Co by tu przyciąć?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Sgt.Uno
Powergamer Rozpiskowy

Co by tu przyciąć?

Post autor: Sgt.Uno »

Witam

Krótki kaszel z mojej strony.
Co jest takiego giętego i no brainem że trzeba ciąć dalej po tych kilku 7ed babolach(choseni,pok ze stubornem,grave guardy z ws wampira,całe demony i co tam jeszcze było)

Pomimo tego całe syfu związanego z AR i ograniczeniami mającymi mało co wspólnego ze zdrowym rozsądkiem,żeby nie rzec odmóżdżoną wersją battla,gdzie zamiast zbudować kontre to się tnie jak leci.

Co w dzisiejszych bookach zaburza gre turniejową że WHFB open jest nie do grania??
nie pisze tutaj o czarach bo to są jedyne elementy które potrzebują na prawdę przycięcia.

Mam złe zdanie o WHFB ale to nie zmienia faktu że uwielbiam świat fantasy i chce pograć turniejowo.Kilkoro znajomych których nakręciłem na WHFB olało ten system,wysprzedali się z armii i przeszli na 40'stke,głównie przez te bzdurne ograniczenia na które się wszyscy zgadzają.

Proszę.Napiszcie czy 8ed potrzebuje cięć by można było normalnie pograć??
jakie uber buildy niszczą te gre że gra turniejowo nie ma prawa bytu na open??

od siebie dodam że nie pasują mi elektrycy w skavenach za śmieszne punkty

Nie jestem ograny,proszę mnie naprowadzić co jeszcze takiego jest w tym systemie że wszyscy grają na te ograniczenia.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Mi nigdy ograniczenia nie przeszkadzały, ale to pewnie dlatego, ze gram WE :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

jakie uber buildy niszczą te gre że gra turniejowo nie ma prawa bytu na open??
Demony na 2 skullkanonach, festusie, kupie 4 lvl death, hordzie plagusów i spamie bestii.

Sgt.Uno
Powergamer Rozpiskowy

a jak mozna temu przeciwdziałać?? ,nie chodzi mi o nie dupusczenie tego buildu ale każda armia ma coś na regenke. przypuśćmy że ograniczymy oczywiście magie death,gdzie ten lore wydaje się jednym z bardziej "giętych" gdzie ifka potrafi przeczesać całą armie praktycznie.

Włąśnie magia jest tu największym problemem,co nie?
w 9ed to się zmieni bo gw dobrze wie że wydało babola

bez fazy magii nie da się pojechać tego??
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, o 21:20 przez Sgt.Uno, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Niestety nie.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Sgt.Uno
Powergamer Rozpiskowy

nie na magie death czy na regenke i wardy??
lekko chaos wprowadzam zadając dużo pytań na raz.
zadam jedno.

czy przypuśćmy ograniczy się te bardziej przegiete czary.czy uda się build na festusie pojechać jakąś armią bez używania magii death czy brzytwy i różnego typu czarów zdaj albo zgiń??.

chociaż speciale nie są dopuszczane na turniejach.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Najlepszym rozwiązaniem jest granie na duże punkty bo moim zdaniem 8ed Rulebook jest napisany pod bitwy na 3,5k i więcej. W dużych bitwach żaden power gamerowski build nie daje gwarancji zwycięstwa. W takim wypadku nie trzeba żadnych cholernych cięć i można spokojnie grać na open, ze Spec Herosami i full magią. Jak ostatnio grałem na 14k z Ogrami to nawet rzucanie na wiatry magii z 4rech kości było ok, choć imo już trochę za bardzo magia ingerowała w rozgrywkę. Ja jednak w przyszłości pozostanę przy standardowym rzucaniu na wiatry z dwóch kości.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ