Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Sławol »

Ołowiu było kiedyś więcej, modele były twardsze, cięższe i miały inny kolor metalu (taki Terminator Chaosu był naprawdę ciężkim modelem, staruchy z czasów 4/5. edycji WFB pewnie pamiętają). Ale ołów był bardzo szkodliwy, więc zmienili nieco proporcje. Teraz modele łatwo się wyginają we wszystkie strony, ale to wcale nie szkodzi :) Ważne, że formy jakoś trzymają. Nawet Skrolka ostatnio widziałem w tej jasnej, błyszczącej mieszance - dawał radę z detalami.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Wieszkto pisze:
Jacobs pisze:Mylisz się, figurki GW to głownie stopy cyny z domieszkami ołowiu ;)
I faktycznie szkoda, ze UE tak brzydko wjebało nam się w hobby
No i wszystko jasne ,skończyli z owocem Marchewkowym, to się zajęli zabawkami.
W sumie mieli rację , niektóre metale takie jak ołów skracają życie i to dość radykalnie . Czas po jakim zapada się na Ołowice < zakażenie tlenkiem ołowiu> to 2-3 lata i zgon.
Trzeba by sobie ładować te figurki do ust albo pocierać nimi skórę przez miesiąc, ew, mielić na kawałki i to wdychać zeby sie tym zatruć...
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Szczur22 pisze:Trzeba by sobie ładować te figurki do ust albo pocierać nimi skórę przez miesiąc, ew, mielić na kawałki i to wdychać zeby sie tym zatruć..
Dobra dobra ale to jest przykład szkodliwe jest i tyle . Przyjmiesz swoją dawkę i kaplica a jak ktoś jest weteranem i ciągle dotyka takowych figurek to lipa nie .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

jak ktoś ciągle dotyka ołowianych figurek to do lekarza, jak jeszcze osiąga się przy tym podniecenie to już dewiacja na maksa

unia rządzi, unia radzi, unia nigdy cie nie zdradzi :) parafrazując polskie kino

a powaznie to świat i tak się robi absurdalny, bo jak nie napisane na kubku do kawy, ze kawa jest goraca to mozna sie procesowac w razie oparzenia
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Niestety takie czasy, ludzi traktuje się jak idiotów wiec się jak idioci zachowują. Dawniej tymi faktycznie głupim zajmowała się selekcja naturalna, dziś nie można sobie na to pozwolić bo to przecież potencjalny konsument.

Ale co tam, nie trzeba będzie długo czekać aż państwo srodka to zakończy po swojemu ;) Będziemy cisnąć w chinczyka wtedy i nikt nie bedzie narzekał na balans albo modele :D

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

hypnotic pisze:Będziemy cisnąć w chinczyka
Polacy 2 razy wygrają i Niemcy z Duńczykami wymyślą jakieś ETC ;)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Nie będziesz miał czasu na żadne dywagacje bo wtedy będzie trzeba zapierniczać za 1/3 miski ryżu (chinczyk dostaje całą) i robić dobrze żółtym ludziom, jak coś nie będzie pasować, kulka w łeb.

A UE to taki eurokołchoz jest.

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

te wd i visions niby miały byc w formie pdf. wiec ja sie pytam gdzie one są :)

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

Papierowe wersje premierę mają jutro, więc pdfy jeśli będą to również wtedy :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

recenzja nowych pisemek
http://www.youtube.com/watch?v=4cqFbTa5qOI

wd wyglada faktycznie slabo, ledwie kilka kartek za taka cene ;(
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

[quote="Jacobs]Mylisz się, figurki GW to głownie stopy cyny z domieszkami ołowiu ;) [/quote]

Muszę sprawdzić jak znajdę jakiś stary blister. Jak jest ołów to powinno być ostrzeżenie.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Kiedyś był to ołów czcionkowy, obecnie stosuje się stop cynku, antymonu i manganu lub znale.

Scisca
Wałkarz

Post autor: Scisca »

Afro pisze:recenzja nowych pisemek
http://www.youtube.com/watch?v=4cqFbTa5qOI

wd wyglada faktycznie slabo, ledwie kilka kartek za taka cene ;(
Łolaboga! Ale masakra. Przyznam się, że nie śledziłem dokładnie zapowiedzi co będzie w którym piśmie, ale liczyłem, że o ile WD to będzie taka mała gazetka reklamowa, to Visions to będzie wypasione typowo hobbystyczne pismo, z pro poradami malarskimi, taktykami, battle raportami (ale tym razem robionymi przez ludzi, którzy znają zasady...), poradnikami odnośnie konwertowania, rzeczami typu "tale of 4 gamers", relacjami z turniejów i innymi fajnymi rzeczami, które pozwolą mi poczuć się częścią jakiejś społeczności i poczuć, że to jest prawdziwe hobby. Zamiast tego obydwie publikacje sprawiają, że czuję się jak dojna krowa :/
Sorry, ale zdjęcia to ja mam za darmo w necie. W tym numerze nie ma zdjęcia żadnej z moich 4 armii, więc jako źródło inspiracji średnio się nadaje, natomiast dobre, konkretne porady na wysokim poziomie niby też są w necie, ale często nie tak profesjonalnie przygotowane jak GW mogłoby to zrobić. Poza tym wielu pro painterów nie chce zdradzać swoich sztuczek - byłby super sposób by z jednej strony nauczyć ludzi czegoś, a z drugiej reklamować swoje produkty w nienachalny sposób. A każdy wie, że najlepsza reklama jest wtedy, gdy ludzie nie wiedzą, że to reklama.

Ucieszyłem się, gdy zapowiedzieli zmianę i rozbicie na dwie odmienne gazety, ale nie tędy droga. Miałem jedną gazetę, którą kiedyś nawet lubiłem (od pewnego czasu coraz mniej), a teraz mam dwie z których nie będę lubił i kupował żadnej. Good job, GW!

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Fluffy pisze:Kiedyś był to ołów czcionkowy, obecnie stosuje się stop cynku, antymonu i manganu lub znale.
gdyby choć odrobinę tytanu dodali do tego znalu...

A pisemko istotnie wyjątkowo marnie wygląda :/
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ot takie tam rozdzielenie starego WD na 2. Teraz lepiej widać ile w starym WD było merytorycznej treści, a ile reklam. :twisted:

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Warhammer: Visions to pisemko dla nowego targetu GW - takiego, co jeszcze nie umie czytać :wink:
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Duderson pisze:Warhammer: Visions to pisemko dla nowego targetu GW - takiego, co jeszcze nie umie czytać :wink:
Oraz pisać czyli , dla mne wlasne blu blu blu. #-o ](*,) :badgrin:
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

wallace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wallace »

Ja mam subskrybcję WD (starej wersji) wersji na ipada i właśnie ściągam to nowe cóś... Na razie mają przeciążony serwer, bo ciągnie kilka kb/s... Dam znać jak uda się zaciągnąć.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Duderson pisze:Warhammer: Visions to pisemko dla nowego targetu GW - takiego, co jeszcze nie umie czytać :wink:

No przecież facet powiedział, że jest tekst w aż 3 językach. Dla poliglotów jak znalazł :)
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Grand Admiral Thrawn pisze:
No przecież facet powiedział, że jest tekst w aż 3 językach. Dla poliglotów jak znalazł :)
Z całego pisemka w sumie 1 strona A4 tekstu.
Choć być może egzemplarz tego pisemka będzie za kilkaset lat odpowiednikiem kamienia z Rosetty :wink: i to chyba jedyne jego zastosowanie
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

ODPOWIEDZ