detachmenty
Moderator: #helion#
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
detachmenty
Detachmenty. Niby są ale mało kto ich używa. Czy naprawde są do kitu? (poza łukami?) . Chodzi mi po głowie pomysł 50 halabard z kapłanem i dwa detacmenty po 20 swordsmenów . Ma to rację bytu?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie muszą stać w 3", taki dystans jest potrzebny by zbierać bonusy.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Nigdy nie widziałem efektywnego ich użycia na stole. Ale próbuj. Jak Ci się uda to opisz.
Kilka razy zastosowałem już taką pułapkę na różnego rodzaju pegazy wroga poprzez łapanie ich łucznikami ze steadfastem od parent unitu, ale to rzadkość.
Kilka razy zastosowałem już taką pułapkę na różnego rodzaju pegazy wroga poprzez łapanie ich łucznikami ze steadfastem od parent unitu, ale to rzadkość.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
w takim ustawieniu, bardzo szybko zgubią ten zasięg 3 cali od parent unitu po szarży (po ściągnięciu strat)
Mi się udawało w ten sposób ustać szarże ze stedfastem z głównego oddziału jedynie, jak przeciwnik krzywo rzucił na trafienie, lub pojedyncze modele szarżujące. Warto próbować szczególnie z detkami 10 łuczników.
Mi się udawało w ten sposób ustać szarże ze stedfastem z głównego oddziału jedynie, jak przeciwnik krzywo rzucił na trafienie, lub pojedyncze modele szarżujące. Warto próbować szczególnie z detkami 10 łuczników.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Poszukajcie na Youtube "Griphon Tactic", tam jest pokazane użycie detachmentów 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Może byś wrzucił linka od razu
?
http://www.youtube.com/watch?v=FuokDdTQIKM
eee... testował to ktoś? Dla mnie chyba jednak trochę przekombinowane, raczej chyba for fun, ciekawostka.

http://www.youtube.com/watch?v=FuokDdTQIKM
eee... testował to ktoś? Dla mnie chyba jednak trochę przekombinowane, raczej chyba for fun, ciekawostka.
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Imo fajna teoria, praktycznie nie do wykonania. Nie wiem jak koleś chce tak blisko siebie trzymać tyle unitów, wspomnę tylko o klopach, terenach i innych jednostkach przeciwnika, który stać i patrzeć nie będzie.
Detki są fajne nie ze względu na swoje zasady specjalne, a dlatego, że pozwalają wystawiać unity już o 5-ciu modeli.

Detki są fajne nie ze względu na swoje zasady specjalne, a dlatego, że pozwalają wystawiać unity już o 5-ciu modeli.

"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole