Zastanawiam się jak taka jednostka z np 35-36 chłopa z FCG by się sprawowała. Obok nich piąteczka wardancerów (np z czempionem w kresce) na flance do zdejmowania bonusów za ranki przeciwnika + sygnaturka z beasta

Moderator: Gremlin
Kod: Zaznacz cały
• Non-character model with Asrai bow (Hawk-Eyed Archer counts as 2. Hagtree Tip/Trueflight arrows after 25 count as 1.5), max 70
• 8 or more Sisters of the Thorn models in the same unit/Mounted Spellweaver with Death or Dark magic, max 1
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways/4 or more Waystalkers, max 1
Kod: Zaznacz cały
• Non-character model with Asrai bow (Hawk-Eyed Archer counts as 2. Hagtree Tip/Trueflight arrows after 25 count as 2), max 70
• 7 or more Sisters of the Thorn models in the same unit/Mounted Spellweaver with Death or Dark magic, max 1
• Lore of death on spellweaver/moonstone of the hidden ways, max 1
• Each Waystalkers after the 2nd/Each 10 (or fraction) Waywatcher models, max 2
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Dokładnie takLuc pisze: Czy ten zapis: "• Each Waystalkers after the 2nd/Each 10 (or fraction) Waywatcher models, max 2" - pozwala mi na posiadanie w rozpisce:
2 Waystalkerów i 10 Wayów ?
misha pisze: o duplikowaniu strzal cos napisali?
Ooo jeśli tak to superShenq pisze:Raczej dwóch masz darmowych, dopiero trzeci zabiera slota. Czyli 2 stalkerow i 20 wayów
S. 73 małego RB mówi, że nie musisz strzelać z Multi....ale strzałki Starfire (czyli +1 to wound vs Destro a zarazem flaming) uwierz mi....są mega.war2bone pisze:Mi wchodzi na ograniczenia
40 glade guardów, 13,12,15
6 warhawków
12 waywatcherów
Jedyne co to muszę kupić strzałki dla 15 coś innego niż poison lub trueflight. I teraz rodzi się pytanie czy flame i +1 na evil (tam jest więcej wysoko T niż w good) czy multiple shot, z tym, że rozumiem, że po wykupieniu multiple zawsze muszę korzystać z tego trybu i nie mogę strzelić singlem?
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 4&t=122928 - tutaj dostępne po zalogowaniu się.White Lion pisze:a możecie dać linka do tej dyskusji o ograniczeniach czy - to jest jakieś zamknięte forum ?