Pixel +1 madre slowaPixel pisze:Koledzy po prostu chcą oszczędzić Ci zawodu które możesz mieć w pierwszych bitwach . Każdym złożeniem da się grać, tylko trzeba umieć. Na początek lepiej zagrać tak jak koledzy doradzają, z biegiem czasu nabierzesz doświadczenia, że i "gorszymi" jednostkami będziesz mógł śrubować wyniki:)
Jasne ze da sie grac prawie kazda rozpiska, np Dibo gracz bretonia gdzie 90% rozpisek posiada praktycznie same modele kawaleryjskie + klocek lukow i 2 trebki, to on postanowil zrobic rozpiske na samych lucznikach i kilku paladynach. Wiec zawsze prawie sie da
Sam jestem tez zwolennikiem bawienia sie w nowe rozpiski nowa mete (znienawidzone slowo, ktorego nie cierpie) ostatnio kombinuje np tombkingi w 100% do combatu i czarowania.
Kazda jednostka ma swoje +/- i nie ma jednostek beznadziejnych albo niegrywalnych ... bo w statystykach grajac VC mialem klocka 50 zombie ktore maja staty z srednia jakies 2,3-2,5 z czego najbardziej zawyzaja WYTRZYMALOSC i RUCH i SILA przyjalem na twarz 40 WL z jakims tam lorderm bsb i bog wie czym ... i co po 4 turach kombatu zjadlem wszystkich. Wiec da sie no oczywiscie zdarza sie ze np parring daje ci z miejsca maske bo po prostu nie pojdzie ci a to magia strzelanie czy np w orkach rzucisz 6x1 na animozje i nagle cala armia stoi w 1 turze i co ?? i boli ale na tym to polega ze czasami kosci wygrywaja gry. Mimo mega usilnych staran taktycznych i rozkazow generalskich. Na potwierdzenie moge rzucic ostatni turniej w CK na ktorym grajac bretonia w jednej z gier nie zdalem zadnego z okolo 10 testow LD z generalem 9LD i rerolem od BSB . Ale wydaje mi sie ze kazdy NA 1000% gracz ktory ma juz nie jedna bitwe za pasem potwierdzi moje slowa. Zawsze najwazniejsza jest zabawa. (Chyba ze to jest DMP to sie zyluje rozpiske ile tylko wlezie)
Albo_Albo +1 zgadzam sie w chyba 100% no ewentualnie bardziej bym dal wiare HIGH MAGIC bo wydaje sie byc mocno sensowny duzy eteryczny ruch, leczenie obizanie podwyzszanie statystyk hitowanie i no lore atribut ? IMHO bardzo bardzo fajny lore