Glade/Wild Riders na wilkach.
Moderator: Gremlin
Glade/Wild Riders na wilkach.
Witam,
Zdecydowałem się zrobić sobie malutką konwersję, czyli posadzić elfów woltyżerów na wilkach:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1290040
W trakcie naszło mnie pytanie... Jakie statystyki takie coś powinno mieć i czy da się zagrać tym na turnieju?
Jeśli chodzi o mój stosunek do WFB, to jestem w przedbiegach, dlatego proszę tłumaczyć jasno i wyraziście
Z góry dzięki
Zdecydowałem się zrobić sobie malutką konwersję, czyli posadzić elfów woltyżerów na wilkach:
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1290040
W trakcie naszło mnie pytanie... Jakie statystyki takie coś powinno mieć i czy da się zagrać tym na turnieju?
Jeśli chodzi o mój stosunek do WFB, to jestem w przedbiegach, dlatego proszę tłumaczyć jasno i wyraziście
Z góry dzięki
Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Loki, Ojciec Wilków, Władca Ognia, Wieczny Błazen, Wielki Kłamca.
Jeśli używasz tego jako Glade Riders/Wild Riders to ma statystyki takie jak Glade Riders/Wild Riders.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Nie ważne na czym jedzie i tak statystyki zostają te same?
Na logikę, to wilk biega szybciej/wolniej od konia, ale nie wiem jak wiele wspólnego ma logika z WFB
Na logikę, to wilk biega szybciej/wolniej od konia, ale nie wiem jak wiele wspólnego ma logika z WFB
Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.
Obawiam się, że elfi jeźdźcy są ciut za duzi i nie będą dobrze wyglądać na wilkach.
Możesz spróbować ale niestety nie wróżę sukcesu.
Porównaj modele goblinów i elfów, różnica widoczna.
Może spróbujesz lwy? Te od rydwanów HE?
Wiem że droższa sprawa i wymagająca większej pracy żeby dopasować zwierzęta do WE jednak efekt może być jak najbardziej pozytywny.
Jak już się na coś zdecydujesz to pochwal się. Z chęcią zobaczymy co zrobiłeś.
Możesz spróbować ale niestety nie wróżę sukcesu.
Porównaj modele goblinów i elfów, różnica widoczna.
Może spróbujesz lwy? Te od rydwanów HE?
Wiem że droższa sprawa i wymagająca większej pracy żeby dopasować zwierzęta do WE jednak efekt może być jak najbardziej pozytywny.
Jak już się na coś zdecydujesz to pochwal się. Z chęcią zobaczymy co zrobiłeś.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Odgrzewam ten temat ale wracam do mojej pierwotnej armii jaka były właśnie WE i mam kupę pomysłów na konwersje. Niektóre z nich pochodzą właśnie sprzed kilku lat niestety nigdy nie doczekały się realizacji tak samo jak moja łudelfia armia.
Dlatego teraz w zupełnie innych okolicznościach przyrody postanowiłem ponownie podejść do jej stworzenia
Jednym z takich archaicznych pomysłów było właśnie posadzenie glejdów albo wildów na wilkach.
teraz myślałem o tym modelu:
żeby go pokonwertowac na 5 różnych sposobów albo żeby ulepić swoje wilczki ale to by mnie kosztowało o wiele więcej wysiłku i czasu... nie wiem czy jestem w stanie tak się poświęcić dla tej armii
Ten wilk z enigmy wydaje się być w odpowiednich proporcjach... skala 30mm... a fluff można przecież jakiś doszyć
Niedługo wrzucę do tego działu oddzielny temat z moim blogiem o WE bo zacząłem już robić lorda na... żubrze
Dlatego teraz w zupełnie innych okolicznościach przyrody postanowiłem ponownie podejść do jej stworzenia
Jednym z takich archaicznych pomysłów było właśnie posadzenie glejdów albo wildów na wilkach.
teraz myślałem o tym modelu:
żeby go pokonwertowac na 5 różnych sposobów albo żeby ulepić swoje wilczki ale to by mnie kosztowało o wiele więcej wysiłku i czasu... nie wiem czy jestem w stanie tak się poświęcić dla tej armii
Ten wilk z enigmy wydaje się być w odpowiednich proporcjach... skala 30mm... a fluff można przecież jakiś doszyć
Niedługo wrzucę do tego działu oddzielny temat z moim blogiem o WE bo zacząłem już robić lorda na... żubrze
mam nadzieję że nie na puszcze po żuberkuKefas pisze:Niedługo wrzucę do tego działu oddzielny temat z moim blogiem o WE bo zacząłem już robić lorda na... żubrze
No ten wilki całkiem zacne. Myślę, że fajnie będzie to wyglądać, jak skończysz wrzuć fotki
Ten wilk duzo bardziej by pasowal do Wildow i pomysl mi sie podoba, bo wilki GW nie ma co ukrywac sa slabe.
Btw. Szmaja ma wildow na niedzwiedziach pamietam
Btw. Szmaja ma wildow na niedzwiedziach pamietam
e Kefasa. Jak sie pobawisza z GS przyj tycha wyiolach to bedze fajnie., Da sie z nich wyciansąć pare fajnyh póz i będzieć tagi. Będzia zaziebeiścai WR na nihc,
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Kefas Ty narzekasz na jedna poze?? No, kto jak kto, ale konwertowac to Ty potrafisz
Nie marudz i bierz sie do roboty !!
Nie marudz i bierz sie do roboty !!
-
- Pseudoklimaciarz
Jeden wilczek kosztuje prawie 9 dych więc ja nwm czy to się opyla, ale jak masz hajs to w sumie warto bo imponująco wyglądają .
- White Lion
- Kretozord
ale swoją drogą ładne wilczki, nawet do VC bym się nimi pobawił ...
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1