NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE (zbiór plot str. 113)
Maja tylko sily 3 ...
Jest niby taniec z wardem 3+ ,ale trzeba tez czasem cos zabic 
z sila 4 byliby ok. s3 na specjalu, bez dodatku w szarzy to jakis absurd. lepiej wystrzelac xDLaik pisze:masz rację, wydaje Ci się, teraz mały konkurs znajdź rozpiskę z nowego booka WE z tancerzami...Karli pisze:Coś za coś. S4 za ward 3+. IMO dobry trade.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
kolejny teoretykc4h10 pisze:Do tego maja ASF wiec nawet lepszy niz dobryKarli pisze:Coś za coś. S4 za ward 3+. IMO dobry trade.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Jestes dobry cos wymyslisz.Laik pisze:kolejny teoretykc4h10 pisze:Do tego maja ASF wiec nawet lepszy niz dobryKarli pisze:Coś za coś. S4 za ward 3+. IMO dobry trade., powiedźcie mi proszę do czego ten unit z S3 ma służyć?
Chodzi o porownanie obecnych tancerzy do poprzednich i aa lepsi. Ich problem polega na tym ze inne jednostki zostaly bardziej podpakowane.
\/\
Balans warhammera się skończył w 5 edycji kiedy pokazał się podręcznik do Bretki i Lizaków - grałem wtedy właśnie WE.... zniechęciłem się do battla na ładnych parę lat. Na każdym turnieju wygrywała bretka albo lizaki...Scimitar pisze:http://pl.scribd.com/doc/165569943/Warh ... Hordes-pdf
To były czasyWszystkie armie były w miarę dobrze zbalansowane. Szkoda, że teraz nie wydają wraz z nową edycją zasad do wszystkich armii.
Co do wardancerów - dla funu jak najbardziej - do turniejowej rozpy to na pewno nie teraz
akurat revening hordes bylo zajebiscie ok. grałem, przegiec nie bylo.PiotrB pisze:Balans warhammera się skończył w 5 edycji kiedy pokazał się podręcznik do Bretki i Lizaków - grałem wtedy właśnie WE.... zniechęciłem się do battla na ładnych parę lat. Na każdym turnieju wygrywała bretka albo lizaki...Scimitar pisze:http://pl.scribd.com/doc/165569943/Warh ... Hordes-pdf
To były czasyWszystkie armie były w miarę dobrze zbalansowane. Szkoda, że teraz nie wydają wraz z nową edycją zasad do wszystkich armii.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
Hey, book wyszedł raptem w sobotę to czego tu oczekiwać po rozpiskach z forum. Zobaczymy po rozpach z etc w tym i kolejnym roku. Zawsze gracze z zagranicy zaskakują innymi rozwiązaniami.Laik pisze:masz rację, wydaje Ci się, teraz mały konkurs znajdź rozpiskę z nowego booka WE z tancerzami...Karli pisze:Coś za coś. S4 za ward 3+. IMO dobry trade.
Największym problemem tancerzy nie jest ich porównanie z poprzednią edycją lecz ich konkurencja w obecnym booku.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- wind_sower
- Masakrator
Mi się wydaję, że 6 sztuk wpadających na bok daje w skrajnych przypadkach +5 do statica, jeżeli tylko przetrwają.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
To jak to jest z Waystalkerem? (jeśli tak nazywa się heros Waytwatcher
)
On ma snajpera? A czy jest jakieś ograniczenie na używanie magicznych przedmiotów przy snajperze?
Mam nadzieje, że nie może Bow of Loren lub Hail of Doom arrow używać razem ze zdolnością snajper
On ma snajpera? A czy jest jakieś ograniczenie na używanie magicznych przedmiotów przy snajperze?
Mam nadzieje, że nie może Bow of Loren lub Hail of Doom arrow używać razem ze zdolnością snajper
Działa, ale daje mu 2 strzały. Jedyna różnica jest taka że jak wybierze opcję strzelania bez save to nadal ma 2 strzały.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
1. Tak, Waystalker ma zasadę sniper.
2. Magiczne przedmioty działają ze sniperem.
3. Hail się nie mieści bo ma 25 pkt na magiczne przedmioty. Bow of Loren działa, ale tak, czy siak daje mu tylko dwa strzały. Obydwa mogą być bez Armour Save'a.
EDIT: Jesteście szybsi.
2. Magiczne przedmioty działają ze sniperem.
3. Hail się nie mieści bo ma 25 pkt na magiczne przedmioty. Bow of Loren działa, ale tak, czy siak daje mu tylko dwa strzały. Obydwa mogą być bez Armour Save'a.
EDIT: Jesteście szybsi.
- White Lion
- Kretozord
ciekawe jak będzie z tym frenzy u Wildów.
Teoretycznie ASF i Devastating Charge ma dopisek - riders only, a frenzy nie ma.
To by sugerowało, że jelonki też mają +1 atak a to już syto
Teoretycznie ASF i Devastating Charge ma dopisek - riders only, a frenzy nie ma.
To by sugerowało, że jelonki też mają +1 atak a to już syto
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
no 5 ataków z jednego modelu w szarży i to z niemałą siłą
?
Syto bardzo.
A ja mam takie pytanie, ktoś gdzieś wspominał zę wildzi nie tracą fasta kiedy biorą tarcze. Prawda to ?
Syto bardzo.
A ja mam takie pytanie, ktoś gdzieś wspominał zę wildzi nie tracą fasta kiedy biorą tarcze. Prawda to ?
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
jak dokładnie działa spirit sword?
czy rzucam 2d6 + ld vs 2d6 + ld przeciwnika po kazdej wbitej ranie czy tylko raz niezależnie od tego ile wbije ran?
jeśli ta pierwsza opcja to jak liczy się rany w walce przeciwko oddziałowi multiwoundowemu?
czy rzucam 2d6 + ld vs 2d6 + ld przeciwnika po kazdej wbitej ranie czy tylko raz niezależnie od tego ile wbije ran?
jeśli ta pierwsza opcja to jak liczy się rany w walce przeciwko oddziałowi multiwoundowemu?