Z Ciupaga na Kobity 8 III 2014 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Z Ciupaga na Kobity 8 III 2014 VANAHEIM

Post autor: PiotrB »

hypnotic pisze:
Wcale jej nie szukam, po co ta ironia, chcesz feedbacku czy tylko dojechać inne armie ile się da?

W stosunku do euro proponujecie ponad 60% zmniejszenie puli przy 30% redukcji punktów. W tą pulę wchodzą dodatkowo pegazy. Odpada również możliwość wystawiania lordów, które tamta pula musi uwzględniać. Dlatego powtarzam, ograniczenia zbyt głęboko idące.

Dlatego na Euro DE gną system na każdym masterze - dlatego - pomimo tego że nie grasz regularnie od lat grałeś na pierwszym stole na ostatnim turnieju. Ta armia jak dla mnie jest jeszcze bardziej wynaturzona niż demony. Zasady compa mają choć trochę sprowadzić na ziemię.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Jakoś DE nie zdominowały podium. Ocena na podstawie jednorazowego wyniku lokala jest bardzo słaba. Nie wchodząc w szczegóły miałem korzystne paringi. Gdybym trafił na DoCH/WoCH/VC to może byś miał trochę racji.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

To ty oceniasz to na podstawie jednego turnieju bo tyle ostatnio zagrałeś - ja zagrałem ich trochę więcej i oceniam że tak należy na te punkty DE przyciąć. Słabe jest to co mówisz - tym bardziej że Cię nie będzie ani nigdy nie grałeś tego formatu. Koniec tematu z mojej strony.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Ku radości Piotra, jednak pomarudzę.
Popełniłem błąd, bo myślałem, że w ograniczeniach jest BSB Nurgla a nie herald.
W takim razie obcina to praktycznie wybory nie z 9 na 5 a z 10 na 5, czyli połowa z pierwotnego compa - tym bardziej twierdzę, że to jednak będzie za dużo.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Ocenę proponowanych ograniczeń odnoszę do euro, więc nie czepiaj się mojego ogrania tylko AR. Nie podważam Twojego doświadczenia ale zwracam uwagę na jego wyjątkową subiektywność. Widzisz że DE są mocne i proponujesz cięcia w stylu DoCH/WoCh/VC ale siły tych armii wynikają z czego innego. Przeanalizuj rozpiski top 2 Smoka. Pomijam 10 locków bo do tego nie mam uwag.Pierwsza nie łapie się delikatnie na te ograniczenia ale można ją dostosować a druga wchodzi.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Quaki pisze:Ku radości Piotra, jednak pomarudzę.
W takim razie obcina to praktycznie wybory nie z 9 na 5 a z 10 na 5, czyli połowa z pierwotnego compa - tym bardziej twierdzę, że to jednak będzie za dużo.
Sorry. Chcesz dużo nurgla, zrezygnuj z khorne'a :)
\/\

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Quaki pisze:Ku radości Piotra, jednak pomarudzę.
a weźcie się ode mnie :)... to Gremlin robi turniej :) Jemu płaczcie :) Ja tylko zasugerowałem niektóre rozwiązania - a właściwie to jedno :).... biedni i pokrzywdzeni gracze DE czy Dochu... no pls :mrgreen: Miejcie jakieś minimalne poczucie przyzwoitości...
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Battleline standard? Czy z jakimś losowym magicznym terenem z booka ?? Dzisiaj wieczorem regulamin myślę bedzie już kompletny :) i NIEZMIENIALNY :)
xYz

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Przyjechałbym, ale armia w Lublinie została :(
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dajmy sobie spokój z tymi magicznymi terenami.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Jestem za magicznymi terenami.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Dajcie spokój z magicznymi terenami.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Nie umiecie się bawić.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Powiedział Kosmo który gra WoChem :D
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Ja się dobrze WoChem bawię. Choć chętnie pograłbym też jakąś inną armią :D

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

:) Regulamin przybrał zatem ostateczną formę, rozbudowany jest jak nigdy. Gdyby coś było niejasne - pytać.
xYz

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

a moglibyśmy w przyszłości popracować jeszcze nad magią Death? 5 kości na słonko to dla mnie masakra...
Obrazek

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

c4h10 pisze:Sorry. Chcesz dużo nurgla, zrezygnuj z khorne'a :)
Do tego może lepsze może byłoby 6 slotów z działem za 2?

Jak uda mi się w sobotę wyrwać, to będę bez względu na ograniczenia, bo wybieram się pograć a nie cisnąć i w moim wypadku zawsze tak było.
Ale na nastęny raz - chciałem po prostu zwrócić uwagę, że ograniczanie jak mówiłem - praktycznie z osiągalnych 10 na 5 slotów, bez jakichś konkretnych powodów to już lekka przeginka.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Co do Deatha - jestem za przycięciem tej abominacji do 4 kości.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Ja też

ODPOWIEDZ