Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Malarskie inspiracje Starego Świata 03.11 Krasie, Abomka

Post autor: Azgaroth »

smiejagreg pisze:Ktoś zamówił aż tak oczojebny błękit :?: :shock:
Kolorystyka zgodna z zamówieniem :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Za same modele to klient ma brawa. Klasyka ponad wszystko =D>

Klient zadowolony - najważniejsze. Mi się te neony niebieskie też za bardzo nie podobają, no ale "klient nasz pan" :) Może jedynie rękawice za mocno się zlewają miejscami z zarostem.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za komentarze :) Ale w ogólnym rozrachunku rozumiem, że nie ma tragedii ?:P Niebieski na zdjęciach rzeczywiście wyszedł trochę jasno - kolor to Enchanted Blue z palety GW który w rzeczywistości jest odrobinę ciemniejszy :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Pewnie, że nie ma. Miał być basic, to i jest :) A że różni ludzie różnie sobie określają bazowe malowanie - to już co innego. U Ciebie wygląda to tak i tyle.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Bardzo wczesny WIP moich plagusów :) Oprócz tego maluję żyrokopter, kranosludzkich lordów (m.in Bugmana) i hordę długobrodych :) Zdjęcia myślę w niedługim czasie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Może Ty coś wyciśniesz z tych figsów spróbuj maksymalnie zakryć ich obrzydliwość - nie mylić z obrzydliwością nurglitów... Czekam na postępy prac i na krasie :!:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

postaram się :)))

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Mały update :) Podstawka zrobiona pod rewelacyjną figurkę Bugmana na zamówienie dla kumpla :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ty tu nie mieszaj, tylko dawaj rewelacyjną figurkę Bugmana na tej podstawce, ale już :!: :wink: ...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Ciekawe jestem efektu końcowego :P . Jakie robisz plugasom bronie ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Fuxiorr pisze:Ciekawe jestem efektu końcowego :P . Jakie robisz plugasom bronie ?
Czarne :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

3 skończonych Długobrodych z 20 osobowego regimentu na kolejne zamówienie - poziom basic :) Jeszcze bez tarcz, które zrobię masowo na samym końcu :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 8 gru 2013, o 20:06 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 2 razy.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Z solarium wyszli chyba :)

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

jakoś kolor skóry za bardzo podobny jest do złota, albo na moim monitorze tak to wygląda...
wbrew pozorom te figsy mają sporo detali, trochę szkoda, że tylko basic :(
i jeśli mogę coś zasugerować to malować im brody na różne odcienie białego/szarego w klocku będzie lepiej wyglądało

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Thorkild pisze:jakoś kolor skóry za bardzo podobny jest do złota, albo na moim monitorze tak to wygląda...
wbrew pozorom te figsy mają sporo detali, trochę szkoda, że tylko basic :(
i jeśli mogę coś zasugerować to malować im brody na różne odcienie białego/szarego w klocku będzie lepiej wyglądało
Brody będą różne :) Każda trójka będzie miała inne, żeby była róznorodność. Jeśli chodzi o skórę - malowana jest typowym dwarfowym ale chyba jeszcze porozjaśniam. Topory to Dwarf Bronze. Na żywo to trochę lepiej wygląda, na fotce rzeczywiście trochę się zlewa.

Co do poziomu...modele rzeczywiście są rewelacyjne i powalają ilością szczegółów - ale rzeczywiście tylko basic i typowo na stół :) Zapewne posiedziałbym nad nimi dłużej jeśli miałoby to być na poziom wyżej, ale to pewnie 1h więcej / model :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Rozjaśnij skórę chociażby na wypukłych elementach np. nos, kłykcie itp. Nie myślałeś o lekki krawędziowaniu brązu np. złotem. Drobna linia na krawędzi brązu da wrażenie zużycia.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

dzikki pisze:Rozjaśnij skórę chociażby na wypukłych elementach np. nos, kłykcie itp. Nie myślałeś o lekki krawędziowaniu brązu np. złotem. Drobna linia na krawędzi brązu da wrażenie zużycia.
Postaram się tak zrobić :)

Zrobiłem jeszcze jedno zdjęcie tym razem na białym tle - które tło lepsze do robienia fotek ?:)

Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Na czarnym imho wyglądały lepiej.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ćwicz, ćwicz dwarfy, Az, jeszcze trochę trza poćwiczyć :mrgreen: :wink: . Niestety, poziom podstawowy imho nie powinien być w ogóle prezentowany w galeriach, gdyż nie mówi wiele o malarzu. No chyba, że mamy do czynienia z takim Kacprem, u którego podstawowy jest lepszy od mojego topa :mrgreen:. Skóra faktycznie słaba jakaś...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

smiejagreg pisze:Ćwicz, ćwicz dwarfy, Az, jeszcze trochę trza poćwiczyć :mrgreen: :wink: . Niestety, poziom podstawowy imho nie powinien być w ogóle prezentowany w galeriach, gdyż nie mówi wiele o malarzu. No chyba, że mamy do czynienia z takim Kacprem, u którego podstawowy jest lepszy od mojego topa :mrgreen:. Skóra faktycznie słaba jakaś...
Poprawi się :) A co do poziomu, będę się raczej starał pokazywać jak najlepsze prace, ale regimentowe kloce nawet na poziomie basic też czasem fajnie zaprezentować :)
Malarzem jestem raczej słabym, więc ja też patrząc na prace Kacpra albo innych zdolnych na tym forum dochodzę do wniosku, że maluję chyba na poziomie -3 ale z drugiej strony najważniejsze, że jest radocha i fajnie spędzony czas :) To czego naprawdę żałuję to czas który mogę poświęcić na figsy - 10h w tygodniu to jest niestety maks a bez konkretnego malowania nie ma za bardzo progresu...No ale może po doktoracie uda się wygospodarować więcej czasu...

Skóra będzie poprawiona :)

ODPOWIEDZ