O&G są specyficzne, bo mają tanią, solidną piechotę, a kawaleria jest droga. No i bonusy z Waaagh są znacznie lepsze dla piechoty, a Quell Animosity piechocie niewiele robi, a dla kawalerii jest nieopłacalny, bo może się okazać zabójczy.Asassello pisze:jak sie patrzy po turniejach to O&G stały sie w wiekszosci armiami piechotnymi
Miałem na myśli to, że są wyjątkowo specyficzne w tym, że kawaleria jest droga i ma sporo wad, a piechota jest tania i ma sporo bonusów. Praktycznie nie ma drugiej takiej armii posiadającej i piechotę i kawalerię, w której piechota byłaby tak znacznie bardziej opłacalna od kawalerii.Asassello pisze:dlaczego nazywasz to "specyficzne".. dla mnie to naturalne...
Zgadzam się ze wszystkimi powyższymi stwierdzeniamiAsassello pisze:mowimy tu o ciezkiej kawalerii oczywiscie.. bo fasty (tez kawaleria) sa zawsze wystawiane
mozliwe ze u O&G troche za bardzo pocieli kawalerie, ale nadal jest wystawialna... poza tym miło sie patrzy na mase orków, wiec ja nie narzekam na to ze piechota jest bardziej opłacalna.
oby kierunek - wiecej piechoty na stolach - zostal utrzymany - mi sie podoba