Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Galeria Krasnoludów
Na razie najbardziej masakryczny klocek
A praca Nokiego jest fajna. najmniej podoba mi się ten wzorek na płaszczu, ale praca ma charakter .
A praca Nokiego jest fajna. najmniej podoba mi się ten wzorek na płaszczu, ale praca ma charakter .
Nie pytaj Koza, nie pytaj.Koz@a pisze:Masakryczny regiment , wielki szacun . Strach sie bać ile trzeba wydać żeby zebrać taki oddział
Dzięki wielkie, chociaż wiem, że klaszczecie ;] zapomnianej chwale figurek niż mojemu malowaniu hahaha.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Klaszczemy chwale figsów - bynajmniej wcale nie zapomnianej, jak również malowaniu i temu, że miałeś samozaparcie, żeby ich zebrać w takiej ilości
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajny klocek, żałuję, że naukę malowania figsów zacząłem na slayerach, zasługują na lepszy los...
Być może rozciągnę forum ale chciałem się pochwalić tym co zmalowałem w tym roku, a, że sam uwielbiam oglądać fotki "rodzinne" też taką strzeliłem...
ponad 100 modeli pomalowanych, 99% metal (tarcze, niektóre włócznie i armatka plastik)
w przyszłym roku górnicy, młotkowi, kuszule, dalszy ciąg włóczników, clansmani, piraci, imperiale, rangerzy no i maszynki oczywiście
po pomalowaniu zabójców, wlóczników i strzelców nabrałem apetytu na klocki gdzie żaden krasnal się nie powtarza, zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce
ponad 100 modeli pomalowanych, 99% metal (tarcze, niektóre włócznie i armatka plastik)
w przyszłym roku górnicy, młotkowi, kuszule, dalszy ciąg włóczników, clansmani, piraci, imperiale, rangerzy no i maszynki oczywiście
po pomalowaniu zabójców, wlóczników i strzelców nabrałem apetytu na klocki gdzie żaden krasnal się nie powtarza, zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Gratulacje za tak dużą ilość pomalowanych modeli I to na dobrym poziomie . Jedna korekta - filler i sztandar też plastik ...
Świetnie wygląda ta armia! Wielkie gratulacje
Przy okazji mam takie pytanie. Mam taki jeszcze nie skończony regiment + white Dwarfa, które zostały mi po mojej przygodzie z Warhammerem kilka lat temu. Teraz chcę wrócić do tematu i chciałbym poprawić ich malowanie - nie czyścić do zera, tylko na to co jest położyć więcej "efektu" tak żeby się prezentowały chociaż dobrze. Bo pewnie za to jak jest teraz to mnie ostro zjedziecie Dzięki za wszelkie uwagi
Przy okazji mam takie pytanie. Mam taki jeszcze nie skończony regiment + white Dwarfa, które zostały mi po mojej przygodzie z Warhammerem kilka lat temu. Teraz chcę wrócić do tematu i chciałbym poprawić ich malowanie - nie czyścić do zera, tylko na to co jest położyć więcej "efektu" tak żeby się prezentowały chociaż dobrze. Bo pewnie za to jak jest teraz to mnie ostro zjedziecie Dzięki za wszelkie uwagi
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla mnie to na ten regiment przydałoby się trochę washów i tyle. Nic więcej bym z nim nie robił. Albo - podszedłbym globalnie do sprawy i całość wrzucił do DOTa i zmył. Jak chcesz się bawić w dwarfy i chciałbyś je samodzielnie malować, to spokojnie można zacząć właśnie od tych figsów ... Kwestia wyboru, a tego trzeba dokonać samemu, zważywszy uprzednio, na co chce się człowiek porwać
ehhh te klasyczne zielone ranty podstawek... muszę przyznać, że lubie te wzory - moje pierwsze pudełko nigdy nie skończyłem ich malować a było ich tylko szesnastu...
co poprawić ? tak jak Smiejagreg napisał, washe na poczatek i już będzie widać róznicę a jak masz zacięcie to po łoszowaniu jeszcze raz kolor bazowy i rozjaśnienie a na koniec, wisienka na torcie, jakaś dodatkowa posypka/trawka na podstawkę, tak żeby farba nie prześwitywała i nie poznasz swoich krasnali
co poprawić ? tak jak Smiejagreg napisał, washe na poczatek i już będzie widać róznicę a jak masz zacięcie to po łoszowaniu jeszcze raz kolor bazowy i rozjaśnienie a na koniec, wisienka na torcie, jakaś dodatkowa posypka/trawka na podstawkę, tak żeby farba nie prześwitywała i nie poznasz swoich krasnali
-
- "Nie jestem powergamerem"
Powrót do Krasi, niestety wiele, naprawdę wiele modeli musiało pójść na sprzedaż z powodu ciężkiej sytuacji. Teraz gdy się rozwiodłem i ta ciężka sytuacja poszła w diabły. Krasnolud wraca do swoich.
Część jest jeszcze w malowaniu.
Nie, nie ja malowałem a kumple
A, jutro poprawię zdjęcia, bo komórką robiłem, ale pochwalić się chciałem.
Część jest jeszcze w malowaniu.
Nie, nie ja malowałem a kumple
A, jutro poprawię zdjęcia, bo komórką robiłem, ale pochwalić się chciałem.
Podnosząc topór, przeklął przeciwnika i ruszył do ataku .....
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
Jeden cel .......
Może być ostatni ......
Pomścić Krzywdę Klanu z Karak Vlag .....
KU CHWALE KRASNOLUDZKIEJ POTĘDZE .......
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Baaardzo zacne krasnale, wiele rzadkich modeli, przyjemnie popatrzeć . Daj lepsze fotki...