Tk na Euro
Tk na Euro
Wszelkie sugestie bardzo mile widziane
Liche High Priest @ 280p
DS 4lv ward 4+
Core 675p
Sk archers 20 @ 130 p
Muzyk
Sk archers 10 @ 70p
Muzyk
Sk archers 10 @ 70p
Muzyk
SK chariots 4 @ 230p
Standard
Sk chariots 3 @ 175p
Standard
Special 1344p
TG 33 @ 484
Standard razzor banner
warsphinx @ 230 p
Fiery roar
Necropolis knights 3@ 210p
Wykopywaczki
Wykopywaczki
Wykopywaczki
Rare 400 p
SSC @ 90p
Cascet@ 135p
Hierotytan @ 175p
------------
2699p
Ewentulane kminy to zaminenie jednej x3 knightow i usuniecie DS z lorda i wrzucenie Lorda licha death z 4 lv i wrzucenie np sztandaru na jedne weze
Liche High Priest @ 280p
DS 4lv ward 4+
Core 675p
Sk archers 20 @ 130 p
Muzyk
Sk archers 10 @ 70p
Muzyk
Sk archers 10 @ 70p
Muzyk
SK chariots 4 @ 230p
Standard
Sk chariots 3 @ 175p
Standard
Special 1344p
TG 33 @ 484
Standard razzor banner
warsphinx @ 230 p
Fiery roar
Wykopywaczki
Wykopywaczki
Wykopywaczki
Rare 400 p
SSC @ 90p
Cascet@ 135p
Hierotytan @ 175p
------------
2699p
Ewentulane kminy to zaminenie jednej x3 knightow i usuniecie DS z lorda i wrzucenie Lorda licha death z 4 lv i wrzucenie np sztandaru na jedne weze
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
czyli mowisz 4 x3 wezy dodatkowych ciekawe ile razy mi sie nie wykopia albo wykopia za pozno
co do prinsa to nie bardzo bo no szkoda mi trzymac tyle ptk w jednym klocku bez zadnego mr a nie bede trzymal okolo 1k ptk trzymajac klocek gwardii prinsa i np hierofanta
co do prinsa to nie bardzo bo no szkoda mi trzymac tyle ptk w jednym klocku bez zadnego mr a nie bede trzymal okolo 1k ptk trzymajac klocek gwardii prinsa i np hierofanta
Mały hint kevinior. Oddziały które mają wykopywanie nie muszą zostać zakopane. Możesz zadeklarować po rzucie za stronę czy w ogóle i które oddziały chcesz zakopać, a których nie chcesz. Na niektóre paringi się zupełnie nie opłaca zakopywać.
Co do węży im większe unity tym lepiej.
Co do węży im większe unity tym lepiej.
czyli proponujesz rozwiazanie pod tytulem 4 i 5 i usuniecie swini ?? ps dlaczego ludzie wystawiaja 6 weze ?? przeciez mounty nie wyplacaja supporting atakow i 2 szereg wyplaca tylko po 1 chyba ze ludzie wystawiaja ich w 1 szeregu szerokim O_0
Chyba logiczne jest że najpierw się pisze rozpiske i prosi się o rady a potem wrzuca sie jakieś osiągnięcia szkoda, że w twoim komentarzu jest tyle samo cennych informacji dotyczących rozpiski, ile w naszych ,,theory hammerach" bo nie tylko ja sie tutaj wypowiadał ale inni też, szkoda że czasami dostaje się takie komenty ... Bo jak by nie patrzeć gra w Battla zaczyna sie od rozpy .
no i ? nie każdy napiera tylko na turniejach ...
p.s- wartość dodana bylaby imo gdyby ;lepsi gracze (niekoniecznie tk) cos skrobnęli na temat rozpy ...a tu bida ,od czasu do czasu Marcin cos sie poświeci
edit:kevinior szybszy
p.s- wartość dodana bylaby imo gdyby ;lepsi gracze (niekoniecznie tk) cos skrobnęli na temat rozpy ...a tu bida ,od czasu do czasu Marcin cos sie poświeci
edit:kevinior szybszy
- White Lion
- Kretozord
ja nie gram TK ale dość często zdaża mi się grać przeciw i to przeciw dobrym graczom.
Zastanawiam się czy tutaj Tytan będzie w pełni wykorzystany bo niby ma 2 niezłe bound spells ale za to bonusy do casta będzie dawał jedynemu magowi.
zamiast Tytana dałbym drugą katapultę i z kombinacji tego co zostanie i części łuków dodałbym jeszcze trójkę rydwanów.
katapulty, kaszkiet i trochę łuków zmuszą większość przeciwników do ruchów.
rydwany stanowią doskonałą kontrę na wszystkie szybkie i flankujące jednostki wroga a dodatkowo ślicznie zmiękczają trudne do rozwalenia klocki w stylu horda White Lions, Executioners czy coś podobnego.
dzięki temu będziesz miał czas na to żeby spokojnie poustawiać się taktycznie gwardią i sfinksem, a później zaczną ślicznie wychodzić węże i kanapki gotowe.
Jutro gramy razem na turnieju więc może trafimy na siebie i zobaczymy jak pójdzie
Zastanawiam się czy tutaj Tytan będzie w pełni wykorzystany bo niby ma 2 niezłe bound spells ale za to bonusy do casta będzie dawał jedynemu magowi.
zamiast Tytana dałbym drugą katapultę i z kombinacji tego co zostanie i części łuków dodałbym jeszcze trójkę rydwanów.
katapulty, kaszkiet i trochę łuków zmuszą większość przeciwników do ruchów.
rydwany stanowią doskonałą kontrę na wszystkie szybkie i flankujące jednostki wroga a dodatkowo ślicznie zmiękczają trudne do rozwalenia klocki w stylu horda White Lions, Executioners czy coś podobnego.
dzięki temu będziesz miał czas na to żeby spokojnie poustawiać się taktycznie gwardią i sfinksem, a później zaczną ślicznie wychodzić węże i kanapki gotowe.
Jutro gramy razem na turnieju więc może trafimy na siebie i zobaczymy jak pójdzie
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Tak na gorąco:
Przy jednym Liczu - ja nie inwestowałbym w Tytana...
To oznacza wsparcie dla 1-2 czarów na rundę za 175pkt - a to zdecydowanie nie jest warte swojej ceny. Gdybyś dołożył jeszcze 1 lub 2 liczki... wtedy bezwzględnie Tytan jest "must have".
Za te punkty zdecydowanie dołożyłbym 2-gą katapę i wzmocnił węże/rydwany.
Przy jednym Liczu - ja nie inwestowałbym w Tytana...
To oznacza wsparcie dla 1-2 czarów na rundę za 175pkt - a to zdecydowanie nie jest warte swojej ceny. Gdybyś dołożył jeszcze 1 lub 2 liczki... wtedy bezwzględnie Tytan jest "must have".
Za te punkty zdecydowanie dołożyłbym 2-gą katapę i wzmocnił węże/rydwany.
Hmm, a nie jelpiej zamienić węże na dwie czwórki, jedna bez wykopek i wziąć Necroświnię? Ja bym wymienił jeszcze te 10 łuczników na konnych łuczników, coś tam więcej mogą zrobić, a przynajmniej trochę poprzeszkadzają przeciwnikowi
Let the River of Blood flow...
A teraz tak już bardziej na spokojnie:
Zastrzegam, że poniższe uwagi są skierowane "w stronę" efektywnego wykorzystania armii i wdeptania przeciwnika w glebę... Jeśli traktujesz ją jako rozpę "for fun" - olej ten post...
Teoretycznie - rozpiska jest spoko.
Ale jeśli rozpatrzysz wszystkie "za" i "przeciw" - kłania sie stare przysłowie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego".
Ta rozpa teoretycznie może sie opierać na kontrze - ale nie ma czym "zmiękczać" przeciwnika (tylko 1 katapulta, brak mocnego naporu Magów)
O tytanie już ci pisałem - przy 1 magu to IMO wybór całkowicie zbędny
Charioty nie stanowią realnej siły. Jest ich za mało/ są za mało liczne.
Węże są zbyt niepewne - i tylko 3 szt/oddział. Biorąc pod uwagę, że są construktem - i możesz leczyć tylko 1 wound- są baaaardzo podatne na straty i gwałtownie tracą wartość bojową z każdym straconych modelem.
Spróbuj sie na coś zdecydować:
- albo główna siła to rydwany - wtedy powinno ich być po 4/oddział (albo więcej) a węże tylko jako support...
... albo odwrotnie - ale wtedy węże powinny być liczniejsze a rydwany po 3 szt/oddział wystarczą
- jeśli liczysz na walkę i masz tylko 1 maga - wywal tytana i zainwestuj punkty w coś innego (2ga katapa, wzmocnienie węży/rydwanów
- poważnie rozważ necrotekta - jest tani jak barszcz, może mieć magiczną broń i jest REWELACYJNYM uzupełnieniem gwardii. No i przy takiej ilości construktów - w 12" daje regenkę (a przy wykopujących się wężach, może być nieoceniony...)
- i jeszcze jedna kwestia: osobiście w każdej rozpie staram się mieć Sepulkarów. Zwyczajną, małą 3-czkę. Działają rewelacyjnie na wszystkie niewygodne dla nas cele: monstery, działa, ciężką i pancerną kawalerię (szczególnie tą monsterową). I wszystko to jedynie za niewygórowane 165pkt.
Zastrzegam, że poniższe uwagi są skierowane "w stronę" efektywnego wykorzystania armii i wdeptania przeciwnika w glebę... Jeśli traktujesz ją jako rozpę "for fun" - olej ten post...
Teoretycznie - rozpiska jest spoko.
Ale jeśli rozpatrzysz wszystkie "za" i "przeciw" - kłania sie stare przysłowie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego".
Ta rozpa teoretycznie może sie opierać na kontrze - ale nie ma czym "zmiękczać" przeciwnika (tylko 1 katapulta, brak mocnego naporu Magów)
O tytanie już ci pisałem - przy 1 magu to IMO wybór całkowicie zbędny
Charioty nie stanowią realnej siły. Jest ich za mało/ są za mało liczne.
Węże są zbyt niepewne - i tylko 3 szt/oddział. Biorąc pod uwagę, że są construktem - i możesz leczyć tylko 1 wound- są baaaardzo podatne na straty i gwałtownie tracą wartość bojową z każdym straconych modelem.
Spróbuj sie na coś zdecydować:
- albo główna siła to rydwany - wtedy powinno ich być po 4/oddział (albo więcej) a węże tylko jako support...
... albo odwrotnie - ale wtedy węże powinny być liczniejsze a rydwany po 3 szt/oddział wystarczą
- jeśli liczysz na walkę i masz tylko 1 maga - wywal tytana i zainwestuj punkty w coś innego (2ga katapa, wzmocnienie węży/rydwanów
- poważnie rozważ necrotekta - jest tani jak barszcz, może mieć magiczną broń i jest REWELACYJNYM uzupełnieniem gwardii. No i przy takiej ilości construktów - w 12" daje regenkę (a przy wykopujących się wężach, może być nieoceniony...)
- i jeszcze jedna kwestia: osobiście w każdej rozpie staram się mieć Sepulkarów. Zwyczajną, małą 3-czkę. Działają rewelacyjnie na wszystkie niewygodne dla nas cele: monstery, działa, ciężką i pancerną kawalerię (szczególnie tą monsterową). I wszystko to jedynie za niewygórowane 165pkt.