Ale ma od much (monstrous cav) Tak samo jak herald slaanesha na steedzie nie ma od Demonetek, ale ma od Seekerek. A herald Khorna na juggu ma lookouta nie od Bloodków a od Juggerów. Stąd było to "itp" (bo zgodnie z podręcznikiem i typem jednostki).Nina_love pisze:ale już "gość" na palankinie od piechoty nie ma.
Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
nie. samotnie kroczacy herald slaanesha ma przypadkowo locus dajacy automatyczne zdawanie lookoutow i ma lookouta 1+ obok oddzialow nurglaAzgaroth pisze:Pytanko Z racji tego, że dany charakter demonów może być w jednostce tego samego Boga, nie ma LD generała innego Boga i BSB - to czy w takim razie jest jakiś zapis który neguje możliwość Lookouta dla np bohatera od jednostki innego Boga ? Np. czy samotnie kroczący Herald of Slaanesh ma lookouta na 4+ od plagusów Nurgla jeśli jest blisko ?:)
Czy mógłbyś prosić kogoś o wklejenie / przepisanie dokładnego wordingu odnośnie losowania czarów przez Kairos Fateweaver?
Kairos Fateweaver is a level 4 Wizard who generates spells in the following unique way. When Kairos comes to generate spells, his left head may choose a total of four spells from the Lores of Life, Metal, Light and Heavens. His right head may then chose a total of four spells from the Lores of Death, Beasts, Shadow and Fire. Both heads always know all spells from the Lore of Tzeentch.
At the start of each Magic phase, decide which head Kairos is using this turn. He may only cast spells known to that head during this turn.
At the start of each Magic phase, decide which head Kairos is using this turn. He may only cast spells known to that head during this turn.
Mimo iż zawiodłem się na Kairosie w starciu z Teclisem, to zapytam bo nurtowało mnie podczas gry - jak dokładnie się tego używa? Podchodzę do rzutu, wybieram która kość (jedna) będzie przerzucana (powiedzmy na Wiatry) i ewentualnie jak mi nie pasuje to robie reroll, a jeśli nie to w tej turze przepada? Bo jeśli tak to jest to najbardziej bezużyteczny item jaki widziałem chyba że źle interpretuje "declare before you make the re-roll"Tirit pisze:Arcane Item. Kairos allows you to re-roll a single D6 of your choise once per turn - declare before you make the re-roll. If this is used to re-roll a single dice from a batch of 2D6, 3D6 etc, the other dice in that batch cannot be re-rolled.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Forma jak najbardziej prawidłowa: podpunkt (1.3) http://pl.wiktionary.org/wiki/lata%C4%87 . Więcej książek mniej netuKhuman pisze:ale on nie lata
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
W sumie z tym samym pytaniem, dla uscislenia:
Daemons of Chaos
•
• Beast of Nurgle, max 7 models in total and 4 models per unit
• 4 or more Beast of Nurgle models in the army/Skull Cannon (max 1)/1st Nurgle Herald/Great Unclean One with Lore of Death, max 2
Czyli oznacza to ze majac 7 bestii i cannona to musze wywalic heralda? SRSLY?!
Daemons of Chaos
•
• 4 or more Beast of Nurgle models in the army/Skull Cannon (max 1)/1st Nurgle Herald/Great Unclean One with Lore of Death, max 2
Chyba tak... no ale za to masz gratis tabelkę ... kpina jak dla mnie ...Tirit pisze:W sumie z tym samym pytaniem, dla uscislenia:
Daemons of Chaos
•
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy