W opisie zasady - Arrow of Kurnouskubencjusz pisze:a gdzie masz napisane no aromor save?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
W opisie zasady - Arrow of Kurnouskubencjusz pisze:a gdzie masz napisane no aromor save?
Są wyraźnie oznaczone jako MI, strzały natomiast nie... Ja bym stawiał, że zwrot o enchanted items to fluffowe pierdzenie, Ty już tego nie możesz powiedzieć gdyż zostało wyraźnie napisane, iż to MI które można wziąć gdy...Naviedzony pisze:Przecież nie są w dziale z Magic Itemami...
Odpowiedz mi teraz na pytanie:
Dlaczego w Armybooku HE zdanie:Oznacza, że przedmioty są Magic Items, natomiast w Armybooku WE zdanie:can also include the following magic items, as described in the army listnie oznacza, że strzały są Enchanted Items?These are enchanted items
Można go wyłączyć czy nie?Shino pisze:tylko tak samo jak strzaly.BTW...Czy Golden Griffon jest opisany jako MI?
W takim razie ja stawiam, że określenie Magiczne Przedmioty też jest fluffowym pierdzeniem, bo przecież magiczne przedmioty to nie jakieś słowotwórstwo, tylko zwykłe dwa słowa. Chyba nikt tego nie przełknie, prawda?Ja bym stawiał, że zwrot o enchanted items to fluffowe pierdzenie, Ty już tego nie możesz powiedzieć gdyż zostało wyraźnie napisane, iż to MI które można wziąć gdy...
However, any model moving through a Venom Thicket must take a Dangerous Terrain test, to represent their attempt to fend off the venomous critters within.
Czy Forest Strider chroni przed tymi dangerousami?? Niby jest napisane że forest stridery nie biorą dangerousów ale wolę się upewnić.Warriors with the Strider special rule are rare — normally, a model will have a subset of Strider, such as Forest Strider, River Strider or Marsh Strider and the rule only applies in terrain of the specified type. Warriors with the Strider rule do not have to take Dangerous Terrain tests.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
1) no właśnie dlaczego miałby nie mieć ?Shino pisze:1) dlaczego ten czar mialby miec atrybut z innego lore'a? wyglada na to, ze nie ma atrybutu.
2) Swoja droga to ciekawe, ale jest augmentem. Te nie mozna rzucac na przeciwnika tylko na wlasny oddzial. Ciekawe wiec jak wrzucic te hity
3) co jest jesli oddzial przeciwnika jest calkowicie w lesie?
udowadnianie nie idzie w ta strone, wiesz?1) no właśnie dlaczego miałby nie mieć ?
jasne. Jelsi jest czesciowo to obrywa. A jesli w pelni w lesie tojuz nie, sadzac po opisie czaru.3) a co ma być ? jeśli znajduje się w tym lesie częściowo to już obrywa.
prawidłowa treść to:Shino pisze:jasne. Jelsi jest czesciowo to obrywa. A jesli w pelni w lesie tojuz nie, sadzac po opisie czaru.
wiec bez kombinacji proszę... at least partially ...
1) Chodziło mi w sensie czy może być sytuacja, że mag nie korzysta z atrybutu domeny skoro jest magiem tej domeny ? Co mu zabrania korzystania z atrybutu ?Shino pisze:udowadnianie nie idzie w ta strone, wiesz?1) no właśnie dlaczego miałby nie mieć ?
ale ok. Ni nalezy do domeny magii.
jasne. Jelsi jest czesciowo to obrywa. A jesli w pelni w lesie tojuz nie, sadzac po opisie czaru.3) a co ma być ? jeśli znajduje się w tym lesie częściowo to już obrywa.
Skąd ta dyskusja w ogóle? Ktoś przeczytał opis tego zaklęcia? Ono w ogóle nie targetuje żadnych jednostek, tylko las. Las nie może być w close combacie. Nie ma też czegoś takiego jak "enemy forest". Można tym targetować każdy las w zasięgu i dopiero po tym jak wyjdzie zaklęcie patrzymy, czy ktoś w nim jest. Jeśli nie, to możemy ruszyć las. Jeśli jest w nim wróg, wróg obrywa hity, ale nie zmienia to faktu, że celem czaru dalej jest las, a nie wroga jednostka. Nawet jeśli walczy wręcz.Tree Singing is an augment spell that targets a single forest within 18" of the caster.