NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Re: NoWE (zbiór plot str. 73)

Post autor: bigpasiak »

Jan z Czarnolasu pisze: Pierwsze figurki leśniaków kupiłem najprawdopodobniej na długo przed tym jak dowiedziałeś się o istnieniu warhammera, ale na turnieju spojrzysz na mnie i powiesz, że jestem chujowym graczem i noobem bo uważam, że wystawianie w armii, która podobno walczy w lesie, mas kawalerii jest totalnie nieklimatyczne albowiem kawaleria była w lasach kompletnie nieprzydatna

Skoro tak długo już grasz to zapewne znasz także historię Leśnych elfów jak i ich tereny. Las Loren to nie tylko drzewa ale także pasy łąk, polan, pól i ogólnie wszystkiego tego co przynależy i przystaje do lasów. Meadow glade coś Tobie mówi? Kindred of Equos? Powiem więcej, Leśne Elfy miały swoje rydwany, ale to najprawdopodobniej zanim dowiedziałeś się co to Warhammer jest więc raczej nie będę drążył tematu.
Jan z Czarnolasu pisze: Trochę mi was żal. Jeden z użytkowników zachował się jak buc i obraził początkujących graczy, graczy, którzy zaczynają grę wood elfami .
Nie przemyślałeś tego co użytkownik chciał napisać i co miał na mysli. Przemyśl to i zastanów się co to miało znaczyć.
Mogę zarysować Tobie ideę, którą za Tym widzę.:
Nowy lepszy, mocniejszy od poprzedniego book = masa miłośników klimatu, fluffu i ogólnie WE. Graczy nie nowych tylko takich którzy chcieli grać leśniakami zawsze, mieli armie w domach pokitrane, tylko jakoś teraz ich miłość odżyła, całkowicie przypadkowo zbiegło się to z wydaniem nowego mocnego booka.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2014, o 15:36 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

bigpasiak pisze:
Jan z Czarnolasu pisze: Pierwsze figurki leśniaków kupiłem najprawdopodobniej na długo przed tym jak dowiedziałeś się o istnieniu warhammera, ale na turnieju spojrzysz na mnie i powiesz, że jestem chujowym graczem i noobem bo uważam, że wystawianie w armii, która podobno walczy w lesie, mas kawalerii jest totalnie nieklimatyczne albowiem kawaleria była w lasach kompletnie nieprzydatna

Skoro tak długo już grasz to zapewne znasz także historię Leśnych elfów jak i ich tereny. Las Loren to nie tylko drzewa ale także pasy łąk, polan, pól i ogólnie wszystkiego tego co przynależy i przystaje do lasów. Meadow glade coś Tobie mówi? Kindred of Equos? Powiem więcej, Leśne Elfy miały swoje rydwany, ale to najprawdopodobniej zanim dowiedziałeś się co to Warhammer jest więc raczej nie będę drążył tematu.
Nie wierzę, Pasiak ustawia trolla do parteru po pół rocznej absencji forumowej. :mrgreen:
Patrzcie i uczcie się co Syberia i dzieciaki robią z ludźmi :lol2:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

A właśnie, szkoda że nie dali nam znów rydwanów do booka ;)

Każdy treeman ma ten atak z testem inicjatywy ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Retaguardia
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Retaguardia »

Tak
Obrazek

Awatar użytkownika
Erratu87
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Erratu87 »

Jacobs . Każdy treeman. I oco chodzi z rb mooge noobic ale postaraj prosze mi sie wyjaśnić co jest w rb apropo tych javelinow
Ciąć byle pociąć ,to jak pie.... bedąc impotentem . Niby można, ale po co ?

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Jacobs pisze: Każdy treeman ma ten atak z testem inicjatywy ?
Wszystkie 3 Tremenasy mają ten Tree Whack - Treeman, Treeman Ancient i Durthu.

Dodatkowo każdy z nich może dokupić korzonki (Strangleroots) gdyż niestety tym razem nie są GRATIS :)

I uważam, że Treeman nie jest, aż taki zły. Potanili koszt.

Kosztuje 225 pkt +20pkt "korzonki" = 245 pkt.

Mamy fakt siłę 5 ale nadal 6T i 5A, Stubborn i Ld9, Scaly Skin(3+), dodatkowy atak - Tree Whack (można go rzucać w challengu), no i Warda 6+ z Forest Spiritów.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Z RB Jacobsowi chodziło o to, że warto go sobie czasem odświeżyć ;)
"Javellin: Range 12", S as User, Quick to Fire." ;)
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Opos pisze:Z RB Jacobsowi chodziło o to, że warto go sobie czasem odświeżyć ;)
A czy przypadkiem javeliny lasek nie mają swojego profilu?

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

Tez mi sie wydaje że treeman bedzie w miarę grywalny. Szkoda ze ma 5w również. Ale 6ws wiec tree whack bedzie raczej wchodzil. Jak przezyje ostrzal z dział to bedzie wsysal czolg az miło. Choc uwazam ze lepsza opcja bedzie ancient. Kitramy go i czarujemy do momentu bezpieczenstwa a potem wyjazd na dozynki:) dla mnie najwiekszym + w booku to WR i WHR narazie. Mega duzo zastosowan dla tych drugich widzę.

co do broni sisterek to nie maja quick to fire.

co do strzal to po uwaznej lekturze jestem zdania ze jeden typ na jeden oddzial/boha w armii. Ale spokojnie i tak nie ma pkt na duble:)

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Shino pisze:a gdzie to dokladnie jest? bo nie widzialem wczoraj.
@Shino - zapis przy strzałach - "All Shooting attacks made with enchanted arrows count as having been made with magic weapons".

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Naviedzony pisze:
Opos pisze:Z RB Jacobsowi chodziło o to, że warto go sobie czasem odświeżyć ;)
A czy przypadkiem javeliny lasek nie mają swojego profilu?
Mają. Nazywają się Blackbriar Javelin - 12", siła bazowa, Armour Piercing, Poisoned Attacks

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Poważnie nie mają QtF Oo
Ehh, znów ułomne elfy które rzucaja gorzej niż skinki :lol2:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Hmm, to lipa, że nie mają QtF... Ale i tak, wspomagane sygnaturką z bestii, Siostrzyczki mogą karać kawę jak złoto :twisted:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Erratu87
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Erratu87 »

Sa fastem blagam was po marszu trafiają na dalekim na 4+ na szarze daja fle zbieraja sie w twojej turze i jeszcze odrazu moga wyplacac javeliny
Ciąć byle pociąć ,to jak pie.... bedąc impotentem . Niby można, ale po co ?

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Erratu87 pisze:Sa fastem blagam was po marszu trafiają na dalekim na 4+ na szarze daja fle zbieraja sie w twojej turze i jeszcze odrazu moga wyplacac javeliny
Nie no jeszcze mają Warda 4+, 2 czary oraz w lesie przerzuty 1 na Wounda :) No i Ld9 oraz goła piątka kosztuje 130 pkt.

Awatar użytkownika
Retaguardia

Treeman nie musi trafiac gdy uzywa tree whack
Obrazek

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Retaguardia pisze:Treeman nie musi trafiac gdy uzywa tree whack
Raczej musi lecz to chyba nie problem przy BS6.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wardancerzy pozostali 5+, więc nie ma tak dużej tragedii.
5 może będą się pojawiać.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Retaguardia

No raczej nie musi: "nominate an enemy model in base contact. That model must pass an initiative test or suffer d6 wounds with Nas allowed"
Obrazek

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Post autor: Jan z Czarnolasu »

Robaczek pisze:Niezłe spostrzeżenie ;)
Zauważyliście, że maskowanie braku umiejętności klimatem to typowo figurkowe zjawisko? Nie widziałem żeby ktoś próbował się tak tłumaczyć w Starcrafta.
W D&D większość ludzi próbuje układać jakieś przegięte kombo, optymalizując rozwój postaci - to zjawisko jest sprzeczne z ideą rpg i zawsze mnie śmieszyło. Stąd nie darzę sympatią tej mechaniki. Gdy tworzę postać do rpg nie kieruję się kwestiami mechanicznymi i tym aby moja postać była skuteczna w eliminowaniu przeciwników. Chce walczyć fajną bronią, która mi się podoba, w fajnym stylu, mieć fajne umiejętności niemilitarne.

Battle wywodzi się z rpg. I mam do niego podobne podejście. Zawsze gdy tworzę rozpiski kieruję się tym, aby była w miarę silna (w każdym razie nie słaba) i zawierała jak najwięcej modeli, które zawsze chciałem wystawić i za wszelką cenę nie chce wsadzać do niej modeli, które mi się nie podobają (wtedy staram się szukać zamienników tak jak w przypadku Wildów) albo więcej niż dwóch tych samych formacji. Czasem widzę w sklepie fajną figurkę i zastanawiam kim mogłaby być w mojej armii. Byle ją gdzieś wepchnąć. Naprawdę jestem podbudowany na samą myśl o tym jak zobaczę na stole armię przygotowaną zgodnie z wizją, którą mam w głowie od pewnego czasu.

Jeśli porównujesz battla jak starcrafta to naprawdę współczuje. Może porównaj te dwie gry do szachów?

Jeśli chcesz się przekonać kto jest lepszym strategiem to zapraszam na partyjkę w RTW I na kompie albo w szachy - na placu wolności są stoły, wystarczy przynieść parę ludzików od battla i można grać. Zobaczymy kto ma jakie umiejętności.

Urban

Troll oznacza dzisiaj kogoś kto przedstawia poglądy niezgodne z jedyną słuszną linią partii. Gdy socjalista wygłasza socjalistyczne poglądy na forum kolibra albo libertarian to jest trollem. Gdy koliber albo libertarianin wygłaszają swoje poglądy na forum socjalistycznym to także są trollami. Troll to ktoś kto ma inne zdanie niż większość użytkowników danego forum. Trolle irytują większość użytkowników bo poglądy trolla są sprzeczne z poglądami większości użytkowników forum.

Jest to słowo, które zatraciło swoje pierwotne znaczenie ponieważ jest zbyt często nadużywane. Tak naprawdę czuję się znobilitowany tym określeniem.
Ostatnio zmieniony 1 maja 2014, o 18:37 przez Jan z Czarnolasu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nikt nie da nam zbawienia.

Zablokowany