Moderator: #helion#
Właśnie, właśnie. Mam ich 16 i nie wiem czy nie jest to już wystarczająco dużo. Ale ST i działo i tak bym kupił..Pewnie są tam rycerze, a tych masz już podobno trochę, nie wiem czy jest sens więcej na początek.
Podstawka zwykłego żołnierza ma 2x2 cm. Czyli trej powinien mieć minimum 20x8 cm, zakładając, że oddział będzie ustawiony w "hordę" - 10 chłopa na czele i 4 szeregi głębokości.Perturabo pisze:Maluję ostatnio empire state troops a jako, że nie jestem graczem nie wiem jakiej wielkości zrobić movement traya. Więc jakiej wielkości on powinien być zakładając, że ze 40 tych ludzików chcę pomalować?
KiciaK pisze:Z Twoich słów wynika, że nie walcząc mogę wrzuć storm do walki - dzięki.
Marks pisze:z walki, nie walcząc - direct damage - bezpośrednio ofensywne [czyli nie można do walki]
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()