Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Piłka nożna

Post autor: QQrydza »

Siwy - swietny arykuł, mam tylko pare ale :P

Nie wierze w zadne nazwisko z tych wymienionych przez nich poza kolesiem z Porto. Te nazwiska sa juz raczje kojarzone z innymi klubami
Van Persie narzeka, a sam nie wykorzystuje setki - nieco przesadza :P
Fellani wrocil po kontuzji dopiero, generalnie jeszcze dlugo nie pogral, nie spieszylbym sie z ocenianiem go

generalnie Moyesa nie skatowali za calkowite usuniecie taktyki z gry MU - to jest kluczowe a jakos to olali

Co do polskiej ligi - wole serbska! Od kiedy gram w FM2010 Radem Belgrad daje mi niepomiernie duzo radosc :D (sezon 2026/2027 jest moim 18tym na Stadionie Miejskim :) )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wk...wia mnie ten Wenger. Nie zrobił nic w okienku transferowym, by wzmocnić zespół, kupił jakiegoś patafiana, który jeszcze nie kopnął piłki ani razu, kolejny nabytek - Sanogo - to jakaś horrendalna pomyłka i Arsenal zjeżdża po równi pochyłej. Grają bez skrzydeł, z jednym sensownym napastnikiem tylko. W Anglii się niestety tak nie da - widać to coraz wyraźniej. I tu już w ogóle nie chodzi o walkę o mistrzostwo - to już Arsenal ma z głowy, mimo nienajgorszego jeszcze bilansu punktowego. Nie widzę Kanonierów w pierwszej czwórce na koniec sezonu niestety, biorąc pod uwagę, jakim dysponują potencjałem piłkarskim obecnie. Kolejny mecz, tym razem ze Stoke, boleśnie pokazuje, gdzie obecnie jest miejsce Arsenalu...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Sevi - po tym co nowy trener zaczyna robić (Mila=>Paixao) nie można być pewnym niczego :D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Mam nadzieję że za chwilę ogracie naszą brzydką sąsiadkę ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pomijając fakt, że mecz jest mega słaby - idzie nieźle ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Prawda to o Mili że ma taką nadwagę? :)
Wisła Kraków.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Smutno mi jak na to patrzę, mimo że słuszna drużyna wygrywa.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Sevi pisze:Prawda to o Mili że ma taką nadwagę? :)
Z Milą to temat jest bardziej złożony. Tam w szatni zawiązała się mocna ekipa gości, którzy dyktują (dyktowali?) warunki (zwolnili Lenczyka pośrednio, udupili Gikiewicza). Liderami grup[y wydaje się Kaz i Milowy - do czasu, kiedy Seba wydawał się totalnie niezbędny (a reszta kopaczy czasem celowo o tym utwierdzała wszystkich) wszystko hulało. Milowy jednak mocno osłabł, kontuzja, trochę kilogramów - przestał "robic różnicę" Kaźmierczak podobnie. W związku z powyższym, a także ogólnym wku**em szefów (nowych, starych) Kaz już raczej w Śląsku nie zagra (teraz podobno ma tylko kontuzję). Mila przestał być kapitanem (podobno ma kontuzję), a Pawłowski jak się okazuje ma jaja. Zmienił Kapitana oraz radę drużyny dając do niej Pawelca i Hołotę (ten drugi, jak wiadomo, jest totalnie nowy. Wygląda na to, że jak nic się cięzkiego nie trafi, drużyna wraca na rozsądny tor. Dziś było widać Paixao, który wczuł się w nową rolę :)

Generalnie, mamy już tego Picha, Machaj wydaje się nie być z pierwszej łapanki - uzupełni ich Hołota - solidny, relatywnie młody środek się kroi. Na skrzydła Patejuk i drugi Paixao i przednie formacje wyglądają bardzo dobrze. Jeszcze tylko tył, własciwie prawy bok obrony. O dziwo okazuję się, że w Śląsku są środkowi obrońcy w liczbie większej niż na początku sezonu (jak Jodła dał się ukraść):
Kokoszka
Grodzicki
Droppa
Gavish
Adamec
Pawelec
któryś z nich musi umieć grać :)

boki gorzej:
Dudu, Ostrowski, Socha (chociaż nazywanie go piłkarzem to mocna przeginka) i tyle. Może ten młody Dankowski, ale ja bym się go bał wystawić w takim momencie sezonu.

kurde, obszernie wyszło :)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nie jest dobrze jak szatnia robi takie jaja - w Wiśle też tak było i kopacze zwolnili Petrescu.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

niestety. Ale wygląda na to, że to już prawie za nami :)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nowa miotła w Śląsku może tylko wyjść na +.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Ale jesteście nudziarze, kibice Legii i Jagi nawalali się na stadionie aż mecz przerwali a Wy się miziacie po jajkach. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Czego się po nich spodziewać w końcu to kibice "L" :roll:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Front Wschodni w słabej formie.
Ciekawe czy wezmą rewanż na DMP :D
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Sevi pisze:Front Wschodni w słabej formie.
Twoim ogrom wbiję machę zdrajco. :wink: :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Dymitr pisze:...Dziś było widać Paixao, który wczuł się w nową rolę :)

...
Dokładnie własnym oczom nie wierzyłem, jak na niego patrzyłem, ale miło było popatrzeć na jego zaangażowanie. Teraz tylko czekać, aż uzupełni go Flavio. :)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Siweusz pisze: Twoim ogrom wbiję machę zdrajco. :wink: :mrgreen:
:mrgreen:
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

beka z akcji - zwłaszcza jak komisja ligi zadecyduje o walkowerze dla Jagi. Najwięcej zyska na tym Wisła ;) Jakby po starych zgodach pośrednich poszło :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Okazuje się że odrobimy 1 punkt :)

EDIT:

Z OSTATNIEJ CHWILI: Na stadionie Legii trwają rozmowy, by dokończyć mecz dzisiaj, bez udziału publiczności, jako impreza niemasowa. Piłkarze na razie czekają w szatniach i nie przebierają się!
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ