[Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Re: [Katowice; 02.03.]EURO w RUDYM GOBLINIE

Post autor: Heretic »

No, a co powiecie na propozycję Zafa. Mnie się ona podoba.

Kazdy zyros powyzej 4tego zabiera slot maszyny
maszyny 0-4
maszyny bez run 1/2 slotu maszyny

Każdy może mieć 4 żyrki i 4 maszyny, a jak chce więcej żyrków to musi trochę z maszyn obciąć.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Dla mnie wygląda rozsądnie.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Pytanie - skoro gramy na ETC i mamy wip 3 drafta, czyli najpewniej to co bedzie final draftem, to czemu mamy na niego nie grać? Jest 10 dni do turnieju może by przyjąć najnowsze ograniczenia zamiast przeterminowanych + tworzenie jakichś własnych łamańców
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

A ja nie mam ochoty bez potrzeby męczyć się grając z armią 8 maszyn i 6 żyrków tylko dlatego że AR jeszcze tego nie zmieniło - niczego mnie to nie nauczy - mało tego - niczego to nie nauczy kraśkowych graczy i wpłynie na ilość kartoników i proxów na stole...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Nie zgadzam się z tym, ze na pewno nie będzie cięć dwarfow. Na oko widać, że no restrictions to efekt nowej sytuacji, a nie coś co ma zostać. Szczególnie, że pojawiło się to zaraz po wejściu podręcznika.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

A ja Ci mówię że będą... kwestia czasu i ogarnięcia tej armii...Twój turniej twój zasady - na przyszłość zrób jak uważasz a nie pytaj o zdanie :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

PiotrB pisze:A ja nie mam ochoty bez potrzeby męczyć się grając z armią 8 maszyn i 6 żyrków tylko dlatego że AR jeszcze tego nie zmieniło - niczego mnie to nie nauczy - mało tego - niczego to nie nauczy kraśkowych graczy i wpłynie na ilość kartoników i proxów na stole...
A Fluffy nie ma ochoty przegrywać po jednym słoneczku śmigającym przez pół armii.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

żeby nie było nie porozumień - zagram kraśkami ;) tyle ode mnie - dyskusje na tym forum to jak kopanie się z koniem .
Obrazek

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Dziwne, ja mam wrażenie takie patrząc co piszesz :P.
Skoro WIP draftu uwzględnia kraśki, nie widzę żadnego logicznego powodu, by go ignorować. Tym bardziej, że te nowe kraśki dupy nie urywają, niech sobie będą miały te żyrosy, i tak wątpię, by ludzie wystawiali więcej niż 4.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

A Fluffy nie ma ochoty przegrywać po jednym słoneczku śmigającym przez pół armii.
Nie no nie jeździj tak po PiotrzeBe, przecież sam napisal w którymś poście że dobrze zagrał a ja zagrałem słabo :mrgreen:

Ps: były dwa słoneczka na ifkach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

A ja bym zagrał na krasie no-limit i potestował realną siłę tej książki vs obecna meta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Turniej jest nasz. Problem w tym, ze jeżeli nie pytam innych, a ustalam zasady arbitralnie to jestem nazywany przez swoich kolegów z klubu faszystą i despotą. Turniej jest dla graczy. Podejmę decyzje, ale chce znać zdanie innych. Prawdopodobnie choć niekoniecznie się do niego zastosuję.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

A ja bym zagrał na krasie no-limit i potestował realną siłę tej książki vs obecna meta.
To jest najrozsądniejszy argument. Żeby ciąć trzeba mieć pojęcie co, a nie nadrabiać głośnym wrzaskiem. W Kraku był juz turniej z nowymi dwarfami, wyniki:
PiotrB 59
Dydu 48
Garg 46
Andrzej 43
Danrakh 42 (DF)
Michal 42 (DF)
Kosa 37
Fluffy 35 (DF)
Dibo 34
Psz 33
Stecu 33
Misiek LF 23
Panter 20 (DF)
Nie było żadnych krasiowych ograniczeń, Panter wystawił z tego co pamiętam 3 albo 4 maszyny i trzy żyrki i jakoś dupy nie urwały. Po co to dodatkowo ograniczać?

Pozdrawiam
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

popieram Sergia. Przetestujmy po obu stronach stołu nowe kurduple. Jak nauczę się grać przeciwko 5 żyrkom, to bedę też umiał sobie poradzić z 3. Nowy book, nowa frajda, dajmy sobie trochę luzu. To nie trening dla kadry przed ETC, przecież ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Bombaj pisze:popieram Sergia. Przetestujmy po obu stronach stołu nowe kurduple. Jak nauczę się grać przeciwko 5 żyrkom, to bedę też umiał sobie poradzić z 3. Nowy book, nowa frajda, dajmy sobie trochę luzu. To nie trening dla kadry przed ETC, przecież ;)
Super a niektorzy zwietrza szanse wystawia spam maszyn

powaznie Fluffy uwazasz ciecia które przedstawilem za zbyt duze?
ograniczaja głownie ilosc maszyn
4zyrki to chyba wystarczajaca ilosc dla kazdego
na upartego mozesz miec wiecej i tego i tego

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja jestem przeciwny openowi dla krasi. Nie mam ochoty grać przeciwko armii na 10 machinach i 6 żyrkach. To może ja sobie wystawię 4 baśki? Jak nauczycie się grać przeciwko 4, to poradzicie sobie z 2.

Inna kwestia jest taka, że jak dopuścimy żurki unlimited na 100% połowa lub więcej z nich to będą puste podstawki.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Heretic pisze:Turniej jest nasz. Problem w tym, ze jeżeli nie pytam innych, a ustalam zasady arbitralnie to jestem nazywany przez swoich kolegów z klubu faszystą i despotą. Turniej jest dla graczy. Podejmę decyzje, ale chce znać zdanie innych. Prawdopodobnie choć niekoniecznie się do niego zastosuję.
gdyby nie to ze wszystkie compy na male punkty robisz tak, że WoCh jest na nich overpower, to by sie nikt nie czepiał.

Do lizakow sie pojawił draft w trymiga - zluzowany ale po co o tym gadac. Po prostu był, tak jak Domin uwazam, że skoro gramy na ETC - grajmy tym co nam na razie dali. A jezeli juz - tnijcie maszyny, ale czemu razem z tym zyrosy? nie rozumeim po co jedna pula. 4 maszyny i dac free zyrosy czyli 6 - w czym problem
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ja grałem z Qcem i powiem wam że nie ciekawie się robi już przy 4 maszynach (2x organy i 2x działo) i 4 zyrkach a ten świrus chce wystawić tego jeszcze więcej
Tata zawsze mi powtarza ze najlepiej się uczyć na czyiś doświadczeniach a nie swoich i w tym wypadku tez wam to polecam :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

powaznie Fluffy uwazasz ciecia które przedstawilem za zbyt duze?
Uważam, że są zrobione wg widzimisię (no offence), bez żadnego podparcia bookiem, wynikami czy jakąkolwiek metą. Owszem, są mniej restrykcyjnie niż inne propozycje, ale nie umniejsza to ich zbędności. I, jak wszystkie w kwestii dwarfów, zrobione po to by pociąć cokolwiek jakkolwiek. Większość ludzi wypowiadających się za ograniczeniami zagrała maksymalnie jedną grę vs dwarfy, czasami wcale. Niejednokrotnie nie mieli podręcznika w ręku.
Jeżeli ta armia jest dużo słabsza niż to co było to po co ją ograniczać?

Ps: jeszcze nikt nie zrobił i nie zamieścił przykładowej rozpiski udowadniającej sens jakichkolwiek ograniczeń. Poproszę takową. Poważnie.

Ps2: zobaczcie sobie jeszcze do działu rozpisek jak kształtuje się meta i co realnie mieści się w dwarfach. I jak to się ma do propozycji "ograniczeń". Ktokolwiek zrobił taki risercz?

Ps3: jak ja lubie walczyć z wiatrakami... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Ja grałem 2 razy i czytałem booka
Armia napewno nie jest słabsza - Jest inna
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ