NBA

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B.Knight
"Nie jestem powergamerem"

NBA

Post autor: B.Knight »

czy ktoś ogląda jeszcze NBA? kiedyś byly transmisje chyba na polsacie teraz puszczają 4 mecze w tygodniu na canal+ oczywiscie w nocy. niedlugo faza play-off jak myslicie kto wygra? HEAT? SPURS?
Obrazek

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Ogladam NBA od 91 roku i mam glownie sentyment do druzyn w ktorych wystepowal Clyde Drexler, mam nadzieje ze Houston w tym sezonie powalczy o cos wiecej niz pierwsza runda.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Ja pierwsze finały, które oglądałem do pistons vs lakers w czasach "bad boys" i "show time".
Kibicuję bykom od samego początku, ale druga runda i postraszenie pacers to chyba max ich możliwości.
W tym roku obstawiam heat vs clippers i wygraną tych drugich. 1/3 sezonu bez crisa paula i mimo to trzeci wynik w lidze. Do tego najdłuższa ława w lidze: collison, crawford, davis, granger, dudley to byliby czołowi gracze w innych zespołach.

W drugiej rundzie:
heat vs nets
pacers vs bulls
spurs vs blazers
clippers vc grizzlies (IMO niedźwiadki zrobią sensację i pogonią thunder :wink:)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Hej, hej tu NBA :)

Ja pamiętam od finałów Chicago vs Portland, później Phoenix...
Jako że wolę underdogów to zawsze kibicowałem przeciwnikom Byków, tylko teraz mi ich brakuje - co by nie mówić to była świetna drużyna.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

ja też oglądam wszystko od bardzo dawna

Od paru sezonów kibicuje spurs i liczę na ich ostatni taniec po mistrzostwo , w zeszłym roku miami uciekło spod noża teraz ciężko im to będzie powtórzyć.

nie lekceważyłbym wizards z gortatem , mogą sporo namieszać ,tak samo drużyna nets

W drugiej rundzie:
heat vs raptors
pacers vs wizards
spurs vs blazers
clippers vs oklahoma

Awatar użytkownika
B.Knight

Obrazek

moim zdaniem

pacers,wizards,raptors,heat

spurs,portland,gsw,okc
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Widzę, że nikt tu w moje byki nie wierzy. :mrgreen:
Zauważcie jednak 2 rzeczy. Chłopaki mają chyba 3 lub 4 najlepszy bilans w lidze po meczu gwiazd, czyli gdy udało im się ustabilizować grę po trzęsieniach ziemi, które nawiedziły Chicago: kolejna kontuzja Rose'a i transfer Denga. Wyrwano im dwa kły, a mimo to chłopaki nadal potrafią ugryźć.
Po drugie Chicago mają najlepszą obronę w lidze, a w post season wygrywa się obroną. IMO zamęczą Washington i wygrają 4:2. Atuty Wizards to jedynie Wall i Beal na obwodzie, bo pod koszem Byki potrafią zdominować każdego. Na nieszczęście wizards na pozycjach 1-2 w Byczkach grają 2 pitbulle czyli Butler i Hinrich.
Sorry Marcinku, życzę Ci jak najlepiej, ale Twój team nie przebije się do drugiej rundy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Po wczorajszym meczu i po chamskim graniu Chrisa Paula na faul zycze zwyciestwa w serii GSW

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Też jestem w szoku. Paul to jedno, ale Blake Griffin po raz kolejny udowadnia, że nie dorósł to tej ligi mentalnie. W sezonie zasadniczym bryluje, a jak przychodzi co do czego, okazuje się miękką fają.
Myślałem, że pod ręką Riversa ten zespół okrzepł, ale najwyraźniej poza pakowaniem piły do kosza, chłopaki nic więcej nie potrafią.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kuyash
Oszukista

Post autor: kuyash »

Ja kibicuję przede wszystkim GSW za styl gry, uwielbiam szybką koszykówkę (moim ulubionym teamem był zawsze phenix suns z nashem w czasie jego prime :) )

Te playoffy obstawiałbym następującą (narazie tylko awanse po pierwszej rundzie bo dalej nie ma sensu):

Pacers wizards
brooklyn miami

spurs portland
GSW Oklahoma
DE 8k
VC 3k
ChD 3k

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

A gdzie w ogóle puszczają NBA. W telewizji publicznej niestety chyba nie??
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

W NC+.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

No to pooglądałem :cry:
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
B.Knight

z tego co mówili nasi wspaniali komentatorzy aka "sugestywna pompka" "bodaj" "parkiety zawodowej ligi nba" to beda pokazywali mecze wizards ze względu na gortata. gsw bardzo dobrze grają moj ulubiony team obecnie
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

"Dobre czytanie gry", "piękny floater", "świetna penetracja".

Wszystkim spragnionym NBA polecam stronę:
http://bt.davka.info/

Ja sobie uzupełniam w ten sposób meczyki, których nie pokazują na NC+.
Wystarczy tylko nie sprawdzać rano wyników, bo mecze pojawiają się już następnego dnia. Zajebista jakość i brak głosu pana Michałowicza to największe atuty tych transmisji.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Kurde obstawiłem sobie awanse w pierwszekj turze w zakładach bukmacherskich i wszystko idzie zgodnie z planem, poza moimi kochanymi bykami. Co za fail.
Lepie było postawić na waszyngton, wtedy byłbym zawsze wygrany. Albo kasa, albo satysfakcja z awansu ukochanej drużyny.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Pierwsza zasada bukmacherska.

Zapomnij o sentymentach :wink:

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Co prawda to prawda, ale wierzyć trzeba do końca. Najgorsze jest to, że nie bardzo wiadomo co poszło źle. Niby bykom brakuje armat, ale nadrabiają to obroną i walką na tablicach. Suma sumarum przegrali dwa niezwykle stykowe mecze, więc ciężko stwierdzić, że byli słabsi.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Niestety cięzko mi się wypowiedzieć, bo meczu NBA nie widziałem od dawna. Szczerze mówiąć to zaskakuje mnie to, że ktoś w kraju nad Wisłą z taką zaciekłością śledzi mecze NBA. Czy naprawdę tylko NC+ nadaje te mecze. Może euro spotr czy coś :cry: :cry: Naprawdę z chęcią pooglądałbym :)

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Parę postów wyżej podałem świetną stronkę z linkami do meczów do ściągnięcia. Mecze w jakości HD, wklejane z jednodniowym opóźnieniem. Skoro nie śledzisz na bieżąco wyników to ta stronka jest jak znalazł.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ