Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Piłka nożna

Post autor: Sevi »

Mamy dwie grupy śmierci i dwie grupy promocji dla Francji i WKS ;)

Gorsza wiadomość jest taka:
Mecze fazy grupowej będą się zaczynały o godz.: 18:00, 21:00, 22:00, 00:00, a jeden mecz odbędzie się o 3:00. Na nieszczęście tym spotkaniem będzie mecz Anglii z Włochami. Starcie Urugwaju z Włochami rozpocznie się o 22, a Urugwaju z Anglią o 18.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

No nie wiem - Angole mogą się ostro męczyć. Tam emocje na pewno będą :wink: ...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Sevi pisze:Mamy dwie grupy śmierci i dwie grupy promocji dla Francji i WKS ;)

Gorsza wiadomość jest taka:
Mecze fazy grupowej będą się zaczynały o godz.: 18:00, 21:00, 22:00, 00:00, a jeden mecz odbędzie się o 3:00. Na nieszczęście tym spotkaniem będzie mecz Anglii z Włochami. Starcie Urugwaju z Włochami rozpocznie się o 22, a Urugwaju z Anglią o 18.

jak dla mnie, to Francja może nie wyjść z grupy... Szwajcaria i Ekwador są w stanie ją odpalić... A WKS ma w grupie Kolumbię i Grecję... Więc nie wiem gdzie tu promocja dla WKS...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kolumbia albo Belgia wygraja :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurna, Barcelona - MC, para nie lada... Oceniając obecną siłę gry i zasoby kadrowe, raczej skłaniałbym się ku MC. Mam jednak nadzieję, że katalończycy ich rozklepią, że czas będzie pracował dla nich [-o< :wink: ...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Arsenal - Bayern wydaje sie duzo ciekawsza

Swoja droga 3 dni temu przewidzialem dla MU Olimpiakos, aż żal ze nie stawiałem :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No nie wiem, Qc... Bayern to potęga, zaś Arsenal jedzie resztkami sił i środków, przy tym składzie osobowym imho dokonuje cudów w lidze, ale na kilka rozgrywek go nie stać jeszcze, niestety. Widać to było już z Napoli, a z MC zostali po prostu zmiażdżeni... Zobaczymy, co będzie z Chelsea, który to zespół obecnie uważam jednak za nieco słabszy od MC,ale i tak faworytem wg mnie jest Chelsea...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

United trafiło, żeby Moyes utrzymal posadę :D wszystkim przyszlym przeciwnikom jest to na rękę
za to obecnie SixInTheCity powinni rozjechać Barcelonę
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Co do Arsenalu, to uważam ten zespół za dużo dużo lepiej poukładany niż Manchester, a jedna wpadka z City wiosny nie czyni, tak jak dwa udane mecze Citizens nie przesądzają o udanym sezonie

A jeżeli w MU ktoś myśli, to Moyes powinien utrzymac robotę, bo tak fatalny skład jak mamy, to mamy od odejscia CR. I zmiana trenera nic nie da jeżeli ten nie kupi ciekawych skrzydłowych i kreatywnych playmakerów. Imo Manchester powinien skonczyc na 8-6 miejscu juz sezon temu, bo tylko niskie miejsce w lidze może ruszyc i coś zmienić na lepsze. Ten tytuł mistrzowski to był fart jakich mało ; p

Oczywiście chciałbym się mylić i chciałbym żeby nagle okazały mi się racjonalnymi decyzje ściągania takich zawodników jak Kagawa (zamaist Reusa :P) Fellaniego (w miejsce Hazarda, Modrica czy Ozila) Zahy, Younga (w miejsce choćby Milnera, który zmieniał lub wtedy co Young z tego co pamiętam, albo Tosica którego oddano bez sensu). Ale najbardziej to chciałbym Rooneya na szpicy, Valencie dogrywającego jak w pierwszym sezonie i jednego z moich bałkańskich ulubieńców: Mitrovica, Ljaijca, Pjanica, albo Hamsika jako słowacki dodatek :P

A tak to mi zostaje oglądać 126 goli solskjeara :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zgadzam sie co do MU jesli chodzi o ten i zeszły sezon. Myślę jednak, że się to wszystko poukłada u nich w końcu i jak kogos dokupią, to będzie lepiej, bo póki co - marność... Co do Kanonierów - o słabym wyniku z MC przesądziły imho 2 czynniki - bardzo słaba grał Wilshere, biorący czynny udział przy stracie min. 3 goli, oraz brak Artety. W drugiej linii nie miał kto odbierać piłek. Póki był Flamini, to jeszcze jakos od biedy wyglądało. Kiedy jego zabrakło, to juz MC wchodził jak w masło, na co też miał wpływ wynik... Ale to świadczy, jakie braki w składzie ma jeszcze Arsenal. Klasowy defensywny pomocnik i klasowy napadzior to tylko zakupy w stylu "must have", w następnej kolejce: stoper i lewoskrzydłowy. Teraz wystarczy nieobecność jednego piłkarza i jest problem... Na MC to nawet nie patrzę, bo jak zobaczyłem skład w ostatnim meczu i ławkę rezerwowych:

Manchester City: Pantilimon - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri, Fernandinho, Yaya Toure, David Silva - Aguero, Negredo.

Ławka rezerwowych: Hart, Lescott, Kolarov, Garcia, Navas, Milner, Dżeko

to po prostu można się załamać jeszcze przed meczem :wink: :( Chciałbym, żeby Arsenal miał taką ławkę...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

QC tylko sAF potrafił grać mawet słabym składem, widać ogromną moim zdaniem różnicę w jakości miedzy tym a nawet farciarskim ubiegłym rokiem
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dla mnie SAF odpowiada za biede tego skladu :P niestety, bo kocham kolesia, ale wzywanie rudego z emerytury by ratowac srodek to jest pomysł pokazujący jaka była bieda

Widzisz greg, cudze chwalicie swego nie znacie :D dla mnie MU wymaga kapitalnego remontu chyba poza defensywa, tylko dlatego ze nazwiska ktore powinny grac dobrze - Young, Kagawa, Fellani, Zaha, Valencia - albo nie graja albo graja słabo. A tych ludzi de facto kupiono za samego CR7, mozna bylo chyba te kase wydac lepiej...

Co do Arsenalu - Arteta? to ten mały Hiszpan jest defensywnym :D ? czy myle z kims :P Mnie sie ich gra po prostu podoba co o MU coraz rzadziej moge powiedziec ;/

Co do City - swietne nazwiska, ale zobaczymy jak to długo pogra. Ja osobiscie uwielbiam Nasriego (tez byl przymeirzany do United...) natomiast zestaw Silva+Navas+Milner ... no jest moc.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

-Qc- pisze: Co do Arsenalu - Arteta? to ten mały Hiszpan jest defensywnym :D ? czy myle z kims :P
Chyba trochę pomieszałeś Artetę z Cazorlą, chociaż obaj są Hiszpanami :wink: ...

Też uważam, że za obecne wyniki MU odpowiada SAF głównie. W zeszłym sezonie jeszcze coś tam grali, bo była suszarka, teraz suszarki nie ma i się całkiem rozregulowali... Ale drugiej takiej suszarki już nie będzie, czas się dostosować do nowej rzeczywistości...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

H.Berg - gratuluję dobrego nazwiska! Powodzenia na naszych kartofliskach

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

No ja już bym wolał Olka Solskjera, przynajmniej coś już osiągnął jako treneiro :( Kurde nie wiem co o tym myśleć i jak to będzie wyglądać.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

prowadząc Blackbrn R. nie przegrał meczu :)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Eeeeee no ja wiem tyle że na 10 wygrał tylko jeden i po 57 dniach go wyciepali z klubu.

Podobno nowy trener Legii to jest pikuś przy tym co się wydarzy w styczniu w klubie :shock: Hmmm czyżby przejęcie... :-k

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

źle sprawdziłem. dwa przegrał, dwa wygrał. Nie ważne, trenerem jest... nie wiadomo jakim. Ale może ma wystarczająco mocny charakter, żeby opierdzielić jednego z drugim i jaja żeby trzeciego z czwartym na ławie posadzić. Ciekawe kiedy u nas już wywalą trenera, bo nie da się patrzeć na to co się dzieje...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Dla mnie hitem dziesięciolecia jest wypowiedź Fergusona:
"Jestem na bieżąco z wydarzeniami w polskiej piłce nożnej."
:shock: :mrgreen:
Masakra.

Żródło: http://legia.com/news,38924-sir_alex_fe ... iacom.html
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Siweusz pisze:Dla mnie hitem dziesięciolecia jest wypowiedź Fergusona:
"Jestem na bieżąco z wydarzeniami w polskiej piłce nożnej."
:shock: :mrgreen:
Masakra.

Żródło: http://legia.com/news,38924-sir_alex_fe ... iacom.html
Ja wcale bym się nie dziwił bo Ferguson to jest psychol i całkiem możliwe że szuka zawodników w pl.

ODPOWIEDZ