Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Re: Temat filmowy

Post autor: Aldean »

@gokish
Dokładnie tak. tylko Loki powoduje ze warto w ogole poświęcić na to czas. aktor dobrany jest genialnie. ja tam go lubie w cholere.
Filmu o Lokim nie zrobią. nie ma cudów. ameryka nie lubi bad guyów w kinie. a szkoda.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Morsereg pisze:@slawol
i praktycznie nie ma nic wspolnego z komiksem. zreszta tak jak iron man 3 :)
Tego to już nawet nie oceniam od pewnego czasu w żadnym filmie :D No ale były pazury z adamantium i kostne, było odrąbanie głowy Srebrnemu Samurajowi i takie tam... Minimum minimum spełnione ;)

A z "Iron Manów" nie widziałem jeszcze ani jednego... Wciąż odkładam seanse.

W nocy za to zaliczyłem też sobie "Człowieka ze stali". I tutaj byłem na żywca po poprzednim filmie, więc miałem porównanie "komiksowe". I jakoś mi ten nowy Superman lepiej podszedł. Nawet do śp. Christophera Reeve'a aktor podobny.

Nie rozdzielam i nie wartościuję też uniwersów DC i Marvela, bo dla mnie obydwa są dobre (wiadomo, że z DC Batman, a z Marvela Punisher, więc nie umiem nie lubić któregoś z nich ;)), ale to mi zostało już od komiksów.

Szału faktycznie też nie ma. Było herosowo, komiksowo, dumnie i honorowo. Do tego nawalanka (haha, roznieśli pół miasta), bohaterstwo i sporo efektów. Czyli na plus. Fabułę wszyscy znają po pijaku o 03:00 nad ranem, więc nie trzeba mówić, skąd się Clark Kent wziął na Ziemi :D Potem coś tam coś tam melodramatu, złego traktowania przez otoczenie, dorastanie, bla, bla, bla...

Trochę dziwnie się film rozłaził i dziwnie skręcała akcja, ale jakoś to zniosłem. Ten sam kotlet podany na innej tacy. Za to nie sprawdzałem w ogóle obsady i jak zobaczyłem Costnera i Fishburne'a, to mi się wesoło zrobiło :D Z tych dwóch filmów na pewno lepiej mi się oglądało Supermana.

No i Hans Zimmer z muzyką dobrze sobie poradził, choć też nie jest tutaj jakaś specjalnie wybitna.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

superman mogł być, ale o ile w filmach pełno jest takich bubli i trzeba je po prostu przeboleć to, żeby terraformować ZIEMIE? WTF?
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Sławol pisze:Potem coś tam coś tam melodramatu, złego traktowania przez otoczenie, dorastanie, bla, bla, bla...
Tego typu rzeczy (jak również dialogi) można w takich filmikach w ogóle pominąć, bo zajmują niepotrzebnie czas ekranowy, który można poświęcić na dodatkowe wybuchy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No nieee, jakieś wprowadzenie może być, przecież od razu się "S" na klacie nie pojawiło ;) Tylko że to już było wiele razy i na wiele sposobów pokazane, tylko wydarzenia potem inne :)

Obejrzałem piratów na Dzikim Zachodzie, to znaczy "Lone Rangera" z Deppem. Nakręciłem się wcześniej na ten film, ale poza Deppem i paroma scenami, to taki dla mnie niemrawy trochę. Żarty nieśmieszne, akcja czasami naciągana, ale rozrywkowo jak najbardziej. Motyw Indian chyba wciśnięty na siłę, a ja raczej czekałem, aż się skończy to wszystko. Dłużył mi się momentami. Carterowa też tutaj poszaleć nie mogła za bardzo.

Dla mnie spore rozczarowanie, a miałem iść do kina. Dobrze, że nie poszedłem.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

plusman
Warzywo

Post autor: plusman »

jest jakiś film w świecie wfb? lub zbliżony??
DARK ELVES:)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

40k Ultramarines xD xD xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Gokish pisze:40k Ultramarines xD xD xD
Ale ten film to lipa straszna. :mrgreen:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Misiek_LF
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misiek_LF »

Gokish pisze:40k Ultramarines xD xD xD
Matko, sam trailer mnie zabił.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Lord Inquisitor wychodzi na początku 2014
Warhammer 40k
http://www.youtube.com/watch?v=N7glPda2Lcc

Zapowiada się nieźle.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Gokish! Nie kocham cie wcale i rzucam w twoja stronę skisłymi figami!

Byłem wczoraj na Thorze. Jedynka była lipna mocno a szkoda bo Thora komiksowego lubiłem bardzo. Poszedłem na 2 z obawą tym bardziej że wiedziałem co o niej sądzicie.
SUPER BYŁO! kruca bomba i to nie tylko Loki. Nie wymagam od takich filmów filozoficznej dysputy nad kondycją człowieczeństwa itp. Wymagam natomiast :
- Ma być ładnie, ma sie błyszczeć i migać światełkami i dużo hałasować przy licznych wybuchach. Było ? Było!
- Dobrze by było żeby film nie zabijał żenadą relacji przyczyna-skutek ani tandetą tekstów - nie zabijał!
- Humor był ? był i to sporo.
- Był :Stan Lee, był Malekith z dark elfami, były ładne panie, było bicie po buzi złych ludzi i klimat heroso-marvelewy.

Było lepiej niż w poprzedniej części:
Film cacy ! :D
Gokish i jego opinia nie cacy ! :P
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Murmandamus pisze:Polecam Kapitana Phillipsa z Tomem Hanksem. Naprawdę kawał solidnego kina trzymający w napięciu do ostatniej chwili.
Jest w miarę dużo o SEALs, czy raczej piraci+kapitan?

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

plusman pisze:jest jakiś film w świecie wfb? lub zbliżony??
Dla mnie zawsze Sleepy Hollow, Brotherhood of the Wolf i Perfume: the Story of a Murderer oglądają się tak, jakby mogły być umiejscowione w Starym Świecie :) Ten sam klimat, nawet jeśli troszkę nie ta epoka.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

"Bullet to the head" - ze Stallone'em. Poza paroma tekstami, to raczej mierny coś... Żarty wydawały mi się naciągane, nieśmieszne (zupełnie jak wyżej w filmie z Deppem), w ogóle takie trochę to zdechłe wszystko i nawet na kino klasy B za słabe. Nie polecam.

Sung Kang chyba lepiej wypada jak Han w samochodowej wściekliźnie, za to Momoa to jak na razie mnie niczym nie zachwycił w filmach, które z nim widziałem ("Conan" i ten właśnie z Sylwkiem). Jedynie w "Grze o tron" wypadł nieźle. Ale może coś jeszcze kiedyś z nim przy okazji zobaczę. Slater to już w ogóle mnie na ekranie zaskoczył samą obecnością. Rola też słaba.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dibo pisze:Gokish! Nie kocham cie wcale i rzucam w twoja stronę skisłymi figami!

Byłem wczoraj na Thorze. Jedynka była lipna mocno a szkoda bo Thora komiksowego lubiłem bardzo. Poszedłem na 2 z obawą tym bardziej że wiedziałem co o niej sądzicie.
SUPER BYŁO! kruca bomba i to nie tylko Loki. Nie wymagam od takich filmów filozoficznej dysputy nad kondycją człowieczeństwa itp. Wymagam natomiast :
- Ma być ładnie, ma sie błyszczeć i migać światełkami i dużo hałasować przy licznych wybuchach. Było ? Było!
- Dobrze by było żeby film nie zabijał żenadą relacji przyczyna-skutek ani tandetą tekstów - nie zabijał!
- Humor był ? był i to sporo.
- Był :Stan Lee, był Malekith z dark elfami, były ładne panie, było bicie po buzi złych ludzi i klimat heroso-marvelewy.

Było lepiej niż w poprzedniej części:
Film cacy ! :D
Gokish i jego opinia nie cacy ! :P

Nie tylko moja.

Wymagam tego samego co ty ale sorry oprócz Lokiego i Stana to tam nic nie było
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Sławol pisze: Sung Kang chyba lepiej wypada jak Han w samochodowej wściekliźnie, za to Momoa to jak na razie mnie niczym nie zachwycił w filmach, które z nim widziałem ("Conan" i ten właśnie z Sylwkiem). Jedynie w "Grze o tron" wypadł nieźle. Ale może coś jeszcze kiedyś z nim przy okazji zobaczę. Slater to już w ogóle mnie na ekranie zaskoczył samą obecnością. Rola też słaba.
polecam stargate atlantis :)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki, kiedyś może zobaczę, bo to dłuższy serial :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Cyel pisze:
plusman pisze:jest jakiś film w świecie wfb? lub zbliżony??
Dla mnie zawsze Sleepy Hollow, Brotherhood of the Wolf i Perfume: the Story of a Murderer oglądają się tak, jakby mogły być umiejscowione w Starym Świecie :) Ten sam klimat, nawet jeśli troszkę nie ta epoka.
Dla mnie "Ciało i Krew" z Rutgerem. Landsknechci, bufiaste stroje, kopijnicy, zbuntowane miasto, fantazyjne machiny wojenne i trochę Nurgla. Nie jest to może arcydzieło sztuki filmowej, ale klimat IMO ma.
No i "Kapitan Alatriste". Może epoka nieco późniejsza, ale finałowa bitwa z great canonami, pistoliersami i pikinierami bardzo miodna.
http://www.youtube.com/watch?v=CTYuYxmICGo

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

"Ciało i krew" to faktycznie rewelacyjny film =D>
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol