Zacznij jakoś porządkować te rozpiski, bo są nieczytelne. Zobacz jak inni zapisują i wyciągnij wnioski.
Szarża w czołg to IMO był kiepski pomysł, ciężko go zdjąć w jedną turę, a w następnej nie możesz już overrunnować. Jakbyś zmiękczył go balistami to może by się udało.
Nie wiem jak przez całą grę mogłeś nie użyć książki, co robiłeś w fazach magii? Rzucałeś na wiatry i przechodziliście do strzelania?
HE na 2400
W AB masz zapisek, że bsb może wziąć magiczny sztandar albo inne magiczne itemy. Nie wszystko naraz.olomir pisze:
Noble (190pts)
Dragon Armor (10pts)
Battle Standard (75pts)
(AB) Banner of the World Dragon (50pts)
Elven Steed with Barding (Hero) (15pts)
Ithilmar Barding
Magic Items (20pts)
(BRB) Enchanted Shield (5pts), (BRB) Luckstone (5pts), (BRB) Shrieking Blade (10pts)
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Czy ja piszę po chińsku?olomir pisze:albo magicze przedmioty albo bsb?
Bsb może wziąć albo magiczny sztandar, albo magiczne przedmioty. Jest to w AB. Na str. 90.
Pozdro.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
To jest pozostałość po książkach z poprzednich edycji gdzie BSB nie mógł nosić np. tarczy.olomir pisze:"BSBs can take all the equipment their unit type has access to as if they weren't "
czy to nie oznacza, że jednak mogą brać magiczne przedmioty?
Obecnie zapis ten dotyczy już tylko Bretki.