2400 Khorne Tzeentch
2400 Khorne Tzeentch
Generalnie nie chcę mieszać bogów którzy się "nie lubią" - ma takie coś sens ?? :
Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Lord of Change @ 535.0 Pts
General
Magic Level 3
Lore of Metal
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
Lesser Gift [25.0]
10 Pink Horrors of Tzeentch @ 130.0 Pts
Magic Level 1
Lore of Tzeentch
Magic Level 1
Lore of Tzeentch
Magic Level 1
Lore of Tzeentch
19 Bloodletters of Khorne @ 325.0 Pts
Standard
Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Bloodreaper @ [10.0] Pts
4 Bloodcrushers of Khorne @ 280.0 Pts
Standard
Musician
Standard
Musician
1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
5 Flesh Hounds of Khorne @ 165.0 Pts
Ambushers
Ambushers
5 Chaos Furies @ 60.0 Pts
Models in Army: 71
Total Army Cost: 2395.0
Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Lord of Change @ 535.0 Pts
General
Magic Level 3
Lore of Metal
Greater Gift [50.0]
Lesser Gift [25.0]
Lesser Gift [25.0]
Magic Level 1
Lore of Tzeentch
Magic Level 1
Lore of Tzeentch
Magic Level 1
Lore of Tzeentch
19 Bloodletters of Khorne @ 325.0 Pts
Standard
Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Bloodreaper @ [10.0] Pts
Standard
Musician
Standard
Musician
1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Ambushers
Ambushers
Models in Army: 71
Total Army Cost: 2395.0
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Na moje oko śmiecio oganiać-coro wypełniacz
W sumie racja - kierowałem się tym co mogę wystawić i że jeśli już będzie jakaś walka to jednak są mocniejsi od horrorów + killing blow chociaż z drugiej strony nie są na tyle mocni żeby ładować w nich tyle punktów - dzięki...Dymitr pisze:a ja mam wrażenie, że te 20 Letterów są tu zupełnie po nic. Jakie oni mają mieć zadania?
why - dawno nie grałem dopiero wracam po x latach do battla 3 level mu nie wystarczy biorąc pod uwagę że pinki też coś tam porobią ?lohost pisze:podoba mi sie. tak niebiesko-czerwono
imo jedna zmiana, 4lv na wronie musi byc, jeden gift i szmata z bladych pownny to zalatwic
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Dziesiątki horrorów sa tak dobre, ze w zasadzie nie ma powodów by siegac po inne jednostki core, chyba ze waznym elementem armii jest BSB Nurgla, wtedy klocek siewców staje się no-brainerem.
To tak z punktu widzenia optymalizacji armii, bo jesli ktoś przede wszystkim stawia na klimat, to zupelnie inna bajka.
To tak z punktu widzenia optymalizacji armii, bo jesli ktoś przede wszystkim stawia na klimat, to zupelnie inna bajka.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Nawet jak wezmę ich więcej to są za drodzy względem tego co mogą zrobić - no chyba że połączę z nurglem i rzucę im zwiększenie wytrzymałości o d3, ale z jednostek core jak dla mnie to najgorsza jednostka bo po prostu za droga... taka demonetka slaneesha wydaję mi się lepsza a kosztuje 11 pkt ;/Khuman pisze:20 BL jest po prostu za mało
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Zacznijmy od tego, ze te jednostki sa zupełnie inne, i bezpośrednie ich porównywanie ma niewiele sensu.
Podstawowy problem to fakt, ze 2 pozostałe jednostki core sa duzo bardziej przydatne, oraz to, ze heroldzi Slaanesha i Khorne'a sa bardzo słabi, i jako platformy dla locusów są mało opłacalnymi glass-cannonami.
Gdyby nie fakt, ze herold Nurgla jest duzo bardziej wytrzymały, siewcy nie byliby tak popularni, a w roli BSB częściej widywalibyśmy HoS lub HoK.
Podstawowy problem to fakt, ze 2 pozostałe jednostki core sa duzo bardziej przydatne, oraz to, ze heroldzi Slaanesha i Khorne'a sa bardzo słabi, i jako platformy dla locusów są mało opłacalnymi glass-cannonami.
Gdyby nie fakt, ze herold Nurgla jest duzo bardziej wytrzymały, siewcy nie byliby tak popularni, a w roli BSB częściej widywalibyśmy HoS lub HoK.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Z heroldem czy bez siewcy moim zdaniem i tak są number 1 -> siła 4 wytrzymałość 4 i -1 do trafnienia to bardzo dużo, cały czas próbuję wykminić coś innego i slaneesh chodzi mi po głowie - coś takiego złożyłem :Bearded Unclean 'Un pisze: Gdyby nie fakt, ze herold Nurgla jest duzo bardziej wytrzymały, siewcy nie byliby tak popularni, a w roli BSB częściej widywalibyśmy HoS lub HoK.
1 Keeper of Secrets @ 580.0 Pts
General
Magic Level 4
Lore of Shadow
Lesser Gift [25.0]
Lesser Gift [25.0]
Greater Gift [50.0]
30 Daemonettes of Slaanesh @ 350.0 Pts
Standard
Musician
30 Daemonettes of Slaanesh @ 350.0 Pts
Standard
Musician
5 Chaos Furies of Slaanesh @ 70.0 Pts
5 Chaos Furies of Slaanesh @ 70.0 Pts
3 Fiends of Slaanesh @ 195.0 Pts
3 Fiends of Slaanesh @ 195.0 Pts
5 Seekers of Slaanesh @ 100.0 Pts
5 Seekers of Slaanesh @ 100.0 Pts
1 Soul Grinder of Slaanesh @ 250.0 Pts
Daemon of Slaanesh
1 Hellflayer of Slaanesh @ 130.0 Pts
Models in Army: 87
Total Army Cost: 2390.0
Wywal rydwan bo jest totalnie slaby. Wrzuc heralda na koniu do seekerow z exalted lotusem by wpadac w klocki z magami i ich wycinac. Demonetki potrzebuja szmaty. Sam przerabialem etap Slaanesha ale niestety z efekty nikle, ale to pewnie dlatego ze nie umiem grac w ta gre Demony maja za malo jednostek by moc zlozyc mono boga. Jedyny sensowny wybor to Nurgle bo ma w miare fajne i roznorodne jednostki takie jak:
-silna piechota
-mocne latacze (drony)
-konkretne kloce bestii
-GUO co potrafi namieszac.
Ale nawet grajac Nurgle to w rozpisce musi sie znalezc Cannon bo jest poprostu za dobry by go nie brac no i horrory jako dopychacz core.
Tyle z moich obserwacji
edit: aaa, bym zapomnial, Keeper to 2x greater, bo z jednego bierzesz bicz a drugi losujesz.
Pozdrawiam.
-silna piechota
-mocne latacze (drony)
-konkretne kloce bestii
-GUO co potrafi namieszac.
Ale nawet grajac Nurgle to w rozpisce musi sie znalezc Cannon bo jest poprostu za dobry by go nie brac no i horrory jako dopychacz core.
Tyle z moich obserwacji
edit: aaa, bym zapomnial, Keeper to 2x greater, bo z jednego bierzesz bicz a drugi losujesz.
Pozdrawiam.
Herezja!Tirit pisze: Jedyny sensowny wybor to Nurgle bo ma w miare fajne i roznorodne jednostki takie jak:
(...)
Wtedy to już nie full Nurgle, więc nie mieszaj koledze w głowie.
Wcale nie musisz brać cannona, nie horrorów. Jedyne co "musisz", to pogodzić się z myślą, że a) nie będzie takich wyników jak mixowaną armią. b) jest dużo większa frajda z wygranej mono-armią (zwłaszcza z jakimiś wyśrubowanymi rozpiskami).
Pozdrawiam!