Co sądzicie o sklepie z bitsami?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Co sądzicie o sklepie z bitsami?
mam taki pomysł na założenie forum lub witryny z bitsami od dłuższego czasu zbieram bitsy mam tego dużo bardzo dużo co myślicie o otwarciu jakieś strony lub czegoś z częściami figurek? Z własnego doświadczenia wiem, że często ludzie szukają różnych części jedne warte grosze ale nie które dość dużo jak na jeden element
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja chętnie korzystałem z usług takowych, ale one jakoś znikają niestety szybko.
heh a jaki był Twój ? znaczy się zbieram bitsy już długo i z czasem sprzedaje jakieś i wiem że można coś zarobić nie są to kokosy lecz symboliczne kwoty, a czasami są dobre żuty ostatnio za 5 par pistoletów w ręku oraz 7 pistoletów do paska (bitsy Ogrów) zarobiłem 40zł
a to raptem 12 części a za drugim razem za 50 główek szkieletów 15 zł ;p więc różnie bywa

First Blood pisze:heh a jaki był Twój ? znaczy się zbieram bitsy już długo i z czasem sprzedaje jakieś i wiem że można coś zarobić nie są to kokosy lecz symboliczne kwoty, a czasami są dobre żuty ostatnio za 5 par pistoletów w ręku oraz 7 pistoletów do paska (bitsy Ogrów) zarobiłem 40zła to raptem 12 części a za drugim razem za 50 główek szkieletów 15 zł ;p więc różnie bywa
Mój pomysł w tym samym dziale xd : http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=13&t=43164
A co do zarobków to zawsze to kilka złociszy więcej na swoja armie ;d
Parę sklepów już z bitsami było i po jakimś czasie jednak zniknęły.
Nie trudno domyślić się czemu. Po prostu jedne części są towarem deficytowym i każdy chętnie by takie zakupił, a inne są śmieciowymi częściami, których każdy ma pełno pod dostatkiem.
Z grubsza z tego co pamiętam najbardziej pożądane były elementy korpusów z boxów, w których było więcej rączek, główek, uzbrojenia itp niż korpusów i zestaw "10ciu wojków" polegał na tym, że było tam po prostu 10 tych korpusów, a każdy po zakupie paru boxów uzbrojenia miał nadto, przez to chętnie zakupował takowe boxy ze sklepów z bitsami.
Jednak takie korpusy schodziły szybko, a reszta części z boxa nie. Prowadzący sklep rozbrajał kolejny box, aby uzupełnić korpusy a reszta części tylko nabierała na ilości, a nikt ich nie kupował.
Z grubsza konkretnego biznesu się na tym nie rozkręci, możesz próbować to co masz, ale stałem oferty nie utrzymasz, bo po prostu stanie się to co wyżej napisałem.
Nie trudno domyślić się czemu. Po prostu jedne części są towarem deficytowym i każdy chętnie by takie zakupił, a inne są śmieciowymi częściami, których każdy ma pełno pod dostatkiem.
Z grubsza z tego co pamiętam najbardziej pożądane były elementy korpusów z boxów, w których było więcej rączek, główek, uzbrojenia itp niż korpusów i zestaw "10ciu wojków" polegał na tym, że było tam po prostu 10 tych korpusów, a każdy po zakupie paru boxów uzbrojenia miał nadto, przez to chętnie zakupował takowe boxy ze sklepów z bitsami.
Jednak takie korpusy schodziły szybko, a reszta części z boxa nie. Prowadzący sklep rozbrajał kolejny box, aby uzupełnić korpusy a reszta części tylko nabierała na ilości, a nikt ich nie kupował.
Z grubsza konkretnego biznesu się na tym nie rozkręci, możesz próbować to co masz, ale stałem oferty nie utrzymasz, bo po prostu stanie się to co wyżej napisałem.
mi tam nie chodzi o interes zbytnio bo ja interes to inny rozkręcam to ma być taka dodatkowa opcja zarobienie dosłownego grosza przy okazji pozbycia się troszkę części oraz pomocy dla graczy w zaopatrywaniu części, nie mam zamiaru kupować i rozbrajać boxów bo po płynę na tym, ale mam dużo ciekawych bitsówtypu : jakieś skrzydła, głowy dużych stworów itp bo nie mówię o mieczykach i włóczniach ;p
Sklep z bitzami jest ogólnie całkiem niezłym pomysłem, z tym że nie tylko z elementami od GW.
Większość firma działających w tym temacie produkuje elementy kompatybilne z elementami GW, tzn wszelkiego rodzaju korpusy , głowy itd . Także na samym GW nie wyżyjessz.
Większość firma działających w tym temacie produkuje elementy kompatybilne z elementami GW, tzn wszelkiego rodzaju korpusy , głowy itd . Także na samym GW nie wyżyjessz.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
moim skromnym zdaniem (bo sam potrzebuje czasem tego czy owego) fajnie by było zrobić jakiś kramik ogólnoforumowy że każdy by wrzucał w temat wszystko co ma na oddanie/sprzedaż/wymianę i każdy kto czegoś potrzebuje też wrzuca oferte na zapotrzebowanie. Wtedy robi nam się spora ilość róznych bitsów (sam potrzebuje raczej ogólno dostępnych części- jakieś czaszki, kości, żebra, kości dużych monstrów, księgi, świeczniki i wiele wiele innych...
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...
Wystarczy przeglądać podforum targowisko. Sam mam tam ogłoszenie dotyczące bitsów chaosu. Jak coś to PM 

Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins