Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Re: Szybkie pytania
Jeśli chcesz bez cięcia to wywierć dziure w nodze, w podstawke daj pin i na tym go mocuj. Ale to i tak będzie słabo wyglądało jak będzie stał na okrak.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja nie używam.Pizar pisze:Używacie lupy stojącej?Przydaje się?
- Miscatonic
- "Nie jestem powergamerem"
Na wielu filmach ludzie malujący farbami GW biorą je prosto ze słoiczka i malują. Czy Farby GW sa gotowe do użycia czy również wymagają rozcieńczania z wodą? Do tej pory malowałem pactrami i one są gęste jak diabli więc mieszanie z wodą to w ich przypadku mus.
Czy kolor screaming bell z nowej palety to zwykły złoty porównywalny z innymi złotymi innych firm? Czy jeśli ktoś z was malował dzwona to właśnie tym kolorem czy kombinowaliście innymi? Pytam bo niedługo przyjdzie kolej na dzwona i nie chciałbym spierniczyć kluczowego elementy armi
Czy kolor screaming bell z nowej palety to zwykły złoty porównywalny z innymi złotymi innych firm? Czy jeśli ktoś z was malował dzwona to właśnie tym kolorem czy kombinowaliście innymi? Pytam bo niedługo przyjdzie kolej na dzwona i nie chciałbym spierniczyć kluczowego elementy armi
Jeśli nie był mocno ściśnięty podczas klejenia, to wystarczy nożyk włożyć pomiędzy szparę i podważyć. Jak zrobi się to we właściwy sposób, a powierzchnia łączenia nie jest specjalnie skomplikowania, to figurka nie powinna ucierpieć, a łączenie puści.
Edit: Mój kolega twierdzi, że po DOTowaniu figurki mu się rozklejały, ale nie wiem jakim klejem były klejone.
Edit: Mój kolega twierdzi, że po DOTowaniu figurki mu się rozklejały, ale nie wiem jakim klejem były klejone.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Woda chyba tylko, niestety, jak nie rozrobisz - do wywalenia raczej...
Czyli nie próbować z rozpuszczalnikiem? Czy można kupić dobry pędzelek do malowania miniaturek w sklepie papierniczym? czym się sugerować? oraz jakim klejem sklejać najlepiej duże metalowe figurki? kiedyś chyba używałem poxipolu, może być? Dziekuje koledze wyżej za szybką pomoc
seafruitloot
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zacząć od wody - jak nie da rady to możesz próbować z czymkolwiek, a nuż coś da jakiś efekt, ale na zbyt wiele bym nie liczył. Pędzel - jest dział Pędzle - polecam lekturę. W papierniczym to kupowałem tylko pędzel, który używam do rozprowadzania wikolu po podstawkach ... Klej - Ja uzywam też Poxipolu, wg mnie jest ok...
Pytanie do osób malujących aero.
Mam około 100 szczurów do pomalowania na szybko.
Wstępnie pomalowałem je podkładem GW. Teraz chciałbym spodkładować je razem z podstawkami na ciemny brąz.
Jakiej farby użyć aby uzyskać najlepsze krycie i najdłuższy czas schnięcia farby?
farba GW+ vallejo thinner czy od razu vallejo air?
Mam około 100 szczurów do pomalowania na szybko.
Wstępnie pomalowałem je podkładem GW. Teraz chciałbym spodkładować je razem z podstawkami na ciemny brąz.
Jakiej farby użyć aby uzyskać najlepsze krycie i najdłuższy czas schnięcia farby?
farba GW+ vallejo thinner czy od razu vallejo air?
witam, przymierzam się do malowania White Lionów od HE, jeszcze nie zdecydowałem jak pomalować futra. Moja opcja na teraz to: white scar, na to seraphim sephia i pozniej drybrush white scarem. Czy to da w miarę dobry efekt?
Futra mają być utrzymane w podręcznikowej stylistyce, używam farb citadel więc jeśli można to proszę o propozycje z tej palety.
Futra mają być utrzymane w podręcznikowej stylistyce, używam farb citadel więc jeśli można to proszę o propozycje z tej palety.
ja nigdy nie rozcienczam...plastik to zalezy ile bylo farby i jaki podklad. Ogolnie to wsadzam na godzinke, przejezdzam figsa szczoteczka by grube zdjac i nastepnie jeszcze raz do rozpuszczalnika by reszta puscila... Co do metali to o samo jest. Metal możesz wrzucić do Nitro wtedy zje ci ladnie wszystko a figs bedzie jak nowy. Tyle że też należy szczotkować.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Czego najlepiej używać do przyklejania trawki i kamyczków na podstawki. Wikol??
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins