Diuk Euro Daemons

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Diuk Euro Daemons

Post autor: diuk »

<rozpiska>
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

diuk
Falubaz

Idzie wolne więc będzie okazja żeby pograć Demonami.

Coś takiego sobie złożyłem, rozpa bardziej dla funu. Chciałbym spróbować naporowych Soul Grinderów ;)

Fiendy mogę teoretycznie zamienić na Bestie Nurgla.

Demon Prince of Nurgle @ 530
General
Lore of Death
Lvl 4 Wizard [140.0]
Chaos Armour [20.0]
Daemonic Flight [40.0]
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]

Herald of Slaanesh @ 200
BSB [25.0]
Greater Locus of Swiftness [50.0]
Wizard [35.0]
Lore of Shadow

30 Deamonettes of Slaanesh @ 360
FCG

20 Deamonettes of Slaanesh @ 260
FCG
Banner of Eternal Flame [10.0]

3 Fiends of Slaanesh @ 195

3 Fiends of Slaanesh @ 195

5 Chaos Furies @ 60

5 Chaos Furies @ 60

Soul Grinder of Tzeentch @ 270
Claw [10.0]

Soul Grinder of Tzeentch @ 270
Claw [10.0]

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ten demon pasuje tutaj jak pięść do nosa. Grindery zamień na slaaneszowe danonka na slaanesza i przynajmniej jakoś to będzie wyglądać... Albo całą magię daj shadow i jak przypadkiem wejdzie ci brzytwa to te demonetki pozamiatają.

Daemon Prince of Slaanesh @ 525.0 Pts
General; Lore of Slaanesh; Magic Level 4; Chaos Armour; Daemonic Flight
Exalted Gift [75.0]

Herald of Slaanesh @ 215.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Shadow; Battle Standard; Greater Locus of Swiftness
Banner of Swiftness [15.0]

30 Daemonettes of Slaanesh @ 360.0 Pts
FCG

20 Daemonettes of Slaanesh @ 250.0 Pts
Standard; Musician; Banner of Eternal Flame [10.0]

2x 3 Fiends of Slaanesh @ 2x 195.0 Pts

2x 5 Chaos Furies of Slaanesh @ 2x 70.0 Pts

2x Soul Grinder of Slaanesh @ 2x 260.0 Pts
Daemonbane Claw;

Models in Army: 68
Total Army Cost: 2400.0
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

czemu +1M masz na BSB zamiast na demonetkach ?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ten demon tu mega pasuje imo
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

diuk
Falubaz

Z testów na razie wynika tyle, że Fiendy mają małą siłę przebicia a trochę mi tego brakuje. Chyba wymienię na Bloodcrusherów. Bestie są zdecydowanie dużo wolniejsze i mają mniej siły, z drugiej strony są twardsze, ale jak już coś ma ugrzęznąć to chyba w Demonetkach. Ten poison też trochę kusi.

Horda Plagusów też ma poisony - sporo to daje jednak. Demonetki mi trochę grzęzną w rydwanach etc. aczkolwiek jest ich straszliwa ilość. Na razie dam jeszcze szansę Demonetkom.

Soul Grindery gdyby nie miały Demonic Instability to byłyby super, a tak to mi się strasznie sypią :P Do tego z WSem 3 prawie nic nie trafiają, ostatnio miałem problem zabić fasta. Chyba też im Nurgla dorzucę, Tzeentch tutaj dużo nie zmienia. Bardzo dobrze z kolei się sprawdzały Grapeshoty.

W ogóle moje odkrycie w pierwszej bitwie - Furie mają LD 2 - trochę to problematyczne.

Na Demonie daję mieczyk z ASFem + jakiś losowy greater gift - dobrze to się sprawdza na razie.

Póki co mam potrzebę Khorne'a w rozpisce. Możliwe że 3x3 Bloodcrushery + Działo Khorne'a zamiast 2 Grinderów i Fiendów by było lepsze.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Bierz 5 skulkow, dyscyplina sztandar, muzyk- kosztują 360 pkt i mi się sprawdzają.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

diuk pisze: W ogóle moje odkrycie w pierwszej bitwie - Furie mają LD 2 - trochę to problematyczne.
10 punktów więcej i mają ld 9. Po co komu odginaczka, która z dobrym przeciwnikiem ma ruchu 10, a nie 20, a przy słabym rzucie na wiatry magii ginie.

Generalnie nie podobają mi się takie złożenia typu "wezmę co mam w szafie". Każdy model innego marka... Soul grindery Ci się sypią, może gdyby mogły korzystać z liderki generała i dysponować ewentualnym przerzutem sypały by się mniej?
Nie obraź się, ale jakoś tak bez ładu i składu ta cała rozpa. Jak for fun to spoko, jak chcesz coś powygrywać nie tylko licząc na wiatry magii to sporo zmian... W tej armii nic się ze sobą nie combuje.

Na tej bazie, którą masz to albo bym poszedł już całkiem w slaanesha. Ten lore jest całkiem fajny, bardzo taktyczny, no i można wtedy wskrzeszać fiendy, co ma już spory sens. Shadow też jest obecnie poluzowany, a do tak miękkiej armii obniżani S czy T jest dość przydatne, nie mówiąc już o 50% szans na brzytewkę.
Jak chcesz greatera nurgla, to z demonetkami akurat dość fajnie combuje się lore of nurgle. Tylko że to musi być oddział demonic 37, żeby zdążyły dojść do walki, z flamingami i wtedy jak im zwiększysz T, obniżysz przeciwnikowi T, a najlepiej wrzucisz poisony to z ASF ma jakiś tam wygar. Problem tego oddziału i tak jest spory, bo wystarczy ubić 2w z 3t i asfa już nie ma...

Kombinuj dalej, ale radziłbym sobie przy każdej jednostce w rozpisce zadać pytanie "po co mi ona", a podsumowując rozpę "czego mi jeszcze brakuje". Pomoże.

Goodl luck!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

ODPOWIEDZ