Galeria Chester'a

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Galeria Chester'a

Post autor: Chester22 »

Witam! Troche już czasu maluje figurki, postanowiłem w końcu założyć galerie. Na początek imperialny czarodziej i krasnoludzkie działo ze skullpasa (które jest jeszcze WIPem). Oprócz oceny figsów dużo bardziej interesuje mnie ocena zdjęć. Zrobiłem sobie nie do końca profesjonalne studio, z kartonu, w którym powycinałem otwory, wkleiłem kalke żeby światło się rozszczepiało, a z boków i z góry świecą lampki. Tło jest jeszcze do poprawy, bo część jest czarna, część szara, i widać to głupie przejście miedzy kartkami, ale skończyła mi sie farba, więc to na później. Głównie chodzi mi o to czy odległość aparatu (niestety robiłem Samsungiem GSII, 8 mpx) jest dobra, czy wielkość zdjęć jest tak jak byś powinna, czy oświetlenie jest ok i czy powininem coś w Photo Shopie bawić sie z kolorami itp, czy zostawiać czyste zdjęcie z aparatu. :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

edit. nowe zdjęcia,
Ostatnio zmieniony 12 maja 2014, o 10:51 przez Chester22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Wykadruj zdjęcia to po pierwsze. A po drugie strasznie widać te szpary na krasnoludzkim dziale:/
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

twarz maga genialna =D> tylko ta bródka wygląda jak róg wyrastający z brody :P
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Cookie Monster pisze:Wykadruj zdjęcia to po pierwsze. A po drugie strasznie widać te szpary na krasnoludzkim dziale:/
Wykadruj znaczy zmniejsz w tym wypadku czy co? A poza tym fotki są ok? Co do szpar to wiem, ale już niestety nic z tym nie zrobie :P
crovaxus pisze:twarz maga genialna =D> tylko ta bródka wygląda jak róg wyrastający z brody :P
Dzięki :D Wygląda jak róg przez rzeźbe figsa czy malowanie?

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

nie ładniej?
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Kuros pisze:nie ładniej?
Obrazek
Za małe... choć dobra wielkość na awatara...

Otwierasz obrazek w paintcie i klikasz - ctrl + w otwiera Ci się ramka "Zmiana obrazu" ale zmieniasz na "Piksele" i wpisujesz na górze w "poziomie" 640... pion automatycznie Ci się zmieni... zapisujesz i już masz zmniejszone zdjęcie :D
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

no jak za małe , przyłóż sobie figurke do monitora, i zobaczysz że jest fotka jest wieksza od figurki dobre półtora raza

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Jak dla mnie to jest dobra wielkość, bo nie trzeba się gapić jak szpak w pi... żeby coś zobaczyć.
Obrazek
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Zmniejszyłem zdjęcia, troche podrasowałem kontrast, teraz jest lepiej? :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Czarodziej bardzo fajny. Bardzo dobra kolorystyka, choć zielony kolor mogłeś sobie darować. Malowanie też niczego sobie. Podoba mi się =D> .
Za to działo mi się kompletnie nie podoba - szpary i rycząca imitacja złotego koloru kładą całość, niestety. Reszta jest ok.
Co do wielkości fotek - nie słuchaj co niektórych, którzy proponują mikro - zdjęcia. To dobre dla frajerów, którzy chcą ukrywać niedoróbki w malowaniu. Poprawione pierwsze foty w galerii maja najlepszy rozmiar. I wcale nie szkodzi to Twemu malowaniu :wink: ...

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

A mi kolorystyka działa się podoba, dodaje takiej bajkowości do modelu, jedyne co to te nadlewki itp. co zostały psują.
Obrazek

ODPOWIEDZ