Ukraina...co dalej?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
RedSkull
Powergamer Rozpiskowy

Ukraina...co dalej?

Post autor: RedSkull »

Wieszkto pisze:Koniec jajec na majdanie, 35 ofiar chyba będzie zbrojna interwencja Wojska.
Post tego pana wbił mnie w ziemie.... #-o

Potwierdzili, ze jedzie wojsko. Strzelają do ludzi z amunicji przeciwpancernej.
Premier Rosji (D.M) - Premier Rosji Dmitrij Miedwiediew oświadczył, że władze Ukrainy powinny skoncentrować się na obronie ludzi, aby - jak to ujął - "nie wycierano o nie nóg, jak o szmatę".

Dzisiaj u mnie na wydziale była pogadanka na temat czy Rosja zrobi to samo co w Gruzji - czyli podzieli się ukraine na 2 części....

co dalej? wojna domowa w pełnej skali?
Pokój to zawieszenie broni pomiędzy dwiema wojnami.

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

niestety obawiam się że wojna domowa. A w jakiej skali, to czas pokaże, trudno przewidzieć.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

gdyby tam byli snajperzy z rozkazem strzelania do ludzi, wszyscy przywódcy opozycji by już nie żyli, prawda?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

jestem za tym aby zmobilizować Polskie wojsko i w obliczu wojny domowej na Ukrainie wykorzystać okazję i zająć dawne ziemie Polskie. Tak czy inaczej zostaniemy na tej sytuacji jako Polska i Europa wyruchani przez Rosję, jeszcze nie wiem jak ale na pewno.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

a po co nam te ziemie i ich kłopoty?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Wojna Domowa , Milicja strzela do Banderowców z kałasznikowów . Po strzałach jakiegoś tam Killera z Majdanu zaczęło się piekło.
Teraz wycofano regularna prewencję milicji , może zastąpić ją wojsko/najemników, albo zostaną dozbrojeni przegrupowani.
Być może będą ich luzować jeszcze bardziej wyspecjalizowaną formacją.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Marcins
Masakrator

Oglądam telewizję i były pokazywane na TVP INFO zdjęcia osób zastrzelonych. Moim zdaniem nie powinni o tej porze pokazywać ciała z przestrzeloną głową leżącego w kałuży krwi. Ponadto zszokował mnie ten demotywator: http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/ ... 3s_600.jpg zachowanie mediów w obliczu takich sytuacji jest skandaliczne!

Wieszkto
Chuck Norris

Przed chwila widziałem jak zabito 5 osób , falanga majdanu maszerowała sobie . Kałach w tle ,jeden pada, drugi pada, biegną jacyś , masakra rozj.. ich jak świnie w maju.
Przewiduje użycie broni palnej przez obie strony.Dziś warto oglądać telewizję , będzie jak w Faludzy w 2007r .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Marcins
Masakrator

Przed chwilą pokazywali jak lekarz opatrywał silnie krwawiącą ofiarę, przyszedł ich osłaniać pluton tarczowników, którzy mimo, że nie atakowali tylko osłaniali rannego i mu pomagali byli pod ostrzałem, co wygenerowało kolejnych rannych.

Wieszkto
Chuck Norris

co wygenerowało kolejnych rannych.
Zabitych właśnie, jeden dostał w łeb i padł od razu , 3/4 leżało na boku , jeden dostał w podudzie pewna śmierć z gościa sikało. Oni ich tam zmasakrowali ogniem zaporowym. Moim zdaniem było ich maksymalnie 2 .

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

nie ważne jak to się skończy, stolicę sobie rozje#$%^ na dobrych kilka lat, a miałem w czerwcu tam lecieć :(
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

O wa mać. Prezydent już dawno powinien wysłać wojsko by rozpędzić naruszającą porządek publiczny hołotę i przywrócić spokój. Protesty protestami ale jak już protestanci (swoją drogą nacjonaliści ) pozwalają sobie strzelać do milicji to już przesada. Milicja nie dawała rady to czołgi na ulicę i godzina policyjna. A że hołota nie uznaję władzy wybranej w wyborach i nie chce się jej czekać do kolejnych wyborów to jej problem. A teraz już sprawy zachodzą za daleko.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Marcins pisze:jestem za tym aby zmobilizować Polskie wojsko i w obliczu wojny domowej na Ukrainie wykorzystać okazję i zająć dawne ziemie Polskie. Tak czy inaczej zostaniemy na tej sytuacji jako Polska i Europa wyruchani przez Rosję, jeszcze nie wiem jak ale na pewno.
Ciekawe jakie jeszcze genialne pomysły dyplomatyczne być wprowadził, co #-o ?

Jeśli interweniować, to nie w celu roszczenia sobie jakichś wyimaginowanych praw do ziemi, tylko żeby pomóc Ukrainie odzyskać prawdziwą demokrację. Mają tam bardzo podobną sytuację, co my jeszcze jakieś 30 lat temu :X
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

nacjonaliści czy nie - nie usprawiedliwia to rozkazu strzelania do służb medycznych i udzielających pomocy

takie mądrale jesteście bo to nie u nas w kraju więc najlepiej to powiedzieć, żeby czołgi wysłać, może od razu lotnictwo i z SU-27 piznąć rakietkę w majdan to od razu będzie pozamiatane

nawet jeśli wkroczy wojsko/milicja i siłą usuną/zabiją tych kilkanaście tysięcy ludzi z majdanu to to nic nie zmieni a będzie gorzej

może warto wrócić o co tym ludziom chodzi
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Wieszkto
Chuck Norris

sprawy zachodzą za daleko
Zaszły jak majdan wjechał w milicję buldożerem, było to w październiku. Teraz jest to wojna domowa , już wiem kto strzela Ukraińskie AT.Oni mają taki sprzęt na rympał .
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

misha, na tym forum powstał temat "Kijowska coś tam LARPA" i bez większych oporów obśmiewanie protestujących egzystuje dalej. Ciężko jakoś o normalną dyskusję w takim gremium :)

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Jacobs pisze:żeby pomóc Ukrainie odzyskać prawdziwą demokrację. Mają tam bardzo podobną sytuację, co my jeszcze jakieś 30 lat temu :X
No chyba nie bardzo. My 30 lat temu nie mieliśmy wolnych wyborów. Oni wybrali władzę dzięki demokracji, a teraz to niszczą. Przecież za rok mają kolejne wybory. Nie mogą poczekać? Może Unia by im wtedy dała lepsze warunki na przystąpienie, ale teraz to już po ptokach raczej.

Wieszkto
Chuck Norris

Dobre komentarze na you tube :D , wydajcie ostrą amunicję milicji :shock: , spacyfikować protesty =D> , stop Riotersom :shock2: .
misha pisze:może warto wrócić o co tym ludziom chodzi
O moje pieniądze , miejsce pracy, oraz potencjalne samice mojego gatunku. Czyli o to co zasadniczo wszystkim obcokrajowcom.

Zablokowany