Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: dzikki »

Wiem, poprawię ten metal (jedna halabarda)jak będę robił drugą partię. Można je dostać od Black Hat Min. Ja je biorę od nich. O jakości pisałem już kiedyś. Poza niedolewkami w okolicach jajek reszta bez zarzutu a nawet te, co są nie bardzo widać bo kto patrzy przez podstawkę. Mało linii zgrzewu i innych rzeczy do usuwania. Kolejny oddział, który planuje to highlands, którzy pójdą w kolorach Black Watch.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Krasnoludzkie genitalia akurat średnio mnie interesują (by nie powiedzieć, że wcale), więc pewne niedoróbki w tej kwestii producentom wybaczę i kto wie, może faktycznie zaopatrzę się w te modele? :wink: Zachęciłeś mnie. Życzę wytrwałości w malowaniu, bo zapowiada się ciekawie :) Zapomniałem jeszcze napisać, że całkiem fajny sztandar. Proste wykonanie, a efekt całkiem miły :wink:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Sztandar z elementami Lustrii bo chłopaki na konkwiście bywali. Polecam zamawianie u źródła, bo szybko i zgrabnie przychodzi. Teraz na warsztacie mam landsknechtów z dwuręcznymi mieczami z White Knight.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

No to nie chciałbym Cię poganiać ale POŚPIESZ SIĘ i wrzucaj foty pomalowanych, bo modele wyglądają kozacko :D

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

trzeba przyznać, że fajny oddział, inny (w pozytywnym sensie) niż z reguły prezentowne w tym temacie. Ostatnio zdarzyło mi się malować coś tam na żółto i polecam stosowanie washa sepi (czy jak to tam się pisze) - super efekt niskim nakładem sił, a u Ciebie Dzikki zółty kolor aż się prosi o trochę cieni, dawaj dalej.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

W sumie masz rację Thorkild z tym washem. Mam jeden fajny Vallejo i dam mu szansę tutaj. Nie wiem, czemu nie pomyślałem o tym.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

spoko, spoko, ja przez przypadek zwashowałem żółty i efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył :wink:
powoli zbliżam się do końca malowania w tym roku... kolejny magister-inżynier
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Uwielbiam ten model :D Fajne świecące runy i do tego to patriotyczne malowanie :wink: Jedyne co bym poprawił, to ten kocyk pod plecakiem. Jakoś mnie nie przekonuje, choć w sumie sam też nie mam na niego pomysłu. I chyba zapaćkało Ci się srebrnym kila oczek kolczugi, choć to może tylko złudzenie :wink: Generalnie mi się podoba =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajny inżynier, ja bym zdecydowanie jeszcze powyciągał brodę...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ty to byś u wszystkich brody powyciągał... a potem byśmy łysi chodzili.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

:lol2: ciekawe, że określenie "łysy" w przypadku krasnoludów może dotyczyć osobnika z bujną czupryną :lol2:
Łukasz - wydaje mi się, że nie pozalewałem oczek kolczugi, chociaż z reguły dopiero na zdjęciach można zobaczyć większość niedociągnięć :roll: może to efekt błyszczącego lakieru ? Patriotyczne malowanie - po pomalowaniu, skojarzyło mi się z takim lizakiem w kształcie laski co go na choince się wiesza, święta idą... :lol2:

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

skończyłem strzelców z małym bonusem, nie jestem pewien czy pasują ale miałem straszną ochotę żeby pomalować tą załogę 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i cały oddział... z tym fillerem dziwnie wygląda, pewnie wstawię czterech normalnych z czasem a fire thrower będzie sobie stał osobno...

Obrazek

następni w kolejce zabójcy...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A dla mnie uzupełniacz klimatyczny. Jak już masz flame'a to ten jest dobry do wstawienia w szeregi.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Troszkę mało jest na podstawce w fillerku i dlatego wygląda na zbyt pusty. Zresztą można było też ich wstawić na podstawkę 40x20, choć wtedy znowu imho ciutkę ciasno. Można spokojnie jeszcze uzupełnić filler o np. jakieś drzewko czy coś tam...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

kurcze mam 1 (słownie jedną) podstawkę 20x40 z zestawu Gotreka, Bugmansa i białasa i chcę ją wykorzystać pod lorda na tarczy, a do tej pory nie widziałem udanego połączenia dwóch kwadratowych 20x20, ale masz rację Smiejagreg na podstawce 20x40 wyglądaliby lepiej :? trzymam się myśli, że domaluje jeszcze czterech thundów, bo tych akurat mam dostatek a tą maszynkę będe sobie trzymał osobno na półce - wtedy będzie zdecydowane lepiej :D

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Mój patent na łącznie 20x20 w 20x40 to green stuff - wypełniasz środek, czekasz aż zastygnie, wygładzasz i gotowe.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Z łączeniem podstawek nie ma problemu. Dostawiam dwie podstawki, między nie daję jakiś klej, np. dwuskładnikowy, dla pewności od góry czasem naklejam np. kawałek patyczka od lodów, żeby równo trzymało i pod przycisk do wyschnięcia. Potem idzie GS, jak wyschnie to tylko szlifuję i wsio. Jak dobrze oszlifowane, to prawie znaku ni ma, ze podstawki są łączone...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

próbowałem takimi sposobami, nawet stosowałem szpachlę jak do aut przed lakierowaniem ale efekt był taki, że po pomalowaniu i tak widać było łączenie :(

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Na koniec bierzesz drobny papier scierny 1000+ z dodatkiem wody i szlifujesz laczenie :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

A oto lord z Russian Alternative. Zdjęcie dupne, ale szlag mnie trafił i zdecydowałem się na improwizację, żeby było coś widać. Figurka bogata w detale, ciekawa i warta swoich pieniędzy. GW obecnie mogłoby się uczyć od takich ludzi jak Kirill.

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ