Piechota w WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Odkopuję temat, bo zaraz wyjdą HE, które mogą trochę namieszać swoją ulepszoną piechotą ;) Jakieś nowe przemyślenia o piechocie w WFB? :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nadal da się nią grać, ale nadal trzeba do tego myśleć ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

dopuki kawaleria bedzie stosunkowo tania w porownaniu do piechoty to nie bedzie jakiejs rewolucji.

w nowych HE juz jest IMO lepiej, choc nadal nie cudowanie..
corowy włocznik 9 pkt, ciezka kawaleria ze speciali 23 lub 30 pkt.. co juz jest blizej stosunku 3:1.. a nie jak bylo wczesniej 2:1.
elitarna piechota jest droga, ale przynajmniej wiemy za co zapłaciła.

jak sie patrzy po turniejach to O&G stały sie w wiekszosci armiami piechotnymi.. HE maja spora szanse.. choc tu wariant na kawie i smoku tez wydaje sie dobry.
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Asassello pisze:jak sie patrzy po turniejach to O&G stały sie w wiekszosci armiami piechotnymi
O&G są specyficzne, bo mają tanią, solidną piechotę, a kawaleria jest droga. No i bonusy z Waaagh są znacznie lepsze dla piechoty, a Quell Animosity piechocie niewiele robi, a dla kawalerii jest nieopłacalny, bo może się okazać zabójczy.

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

dlaczego nazywasz to "specyficzne".. dla mnie to naturalne...

ja bym z checia zobaczyl wiecej armii opartych na sporej ilosci piechoty (wiecej oddziałow piechoty niz kawalerii).. w 6 edycji GW troche zle wyceniło stosunek piechota - kawaleria.. w siódmej starają sie to troche naprawić.

ciekawi mnie czy Hordy Chaosu stana sie teraz prawdziwymi hordami.. a nie zlepkiem 3-4 kawalerii, smoka i małego wsparcia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Asassello pisze:dlaczego nazywasz to "specyficzne".. dla mnie to naturalne...
Miałem na myśli to, że są wyjątkowo specyficzne w tym, że kawaleria jest droga i ma sporo wad, a piechota jest tania i ma sporo bonusów. Praktycznie nie ma drugiej takiej armii posiadającej i piechotę i kawalerię, w której piechota byłaby tak znacznie bardziej opłacalna od kawalerii.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

mowimy tu o ciezkiej kawalerii oczywiscie :).. bo fasty (tez kawaleria) sa zawsze wystawiane :)

mozliwe ze u O&G troche za bardzo pocieli kawalerie, ale nadal jest wystawialna... poza tym miło sie patrzy na mase orków, wiec ja nie narzekam na to ze piechota jest bardziej opłacalna.

oby kierunek - wiecej piechoty na stolach - zostal utrzymany - mi sie podoba :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Asassello pisze:mowimy tu o ciezkiej kawalerii oczywiscie :).. bo fasty (tez kawaleria) sa zawsze wystawiane :)

mozliwe ze u O&G troche za bardzo pocieli kawalerie, ale nadal jest wystawialna... poza tym miło sie patrzy na mase orków, wiec ja nie narzekam na to ze piechota jest bardziej opłacalna.

oby kierunek - wiecej piechoty na stolach - zostal utrzymany - mi sie podoba :)
Zgadzam się ze wszystkimi powyższymi stwierdzeniami :)

Angelus
Wałkarz

Post autor: Angelus »

Cyel w 200% zgadzam się z twoją opinią..

pozdrawiam

ODPOWIEDZ