Diuk Euro Daemons
Idzie wolne więc będzie okazja żeby pograć Demonami.
Coś takiego sobie złożyłem, rozpa bardziej dla funu. Chciałbym spróbować naporowych Soul Grinderów
Fiendy mogę teoretycznie zamienić na Bestie Nurgla.
Coś takiego sobie złożyłem, rozpa bardziej dla funu. Chciałbym spróbować naporowych Soul Grinderów
Fiendy mogę teoretycznie zamienić na Bestie Nurgla.
Demon Prince of Nurgle @ 530
General
Lore of Death
Lvl 4 Wizard [140.0]
Chaos Armour [20.0]
Daemonic Flight [40.0]
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
Herald of Slaanesh @ 200
BSB [25.0]
Greater Locus of Swiftness [50.0]
Wizard [35.0]
Lore of Shadow
30 Deamonettes of Slaanesh @ 360
FCG
20 Deamonettes of Slaanesh @ 260
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]
3 Fiends of Slaanesh @ 195
3 Fiends of Slaanesh @ 195
5 Chaos Furies @ 60
5 Chaos Furies @ 60
Soul Grinder of Tzeentch @ 270
Claw [10.0]
Soul Grinder of Tzeentch @ 270
Claw [10.0]
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Ten demon pasuje tutaj jak pięść do nosa. Grindery zamień na slaaneszowe danonka na slaanesza i przynajmniej jakoś to będzie wyglądać... Albo całą magię daj shadow i jak przypadkiem wejdzie ci brzytwa to te demonetki pozamiatają.
Daemon Prince of Slaanesh @ 525.0 Pts
General; Lore of Slaanesh; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Exalted Gift [75.0]
Herald of Slaanesh @ 215.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Shadow; Battle Standard; Greater Locus of Swiftness
Banner of Swiftness [15.0]
30 Daemonettes of Slaanesh @ 360.0 Pts
FCG
20 Daemonettes of Slaanesh @ 250.0 Pts
Standard; Musician; Banner of Eternal Flame [10.0]
2x 3 Fiends of Slaanesh @ 2x 195.0 Pts
2x 5 Chaos Furies of Slaanesh @ 2x 70.0 Pts
2x Soul Grinder of Slaanesh @ 2x 260.0 Pts
Daemonbane Claw;
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2400.0
Daemon Prince of Slaanesh @ 525.0 Pts
General; Lore of Slaanesh; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Exalted Gift [75.0]
Herald of Slaanesh @ 215.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Shadow; Battle Standard; Greater Locus of Swiftness
Banner of Swiftness [15.0]
30 Daemonettes of Slaanesh @ 360.0 Pts
FCG
20 Daemonettes of Slaanesh @ 250.0 Pts
Standard; Musician; Banner of Eternal Flame [10.0]
2x 3 Fiends of Slaanesh @ 2x 195.0 Pts
2x 5 Chaos Furies of Slaanesh @ 2x 70.0 Pts
2x Soul Grinder of Slaanesh @ 2x 260.0 Pts
Daemonbane Claw;
Models in Army: 68
Total Army Cost: 2400.0
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Z testów na razie wynika tyle, że Fiendy mają małą siłę przebicia a trochę mi tego brakuje. Chyba wymienię na Bloodcrusherów. Bestie są zdecydowanie dużo wolniejsze i mają mniej siły, z drugiej strony są twardsze, ale jak już coś ma ugrzęznąć to chyba w Demonetkach. Ten poison też trochę kusi.
Horda Plagusów też ma poisony - sporo to daje jednak. Demonetki mi trochę grzęzną w rydwanach etc. aczkolwiek jest ich straszliwa ilość. Na razie dam jeszcze szansę Demonetkom.
Soul Grindery gdyby nie miały Demonic Instability to byłyby super, a tak to mi się strasznie sypią Do tego z WSem 3 prawie nic nie trafiają, ostatnio miałem problem zabić fasta. Chyba też im Nurgla dorzucę, Tzeentch tutaj dużo nie zmienia. Bardzo dobrze z kolei się sprawdzały Grapeshoty.
W ogóle moje odkrycie w pierwszej bitwie - Furie mają LD 2 - trochę to problematyczne.
Na Demonie daję mieczyk z ASFem + jakiś losowy greater gift - dobrze to się sprawdza na razie.
Póki co mam potrzebę Khorne'a w rozpisce. Możliwe że 3x3 Bloodcrushery + Działo Khorne'a zamiast 2 Grinderów i Fiendów by było lepsze.
Horda Plagusów też ma poisony - sporo to daje jednak. Demonetki mi trochę grzęzną w rydwanach etc. aczkolwiek jest ich straszliwa ilość. Na razie dam jeszcze szansę Demonetkom.
Soul Grindery gdyby nie miały Demonic Instability to byłyby super, a tak to mi się strasznie sypią Do tego z WSem 3 prawie nic nie trafiają, ostatnio miałem problem zabić fasta. Chyba też im Nurgla dorzucę, Tzeentch tutaj dużo nie zmienia. Bardzo dobrze z kolei się sprawdzały Grapeshoty.
W ogóle moje odkrycie w pierwszej bitwie - Furie mają LD 2 - trochę to problematyczne.
Na Demonie daję mieczyk z ASFem + jakiś losowy greater gift - dobrze to się sprawdza na razie.
Póki co mam potrzebę Khorne'a w rozpisce. Możliwe że 3x3 Bloodcrushery + Działo Khorne'a zamiast 2 Grinderów i Fiendów by było lepsze.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
10 punktów więcej i mają ld 9. Po co komu odginaczka, która z dobrym przeciwnikiem ma ruchu 10, a nie 20, a przy słabym rzucie na wiatry magii ginie.diuk pisze: W ogóle moje odkrycie w pierwszej bitwie - Furie mają LD 2 - trochę to problematyczne.
Generalnie nie podobają mi się takie złożenia typu "wezmę co mam w szafie". Każdy model innego marka... Soul grindery Ci się sypią, może gdyby mogły korzystać z liderki generała i dysponować ewentualnym przerzutem sypały by się mniej?
Nie obraź się, ale jakoś tak bez ładu i składu ta cała rozpa. Jak for fun to spoko, jak chcesz coś powygrywać nie tylko licząc na wiatry magii to sporo zmian... W tej armii nic się ze sobą nie combuje.
Na tej bazie, którą masz to albo bym poszedł już całkiem w slaanesha. Ten lore jest całkiem fajny, bardzo taktyczny, no i można wtedy wskrzeszać fiendy, co ma już spory sens. Shadow też jest obecnie poluzowany, a do tak miękkiej armii obniżani S czy T jest dość przydatne, nie mówiąc już o 50% szans na brzytewkę.
Jak chcesz greatera nurgla, to z demonetkami akurat dość fajnie combuje się lore of nurgle. Tylko że to musi być oddział demonic 37, żeby zdążyły dojść do walki, z flamingami i wtedy jak im zwiększysz T, obniżysz przeciwnikowi T, a najlepiej wrzucisz poisony to z ASF ma jakiś tam wygar. Problem tego oddziału i tak jest spory, bo wystarczy ubić 2w z 3t i asfa już nie ma...
Kombinuj dalej, ale radziłbym sobie przy każdej jednostce w rozpisce zadać pytanie "po co mi ona", a podsumowując rozpę "czego mi jeszcze brakuje". Pomoże.
Goodl luck!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole