie 20 i mam mieszane uczucia.

Obrazek

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

IMO forsekeni w większej grupie są nieopłacalni. Brak muzyka boli, zwłaszcza jak podejdzie jakiś fast i nic nie zrobisz przez frenzy. Grałem regularnie na 1 lub 2 piatkach slaanesh'owych i w połowie przypadków się spłacają i na pewno pkt zwracają kilkakrotnie (pogoniły cały kontyngent ogrów za 600pkt dzięki regence i najeżdżaniu:D). Uważam je za lepsze rozwiązanie od konnych bo mimo iż wolniejsze, mniej mobilne i ciut droższe to dobre z nich zabijaki (niestety o ile będzie się miało dobre rzuty na ataki i boosty).

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Ma ktoś porównanie Rozmiaru Trogga z innym trollem?

Obrazek

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Przejdą Ogry(Konwertowane) jako Trolle?Czy nie bardzo bo nawet nie najgorzej wygladają+jest sześć w pudełku i łatwo konwertować.

Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Robert.P pisze:Przejdą Ogry(Konwertowane) jako Trolle?Czy nie bardzo bo nawet nie najgorzej wygladają+jest sześć w pudełku i łatwo konwertować.
Wymieniasz główki. Brzuszki robisz na wypływające wnętrzności. Wymieniasz łapki. I jest OK.

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Jak działa Pedant of Slaanesh?

Obrazek

ODPOWIEDZ