Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Temat filmowy

Post autor: Grolshek »

Ogarnijcie ten język. To że wasze standardy są niskie to wiem. Ale to na podwórku z kolegami a nie na publicznym forum.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Znowu mnie uprzedziłeś :D

Panowie : KULTURA WYPOWIEDZI.

Oto dwa słowa od ojca prowadzącego.Bycie uprzejmym nic nie kosztuje, a daje wiele...
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Grolshek pisze:To że wasze standardy są niskie to wiem
Ciekawa sprawa.

Wypowiedź była odpowiedzią brak jakichkolwiek zasad dyskusji, kierowana personalnie, językiem zrozumiałym dla strony przeciwnej. Jeśli o tych standartach mowa to zgoda.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

bllblablablablabalbla
nowy lepszy, tylko lamery myślą inaczej i płaczą, i piszą cos czego nie widziałem bo Groszek usunął
1:0 dla kulturwy

Barbara, trollu, stary jest dobry, nawet niezły (max von sydow, robot złego dreda, spoko mega city one) i stawiam go na równi z dżonym mnemonikiem (szanujemy) jeżeli chodzi o spoko filmy SF z tego okresu, ale nowy jest PRZEKOSMICZNIEPIENIĘŻNY efekty to tam pal licho, bo miód to morda dreda-urbana, zbroja sędziego, MUZA i tekściki dreda. ogarnij koniecznie! nowy dred to archiwum x filmów
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

No obejrzę obejrzę, droczę się tylko.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

to potem obczaj dark city
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Aron_Banalny pisze:
bllblablablablabalbla
nowy lepszy, tylko lamery myślą inaczej i płaczą, i piszą cos czego nie widziałem bo Groszek usunął
1:0 dla kulturwy

Barbara, trollu, stary jest dobry, nawet niezły (max von sydow, robot złego dreda, spoko mega city one) i stawiam go na równi z dżonym mnemonikiem (szanujemy) jeżeli chodzi o spoko filmy SF z tego okresu, ale nowy jest PRZEKOSMICZNIEPIENIĘŻNY efekty to tam pal licho, bo miód to morda dreda-urbana, zbroja sędziego, MUZA i tekściki dreda. ogarnij koniecznie! nowy dred to archiwum x filmów
Oglądałem tego Dredda, cały czas miałem wrażenie, że patrzę na kapitana bombę (pewnie przez ten hełm), zaś sam film mi się podobał. Z resztą nowy Dredd ma lepszą minę.
Grichalk pisze:Panowie, nie ma co porównywać. Kto sie wychował na starym, ten będzie za starym, kto na nowym, ten na nowym. Młodzi mają tę bolączkę, że wychowali sie na efektach i film bez nich jest już słaby.
Starzy wyjadacze przyzwyczajeni do starych efektów i gry aktorskiej będą zrzędzić na zbyt dużo efektów w nowym kinie i braku poważnej gry aktorskiej czy starego dobrego klimatu makiet.
Jak na przykład w Łowcy Androidów. Jeżeli chodzi o porządnie wykonane makiety i scenografię, to wolę stare filmy, faktyczna wilgoć i para dają klimat.

Wracając do mega shitowyc filmów. Czy nowych 300 jest gorsze od bitwy wiedeńskiej i dlaczego jest od niej lepsze. Poza tym wyszły Kamienie na Szaniec, już sama znajomość tytułu sprawia, że wiem, że szykuje się badziewie roku.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Nie no - od bitwy wiedeńskiej niewiele jest gorszych ;]

A Dark City jest esencją klimatu - od pomysłu aż po wykonanie. Poza tym trąci o noir a ten typ zawsze dodaje nawet koszmarnym produkcją specyficzną atmosferę.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Aron_Banalny pisze:to potem obczaj dark city
Widziałem, nie mój klimat trochę.
Trochę przypomina mi Watchers - "I'm not locked in here with you, you're locked in here with me!" ;)

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

swieta_barbara pisze:"I'm not locked in here with you, you're locked in here with me!" ;)
Klasyk.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?
Jak już mowa o klasyce :D

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

kubencjusz pisze:I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?
Jak już mowa o klasyce :D
stary porzadny Clint.
choć nie wiem czy wole go jako aktora czy reżysera.

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

W obydwu rolach sprawdził sie znakomicie :wink:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Kurcze człowiek chce wpaść do tematu i zobaczyć co warto teraz obejrzeć itp, a tu taki syf... :P

Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" część :D Typowy mega odmóżdżacz, hektolitry krwi, obcinanych głów, przewidywalnych akcji, mordu i jeszcze więcej mordu. :) Żadnych romansów, nie licząc niezbyt szczęśliwej seksualnej sceny głównego boahtera... :lol2:

Ktoś coś wie o "Zniewolonym"? Bo chcę obejrzeć...

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Piotras pisze: Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" część :D Typowy mega odmóżdżacz, hektolitry krwi, obcinanych głów, przewidywalnych akcji, mordu i jeszcze więcej mordu. :) Żadnych romansów, nie licząc niezbyt szczęśliwej seksualnej sceny głównego boahtera... :lol2:
o to to, wczoraj byłem w kinie i mam dokładnie te same odczucia :D ja się całkiem dobrze bawiłem na seansie :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Afro pisze:
Piotras pisze: Mogę napisać o tych nowych 300, że w sumie... Ten sam poziom co "pierwsza" część :D Typowy mega odmóżdżacz, hektolitry krwi, obcinanych głów, przewidywalnych akcji, mordu i jeszcze więcej mordu. :) Żadnych romansów, nie licząc niezbyt szczęśliwej seksualnej sceny głównego boahtera... :lol2:
o to to, wczoraj byłem w kinie i mam dokładnie te same odczucia :D ja się całkiem dobrze bawiłem na seansie :)

+1

z takim nastawieniem się idzie na taki film :D po nic więcej dobry odmóżdżacz i tyle
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Zniewolony jak dla mnie badziewny, oglądałem z dziewczyną i, co się rzadko zdarza, nie mogliśmy dosiedzieć do końca, pod koniec już sprawdzałem ile do końca. Mega się dłuży, sceny domek--->drzewko--->zamyślony murzynek trwające dobre 5 minut były po prostu męczące. Żaden aktor mnie nie powalił, ot film na bezpieczny temat, o którym się szybko zapomni.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

To wszystko co mam do starego Dredda :lol2:
http://youtu.be/D50iO7lC2_0?t=2m26s

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

To jaki polecacie film w miarę świeży (niekoniecznie, no ale...)? :D Bo mam trochę czasu i zastanawiam się co odpalić. :)

Pozdro!

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Ostatnio widziałem - Sekretne Życie Waltera Mitty -> jak na film z Benem Stillerem jeden z lepszych imo :wink: Bardzo ładne ujęcia i ciekawa fabuła.

ODPOWIEDZ