Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Piłka nożna
Dokładnie tak... Ja bym zrobił cos podobnego, jak w tenisie przy sprawdzaniu autów. Zespół ma np. 3 możliwości wyboru sprawdzenia akcji na powtórce na mecz. sprawdzałby np. sędzia techniczny - w końcu do czegoś by się przydał
...Nie zwolniłoby to na maxa tempa gry a można by uniknąć takich skurwysyństw...

Mimo wszystko by zwolniło, a tenisa mało oglądacie bo pomimo tych powtórek i tak są pretensje do sędziów i wielkie kłótnie. Systemy są instalowane na największych imprezach i głównie na centralnych kortach. A weź zainstaluj takie na setkach europejskich boisk piłkarskich, tylko po to żeby któryś mógł zadziałać raz na 50 meczy.
Co do Legii to jest rekordzistką w Europie pod względem kontuzji. 24 kontuzjowanych na 29 zawodników od początku sezonu. Teraz bez 10 ważnych piłkarzy i trener z zerowym komfortem wyboru taktyki. I tak nieźle grają.
Świetne mecze w tej kolejce Górnika z Wisłą i Lecha z Ruchem. Bardzo się Liga zmienia. W tej chwili 2:0 to g**** nie wynik.
Co do Legii to jest rekordzistką w Europie pod względem kontuzji. 24 kontuzjowanych na 29 zawodników od początku sezonu. Teraz bez 10 ważnych piłkarzy i trener z zerowym komfortem wyboru taktyki. I tak nieźle grają.
Świetne mecze w tej kolejce Górnika z Wisłą i Lecha z Ruchem. Bardzo się Liga zmienia. W tej chwili 2:0 to g**** nie wynik.
Kędziora dodał od siebie, ale ciągnięcie za koszulkę było zbyt wyraźne by tego nie odgwizdać.Gokish pisze:oglądam Cracovie z Piastem no i kurwa co? Karny w 93? pojebało?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Coś mieszasz, Pieta. Nie chodzi mi wcale o jakieś nowe systemy. Po prostu: trenerzy kontaktują się z sędzią technicznym, który ma bezpośredni dostęp do monitora i powtórek. Obecnie sprawdzenie kilku powtórek trwa raptem ok 30 sekund. Mecz trwa. W przypadku oczywistego błędu sędziego techniczny daje znać głównemu, ten może sobie sprawdzić zapisy, jeśli trza. I tyle. Zamontowanie kilku kamer na stadionach I-ligowych i obsługa ich w trakcie meczu to nie sa imho jakieś horrendalne koszty. Wystarczy lekka redukcja totalnie przerośniętych zarobków futbolistów
.
Co do plagi kontuzji w Legii - to się też z niczego nie bierze. Może coś z cyklami treningowymi i przygotowaniami jest nie tak...

Co do plagi kontuzji w Legii - to się też z niczego nie bierze. Może coś z cyklami treningowymi i przygotowaniami jest nie tak...
Zawsze mnie interesowało, co przeciętny kibic rozumie przez "zarobki" futbolistów. Mogłbyś mi Grzesiu nakreślić ile zarabia się w Polsce?smiejagreg pisze:Zamontowanie kilku kamer na stadionach I-ligowych i obsługa ich w trakcie meczu to nie sa imho jakieś horrendalne koszty. Wystarczy lekka redukcja totalnie przerośniętych zarobków futbolistów![]()
![]()
.
Z mojej wiedzy wynika, że owszem, jest kilku przepłacanych nierobów, ale w sumie to ten sektor jest bez rewelacji.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
http://www.regiopraca.pl/portal/rynek-p ... ych-zawodn
I nie chodzi mi tu wcale tylko, a może przede wszystkim, o zarobki polskich kopaczy. Zarobki futbolistów to generalnie jest czysty obłęd po prostu...
I nie chodzi mi tu wcale tylko, a może przede wszystkim, o zarobki polskich kopaczy. Zarobki futbolistów to generalnie jest czysty obłęd po prostu...
smiejagreg pisze:http://www.regiopraca.pl/portal/rynek-p ... ych-zawodn

Zaczynasz powoli mówić prawdę.

W Polsce zarabia się gówno.

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tym bardziej powinna to być ostra motywacja do tego (zwłaszcza w pucharach), żeby gryźć trawę w klubach, skoro - jeżeli zostanie się zauważony - takie kokosy czekają na zachodzie. Tymczasem ja tego nie widzę w naszej lidze. Klepią pańszczyznę i tyle. Poza tym, jeśli dla ciebie kilkanaście tysięcy miesięcznie to gówno - to gratuluję samopoczucia. Dla mnie to ciągle sporo pieniędzy... Nasi ligowcy w znacznej większości nie zasługują nawet na takie apanaże...Siweusz pisze: W Polsce zarabia się gówno....
Poza tym w korporacjach ciężko robić karierę, jeśli potrafi się ledwo wydukać kilka zdań prostych, bo o zdaniach złożonych nawet ciężko pomyśleć

Grzesiu, to Twoja opinia, nie poparta żadnymi faktami. Ot, uważam, bo tak.smiejagreg pisze:Tym bardziej powinna to być ostra motywacja do tego (zwłaszcza w pucharach), żeby gryźć trawę w klubach, skoro - jeżeli zostanie się zauważony - takie kokosy czekają na zachodzie. Tymczasem ja tego nie widzę w naszej lidze. Klepią pańszczyznę i tyle. Poza tym, jeśli dla ciebie kilkanaście tysięcy miesięcznie to gówno - to gratuluję samopoczucia. Dla mnie to ciągle sporo pieniędzy... Nasi ligowcy w znacznej większości nie zasługują nawet na takie apanaże...Siweusz pisze: W Polsce zarabia się gówno....

Zamiast hejterować lepiej napisz jak się zaopatrujesz na porażke Arsenalu.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Cóż - wszystko jest możliwe, MU wygląda ostatnio jakby lepiej, poza tym nie leżą Kanonierom już od dawna. Zobaczymy, jak to się wszystko potoczy. Dla mnie póki co grunt, że Tottenham, Chelsea i MC straciły punkty. W tej sytuacji nawet remis będzie dla Arsenalu dobrym wynikiem, choć cały czas mam nadzieję, że wygrają

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak widać nadzieja matką głupich. Arsenal zagrał beznadziejnie - jeden z najgorszych meczów w sezonie. MU to samo. Ogólnie mecz cienki - z dużej chmury mały deszcz. Szkoda straconych punktów. Niepotrzebnie dają się odbudowywać Czerwonym Diabłom. MU gra tak samo, jak w ostatnich 2 sezonach za czasów Fergusona. Grają cienko, ale wygrywają mecze. Pewnikiem znowu idą na mistrza...
Zazwyczaj wytrzymuję z oceną meczu do końca, ale jak mi dziś powiedział kolega:
"Dziś wieczorem skończy się passa meczów Nawałki w reprezentacji bez porażki"
"Dziś wieczorem skończy się passa meczów Nawałki w reprezentacji bez porażki"

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Boruc , Krychowiak, Błaszczykowski i Lewandowski - oto CAŁA reprezentacja Polski. Reszta to zbieranina beznadziejnych graczy, którzy niczym nie różnią się od reprezentantów San Marino (nie uwłaczając absolutnie tym ostatnim).
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
chciałbym by SM wygrało kiedyś z naszymi
Ale to by była sensacja . Czujecie?

Murmandamus pisze:chciałbym by SM wygrało kiedyś z naszymiAle to by była sensacja . Czujecie?
Posikałbym się ze śmiechu, ale... Widzą tą prawdziwą radość kelnera jak nam strzelił to... Aż życzę im tego, widać, ze Ci faceci mają pasję, a nie $$$

Mam odwrotne zdanie - wywaliłbym ich i dał pograć innym, bo to bez sensu już na to patrzeć. Zawsze uważałam że reprezentacja złożona z 3ligowców naszych lepiej pogra niż to.smiejagreg pisze:Boruc , Krychowiak, Błaszczykowski i Lewandowski - oto CAŁA reprezentacja Polski. Reszta to zbieranina beznadziejnych graczy, którzy niczym nie różnią się od reprezentantów San Marino (nie uwłaczając absolutnie tym ostatnim).
Ale mecz świetny. Hamsik to jednak fantastyczny kreator, on dalej gra dla Napoli?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No własnie innym dał pograć wczoraj Nawałka-Qc- pisze:Mam odwrotne zdanie - wywaliłbym ich i dał pograć innym, bo to bez sensu już na to patrzeć. Zawsze uważałam że reprezentacja złożona z 3ligowców naszych lepiej pogra niż to.smiejagreg pisze:Boruc , Krychowiak, Błaszczykowski i Lewandowski - oto CAŁA reprezentacja Polski. Reszta to zbieranina beznadziejnych graczy, którzy niczym nie różnią się od reprezentantów San Marino (nie uwłaczając absolutnie tym ostatnim).

Co wczoraj robil blok defensywy, szczegolnie srodkowi obroncy wola o pomste do nieba, ten kiks Jedrzejczyka zdaje sie to byla wisienka na torcie.Reszta formacji podobnie. Tu nie pomoze zadna zmiana trenera, zrezygnowac z wystepow reprezentacyjnych przez 20 lat, wladowac wszystkie pieniadze w szkolenie mlodziezy i trenerow juniorskich z zagranicy i liczyc ze cos sie zmieni jak w Niemczech i ostatnio w Belgii.
Zgadzam się co do tej trójki. To byli najsłabsi zawodnicy na murawie i niedoczekanie, aż skumają, że to gra zespołowa jest. Już lepiej żeby napastnikiem był Zachara, a na skrzydło wskoczył Madej lub Małkowski. Lepiej mieć mniejsze indywidualne umiejętności, ale lepiej współpracować z resztą bo to na tym polega, a nie bieganie bez celu i patrzenie co który kolega "gwiazdor" zrobi.-Qc- pisze:Mam odwrotne zdanie - wywaliłbym ich i dał pograć innymsmiejagreg pisze:Krychowiak, Błaszczykowski i Lewandowski - oto CAŁA reprezentacja Polski. Reszta to zbieranina
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Najlepszym przykładem jest San Marino. Mają mniejsze indywidualne umiejętności, ale dobrze współpracują ze sobą. Jaki jest efekt, wszyscy wiemyPieta pisze:Zgadzam się co do tej trójki. To byli najsłabsi zawodnicy na murawie i niedoczekanie, aż skumają, że to gra zespołowa jest. Już lepiej żeby napastnikiem był Zachara, a na skrzydło wskoczył Madej lub Małkowski. Lepiej mieć mniejsze indywidualne umiejętności, ale lepiej współpracować z resztą bo to na tym polega, a nie bieganie bez celu i patrzenie co który kolega "gwiazdor" zrobi.-Qc- pisze:Mam odwrotne zdanie - wywaliłbym ich i dał pograć innymsmiejagreg pisze:Krychowiak, Błaszczykowski i Lewandowski - oto CAŁA reprezentacja Polski. Reszta to zbieranina