Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
A nie jest przypadkiem tak że jak wejdzie ifka na modlitwę to nie można już jej rzucać do końca gry? Jakoś tak jest bound spellami.
Jak bound spell jest na przedmiocie to przedmiot się niszczy i nie można już rzucać.
Kapłani mają wbudowane ,więc po prostu już nie rzucają w fazie ,gdzie w której rzucili ifkę.
PS: Rulebook str. 37
Kapłani mają wbudowane ,więc po prostu już nie rzucają w fazie ,gdzie w której rzucili ifkę.
PS: Rulebook str. 37
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
A można wiedzieć o jaką zasadę chodzi, że się dekoncentruje? O ile pamiętam to ta zasada dotyczy czarodziei, a nie postacie rzucające bound spelle. Czyli po rzuceniu 1-2 modlitwa nie wychodzi ale można rzucać kolejną.Kordelas pisze:Kapłan się dekoncentrujemnp21 pisze:1)Po nieudanym rzucaniu modlitwy (wyrzuceniu 1-2 na kościach), można rzucac kolejną w tej samej fazie magii, czy też kapłan się "dekoncentruje"?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Co do obydwu odpowiedzi, to domyślałem się że będzie inaczej, tylko chciałem się upewnic, dlatego obydwie mnie zdziwiły.
Co do 1-2 na kościach to myślałem że jest tak jak z przedmiotami - pierścień, który czarował ognistą kulę jednak jej nie wyczarował - to nie przeszkadza w użyciu w tej samej fazie czapki niewidki ale ostatecznie modlitwy nie są z przedmiotów, więc nie wiem.
Co do ifki to też mnie zdziwiło że z automatu innych nie może rzucac, bo przy normalnym miscaście wynika to z tego, co napisane jest w opisie miscasta. A tu miscasta nie ma.
Co do 1-2 na kościach to myślałem że jest tak jak z przedmiotami - pierścień, który czarował ognistą kulę jednak jej nie wyczarował - to nie przeszkadza w użyciu w tej samej fazie czapki niewidki ale ostatecznie modlitwy nie są z przedmiotów, więc nie wiem.
Co do ifki to też mnie zdziwiło że z automatu innych nie może rzucac, bo przy normalnym miscaście wynika to z tego, co napisane jest w opisie miscasta. A tu miscasta nie ma.
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Słuchajcie na stronie 37 podręcznika jest opis w tabelce, który wprost mówi o tym co się dzieje z dwiema 6 oraz o braku dekoncentracji. Skoro jest to jasne (ifka nie może rzucać dalszych zaklęć, 1-2 nie dekoncentruje się) to nie wymaga interpretacji i tyle w temacie.
P.s. miscast jest tylko nie rzucamy na tabelkę, również wprost wyjaśnione.
+1medzik pisze:Słuchajcie na stronie 37 podręcznika jest opis w tabelce, który wprost mówi o tym co się dzieje z dwiema 6 oraz o braku dekoncentracji. Skoro jest to jasne (ifka nie może rzucać dalszych zaklęć, 1-2 nie dekoncentruje się) to nie wymaga interpretacji i tyle w temacie.
Wprowadziłem mały zamęt ,wybaczcie.
Z jedną rzeczą wprowadziłem w błąd - rzeczywiście kapłan nie dekoncentruje sie ,mój błąd był spowodowany tym ,że zamiast wczytywać się w rzucanie bound spelli ,gdzie było napisane o sytuacji ,gdzie czar nie wyjdzie (1-2 na kości) rzuciłem pobieżnie kaprawym okiem na "Nieudane Rzucenie Czaru" pod miscastem.
Chyba chodziło o fizyczne posadzenie figurki balthasara na koniu, tak aby robił za konnego maga.Kordelas pisze:Nie da się.
Balthasar ma wbudowanego pegaza i tylko na nim może siedziec
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
W sumie to możliweMacias pisze:Chyba chodziło o fizyczne posadzenie figurki balthasara na koniu, tak aby robił za konnego maga.Kordelas pisze:Nie da się.
Balthasar ma wbudowanego pegaza i tylko na nim może siedziec
Można szukać na allegro ,bądz w odpwoiednich działach na forum o handlu. Ja swojego zrobiłem z maga z nowego gryfa ,model jest cały i oprócz dziwnie ułożonej pelerynki pasuje (na to też da się zaradzić)Hoax pisze:Pytanie może dziwne, ale skąd wytrzasnąć model konnego maga? Gdzie kupić, jakie firmy, z czego konwertować?
Myślicie, że używanie http://vanaheim.pl/pl/gamezone-empire/3 ... victa.html modelu jako małego maga przeszło by na masterze?