Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Wczoraj oglądnąłem 1 0 odcinek (to narazie wszystkie w tym sezonie?) (troszkę spoilerów)
Muszę powiedzieć, że o wiele ciekawszy sezon niż poprzedni. W ciągu tych 10 odcinków zauważyłem jednak wtrącanie się coraz bardziej "szmocy", zaczęło się od białych jeźdźców i smoków, teraz smoki choć małe są coraz mocniejsze, w końcu ta siwa laska chyba zrozumiała, że słowo "chcę" bez "kasa" to nieporozumienie :D.
Poza tym ten zabójca, kapłanka ognia,mały które ma wizje....

Tak lekko offtopując.
Próbowałem wrócić do drugiego sezonu walking dead i failing sky...? oglądaliście?
Po 20 pierwszych minutach dałem sobie spokój (ale nie wykluczam, że skończę to oglądać).

Walking dead - według mnie fajne założenie serialu, taki resident evil w wersji przeżyj grupką ludzi bez pomysłu, a nie dragon ball z wytnij wszystko i co film zabij turbo wroga.
Spieprzyli imo jednak...

Failing sky... spora grupa ludzi z pewnym odsetkiem "pseudo żołnierzy", nazwijmy ich partyzantami, robi więcej niż armia i co dziwniejsze jeszcze wróg z kosmosu im dupy nie skopał... weee

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

W kwietniu rusza czwarty sezon.
Świeży trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xZY43QSx3Fk

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

15-minutowe preview nowego sezonu:
https://www.youtube.com/watch?v=J5iS3tULXMQ

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mimo, że jestem na bieżąco z oryginałem, to i tak nie chcę sobie spoilować. ;)

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Tam nie ma specjalnie spoilerów.
Czytam całość już po raz drugi, jestem na bieżąco z wszystkimi spekulacjami odnośnie tego sezonu, a i tak nie mam pojęcia jak rozwiążą wiele kwestii które odbiegają lub znów odbiegną od książki.
Nie sądzę, żeby coś mogło mi zepsuć ucztę. I saga jest świetna i serial najlepszy na świecie, a jedno + drugie to już w ogóle.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

I najlepszy tekst na koniec:
And who has dragons? Really
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Żaden najlepszy. Nie będzie żadnego końca, a smoków nikt nie może mieć [-X

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Cóż, znów pewnie obejrzę jako, że lepszego cosia w klimatach dark low-fantasy raczej się nie znajdzie. Lecz wciąż nie jestem w stanie związać się emocjonalnie z żadnym z bohaterów przez co ich umieranie jakoś mnie nie rusza :P
Uerph.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Kiedy jest w Polsce premiera 4 sezonu ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Premiera światowa w niedzielę 6 kwietnia
Premiera polska w poniedziałek 7 kwietnia

Nowych bohaterów będzie ciągle przybywać, więc wielu starych musi ginąć i w serialu to się dzieje nawet częściej niż w książce. Zresztą w żadnym innym serialu nie ma tylu aktorów w stałej obsadzie. Produkcja pobiła też jakiś rekord pod względem ilości przeprowadzonych castingów.

Awatar użytkownika
Kenpachi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kenpachi »

największym paradoksem wedlug mnie jest postać Jona Snowa, który w książce jest moim ulubieńcem a w serialu go nie znoszę cały czas ma otwarta mordę i się dziwi, wygląda jakby był upośledzony :D

Awatar użytkownika
Kenpachi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kenpachi »

a i jeszcze dodam ze jak tyrion jest w książce średni to w serialu wymiata

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Coś za coś.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Akurat on najbardziej ma się czemu dziwić z całej ekipy. ;) Ja bardzo lubię powieść, a serial... cóż, jest najlepszym serialem fantasy, jaki do tej pory powstał, a wśród produkcji fantasy kinowych jak i telewizyjnych razem wziętych plasuje się na drugiej pozycji. Jest wspaniały.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Kenpachi pisze:największym paradoksem wedlug mnie jest postać Jona Snowa, który w książce jest moim ulubieńcem a w serialu go nie znoszę cały czas ma otwarta mordę i się dziwi, wygląda jakby był upośledzony :D
Nie mogę się wypowiedzieć na temat książkowego Jona, jako że książek nie czytałem, ale mam podobne odczucia co do tego serialowego. Ale powiedziałbym, że jest mu bardziej przykro i smutno. Cały czas. Koleś wygląda jakby nie mógł przeżyć tego, że spadła mu na beton gałka lodów pistacjowych.
Uerph.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

powiedziałbym, że jest mu bardziej przykro i smutno. Cały czas. Koleś wygląda jakby nie mógł przeżyć tego, że spadła mu na beton gałka lodów pistacjowych.
Wygrałeś internet. :lol2: Może to i prawda, ale widziałem kolesia w wywiadach i on naprawdę ma taką paszczę, nawet kiedy nie gra. Może obsadzili go w tej roli, żeby pokazać jak bardzo warunki panujące na Murze są ciężkie i przykre?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Ratzing pisze:powiedziałbym, że jest mu bardziej przykro i smutno. Cały czas. Koleś wygląda jakby nie mógł przeżyć tego, że spadła mu na beton gałka lodów pistacjowych.
tez by mi bylo przykro z tego powodu ;) :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Oni tam na patyku jedzą:
Obrazek

Według mnie serialowy Jon Snow nie odbiega za bardzo od książkowego. Trochę rozpieszczony paniczyk i trochę pokrzywdzony bękart. Nastolatki i tak chyba za nim szaleją. W IV sezonie ma niby okrzepnąć, ale wyrazu twarzy raczej nie zmieni.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kenpachi pisze:a i jeszcze dodam ze jak tyrion jest w książce średni to w serialu wymiata
No chyba nie... w serialu jest bardzo dobry ale to ksiązka tworzy postać :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ