Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Re: Piłka nożna

Post autor: Loke »

Qucu nie wiedzialem ze Ty Czerwony Diabel jestes:) To nieciekawy czas przed Toba, bo ManU juz od jakiegos czasu jest przecietna druzyna, z 2 niesamowitymi napastnikami i wybitnym coachem, z poteznym wplywem na FA. Teraz masz przecietna druzyne z przecietnym trenerem. Mecze ManU juz nie trwaja tyle ile Fergi uzna za stosowne, ManU jz nie bedzie prowadzic w rankingu gwizdanych na ich korzysc karnych. Lata budowania z Old Trafford niezdobytej fortecy poszly sie j..ac w 5 meczach przegranych przed wlasna publika (5 na 7 przegranych w tym sezonie). Bez wynikow ciezko bedzie splacic te dlugi ktore maja, ze juz nie wspomne o sprowadzeniu swiatowej klasy zawodnikow, ktorzy te wyniki mogliby zapewnic. Na szczescie sasiedzi zza miedzy sa w zgola odmiennej sytuacji:)))
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Obrazek

Awatar użytkownika
Loke
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Loke »

Ooosh, najbardziej szkoda, ze braknie go na kadre
o.b-one pisze:
Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec... :wink:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Loke pisze:Qucu nie wiedzialem ze Ty Czerwony Diabel jestes:) To nieciekawy czas przed Toba, bo ManU juz od jakiegos czasu jest przecietna druzyna, z 2 niesamowitymi napastnikami i wybitnym coachem, z poteznym wplywem na FA. Teraz masz przecietna druzyne z przecietnym trenerem. Mecze ManU juz nie trwaja tyle ile Fergi uzna za stosowne, ManU jz nie bedzie prowadzic w rankingu gwizdanych na ich korzysc karnych. Lata budowania z Old Trafford niezdobytej fortecy poszly sie j..ac w 5 meczach przegranych przed wlasna publika (5 na 7 przegranych w tym sezonie). Bez wynikow ciezko bedzie splacic te dlugi ktore maja, ze juz nie wspomne o sprowadzeniu swiatowej klasy zawodnikow, ktorzy te wyniki mogliby zapewnic. Na szczescie sasiedzi zza miedzy sa w zgola odmiennej sytuacji:)))
http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=17549

a po drugiej: we will say what time will tell
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Loke pisze:Ooosh, najbardziej szkoda, ze braknie go na kadre
Mam gdzieś kadrę, Kanonierzy maja teraz fest pod górkę :evil: :evil: :evil: Obawiałem sie tego...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

No to przyszły sezon bez pucharów dla United :P
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie byłbym taki pewien. Faktycznie, póki co idzie marnie, ale jak się chrzani to czasami wyzwala dodatkowy potencjał z załogi. Poczekajmy do końca sezonu. A swoją drogą to wolałbym, żeby dołowały takie zespoły, jak Tottenham, Chelsea i MC...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,15238 ... ie.html#MT

PZPN za Laty to nic w porównaniu do FIFA Blattera :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

No i stało się ITI sprzedało Legię Leśnemu i Mioduskiemu. Mam nadzieję że to początek Wiekiej Legii :D
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Oby nie skończyli, jak inny warszawski zespół...

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Nie no nie porównujmy Leśnego do Wojciechowskiego (o Królu nie ma nawet co wspominać). J.W. przez tyle lat nie zrobił nawet w połowie tyle dla Polonii ile przez rok zrobił Leśny.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tu nie chodzi o to, co zrobił, tylko o to, co zrobi w przyszłości. Polska jest pełna prezesów, którzy się znudzili/interes nie wyszedł/etc. ...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

smiejagreg pisze:Oby nie skończyli, jak inny warszawski zespół...
W sensie który? MKS Marymont i Hutnik jakoś sobie radzą w swoich rozgrywkach chyba.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Spoko Loke :)

United to fantastyczny zespół, z duchem i tradycją. Dostrzegam takie błędy jak oddanie paru udanych młodych których lubię i cenię ( Zoran Tosic! kocham kolesia. Zieler - bramkarz w Hanowerze. Imo wolałbym zostawić Zielera i nie kupować De Gei. De Gea jest lepszy ale imo nie warto było dopłacać za to. Dodam też że obaj w FMie są słąbi, lubię patrzeć na ich grę na żywo :P ), dostrzegam słabe transferowe strzały (Fellani za cena za którą można - podobno - było mieć Reusa).

Natomaist wierzę i wiem że Manchester się podniesie - najdalej za dwa sezony a to dla kibica nie jest wiele zgoła nic. Buttner, Cleverey się rozegra, Carrick i Fletcher wrócą na porządnie, Fellani skoro już jest coś pogra, Van persie i Roo przypomną sobie o własnym potencjale, Evans, Jones - to sa nazwiska które mogą stworzyć nową pełna chwały historię. Potrzeba imo tylko porządnego kopa - LO i ŚP jak to ktoś ładnie napisał. Mojego ulubionego Reusa ktory rozwiązałby wszystkie problemy MU pewnie nie ściągną, ale ten protugalczyk na C z Realu, czy ktos fajny do środka, nie dojebany ale fajny - i te dwa transfery dadzą w zimie nowego ducha.

Imo brak gier w pucharach, których jakoś nigdy nie ceniłem, da dodatkowe chilwe oddechu. Prawdę mówiać najbardziej motywująca i zmieniajaca wszystko byłaby porażka w 1/8! Może to i herezja ale po takim kuble zimnej wody, do tego braku innych meczów poza PM, byłaby szansa wywalczyć top4 w PL. A dla mnie odpaść w 1/8, 1/4, 1/2 czy w finale to to sama - w LM dla zespołu takiego jak MU liczy się tylko korona! Więc im szybciej odpuścić tym lepiej. Wiem co prawda ze za awanse do nastepnych faz kluby dostają jakąs kasę... No ale cóż życie :)

Co do City - szejkowie to bardzo dobry kop, ale widać, ze zesp óły tak pompowane sceny nie dominują. Czy dominują The Blues? Inter? PSG, Monaco ? Nie - dominuje Bayern, silny i rozwijajacy się mądrze o swoje środki, spokojnie wracający do chwały lat 98/99. Skoro kibice Bayernu mogli czekać 14 lat to i ja spokojnie poczekam aż znowu Red Devils będą siali postrach

A uwierz mi, na to wystarczy tylko poczekać, bo United to klub stworzony do wielkości, gwiazda która blednie tylko po to by potem przyćmić swoim blaskiem. potrójna korona w drodze :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

I to jest prawdziwy kibic =D> =D> =D> . Też myślę, że słaby okres MU będzie krótki. Po prostu odbija się czkawką szereg błędnych decyzji z przeszłości. Moyesa bym tu najmniej winił. Jednak to, co piszesz, Qc, to mogą być pobożne życzenia. VP i Roo nie należą do fanatyków MU, są to gracze , którzy działają na własny rachunek raczej i przy 1-2 sezonach nieudanych mogą dać się skusić innym klubom. Jeśli do przyszłego sezonu Moyes nie poukłada drużyny tak, żeby zawodnicy widzieli, że idzie dobrze i w następnym sezonie można powalczyć o mistrza - może być różnie. Jednak życzę wszystkim wyznawcom Diabłów, żeby słowa Qca się spełniły [-o< . Będzie większa koalicja anty islamska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Póki co wypada się jedynie cieszyć :)
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

W mordę Adaś... :shock:

Czapki z głów... =D>
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Tak musi być chłopaki :D a na równowagę obrazek z Devilpage'a

Obrazek

VP faktycznie nie należy, ale nie jest też najmłodszy. A co do Roo to tak naprawdę trzeba by odsiać całą medialną sieczkę. Fakty na razie są takie że gra u nas już bardzo długo, ma szanse byc najlepszym strzelcem w historii klubu, trochę historii natworzył. Może zresztą pojawi się ktoś nowy komu Januzaj będzie dogrywał, zobaczymy.

Pamiętajcie że gdyby Roo i VP odeszli to raczej nie za darmo - nawet jak połowa pójdzie na długi to może Moyes kogoś znajdzie na to miejsce, może sie ktoś nowy objawi w ciagu tych dwóch lat, wiele niewiadomych.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Właśnie takich jak Januzaj Wam trzeba. Przyjemnie sie patrzy na tego młokosa. Szkoda, że nie gra u Kanonierów...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Januzaj graczem meczu ^^

btw odpowiedź na pytanie "jakiego środkowego obrońcy nam trzeba" :

"Benedikt howedes, zdobyłem Ligę Mistrzów i to 2 razy z rzędu, gry ten jegomość gościł w "moim" Manchesterze."

no hit :D

ODPOWIEDZ