Zapytałem co proponujesz, nie odpowiedziałeś. Ograniczenia są bardzo leciutkie (zawsze w sumie byłem za cięciem magii - to zbyt losowy aspekt tej gry) - 3 magów max.Cyel pisze:PS: Miał byćturniej w Paradoxie,i nawet z koleżanką zastanawialiśmy się czy sie nie wybrać. 2x800pts, max 4 bohaterów.
Zaproponowałem lekkie ograniczenia magii, żeby trochę pograć a nie poprzerzucać sie tylko kostkami.
Od razu odezwały się głosy "nie,nie ograniczać magii!" których organizatorzy posłuchali.
Powiedz mi, karlee -jakiemu graczowi robi różnice, czy zagra tym razem trzema magami zamiast czterech.
Dobremu ?
Ja powiem szczerze w battlu przez to, że nie ma zadania, jest straszne kunktatorstwo, ostatnio pogrywałem trochę w niewinną gierkę Pirates of [...] i tam liczy się tylko objectiv naprawdę mina przeciwnika po tym jak na "ostatnim woundzie" realizujesz zadanie i wygrywasz jest bezcenna. Do tego przestarzała skala 0-20, bo nie da się wprowadzić 0-1, bo by było jeszcze większe kunktatorstwo... da się wypełnienie zadania lub nie. Zamierzam kiedyś spróbować (najpierw 0-10 + 0-10 za zadanie), bo bardzo mi się pomysł spodobał. Kiedy? Niestety nie wiem.
I jeszcze o przyzwyczajeniach do piczy, ktoś już wspomniał, że to nie strach przed tym, że będę słaby, tylko strach przed nieznanym ewidentnie ludzka cecha.