Ciekawe ile to jeszcze potrwa. W Syrii leją się już ile, 2 lata, 3 ? Choć, fakt faktem, tam jest regularna wojna, zamieszki, choćby i zacięte to jednak nie to samo.Walki nadal trwają , tylko nikogo już nie obchodzą starcia faszystów i milicjantów.
Kijowska brać LARP-a.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Kijowska brać LARP-a.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Jeżeli konflikt się przeciąga to staje się nudny, a informacje o nim męczą i stają się mało opłacalne zarazem.Ciekawe ile to jeszcze potrwa. W Syrii leją się już ile, 2 lata, 3 ? Choć, fakt faktem, tam jest regularna wojna, zamieszki, choćby i zacięte to jednak nie to samo.
Przykłady to , Czad, Somalia, Republika Środkowej Afryki itd.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Bo tak naprawdę kogo, poza najbliższymi sąsiadami, obchodzą te wszystkie konflikty zbrojne? W Afryce większość ludności to totalna dzicz, mordują się wszyscy nawzajem z rozkazów lokalnych watażków. Najwięcej zarabiają na tym handlarze bronią, a więc głównie USA, Rosja i inni duzi producenci sprzętu wojskowego.
A już najbardziej rozwalają mnie te wszystkie pokojowe misje ONZ, przecież to co oni mogą tam zrobić to kropla w morzu potrzeb. A wydatki i ryzyko dla żołnierzy i personelu ogromne. A i tak jak tylko zakończą misje, to wszystko zacznie się dziać od nowa.
A już najbardziej rozwalają mnie te wszystkie pokojowe misje ONZ, przecież to co oni mogą tam zrobić to kropla w morzu potrzeb. A wydatki i ryzyko dla żołnierzy i personelu ogromne. A i tak jak tylko zakończą misje, to wszystko zacznie się dziać od nowa.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Zdziczałe ewentualnie są systemy rządów oparte o despotyzm tych watażków. Zainteresowani są oczywiście wszyscy, którzy czerpią zyski z najlepszego biznesu świata jakim jest wojna.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
Zdziczałe ewentualnie są systemy rządów oparte o despotyzm tych watażków. Zainteresowani są oczywiście wszyscy, którzy czerpią zyski z najlepszego biznesu świata jakim jest wojna.
To nie jest dzikość , to prawo dżungli . wygrywa silniejszy a nie inteligentniejszy i bardzie cywilizowany ,humanitarny.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)