Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Prawda
Najlepszy jest drugi mecz półfinału jeżeli jakaś drużyna musi odrabiać straty.
Najlepszy jest drugi mecz półfinału jeżeli jakaś drużyna musi odrabiać straty.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
Poprzednio siedziałem cicho, ale to juz przesada. To nie jest "Athletico".
Athletic Bilbao i Atletico Madrid. Athletico nie.
Ja stawiam na Simeone i spółkę, lubię underdoga i nie lubię realu, a na dodatek od jakichś 7 lat wygrywa barca lub ten, kto wyrzucił barce Łzy śmietankowych będą smakowite, a jak wygrają - nic strasznego się nie stanie. Nadal będzie można ich wkurzać łatką "tego gorszego zespołu z madrytu"
Athletic Bilbao i Atletico Madrid. Athletico nie.
Ja stawiam na Simeone i spółkę, lubię underdoga i nie lubię realu, a na dodatek od jakichś 7 lat wygrywa barca lub ten, kto wyrzucił barce Łzy śmietankowych będą smakowite, a jak wygrają - nic strasznego się nie stanie. Nadal będzie można ich wkurzać łatką "tego gorszego zespołu z madrytu"
Po golu marcelo to i tak już było wiadomo że atletico tego nie nadrobi
Ostatnio zmieniony 25 maja 2014, o 12:32 przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ponoć Nawałka się wyraził, że to w końcu jest jego reprezentacja. No to pogratulować. z Gibraltarem naprawdę mamy szanse na odniesienie zwycięstwa ...
Masakra, aż zacząłem kibicować przeciwnikom.
Szkoda Nawałki na takich patałachów, powinien zrezygnować i objąć drużynę, która go nie skompromituje, bo polska reprezentacja, to do gnoju się nadaje, a nie na boisko i gry w piłkę!!!!!
Szkoda Nawałki na takich patałachów, powinien zrezygnować i objąć drużynę, która go nie skompromituje, bo polska reprezentacja, to do gnoju się nadaje, a nie na boisko i gry w piłkę!!!!!
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To właśnie Nawałka jest autorem tak skomponowanej reprezentacji. Pokazuje to, że trener klubowy i trener reprezentacji to zupełnie dwie różne funkcje. Póki co Nawałka się nie sprawdza. Może to się zmieni, ale małe szanse...
Nie widzę niestety zmiany jakościowej w porównaniu z kadrą Fornalika.
Komentator już straszył Gibraltarem, że nawet wygrali ostatnio mecz.
Komentator już straszył Gibraltarem, że nawet wygrali ostatnio mecz.
Wisła Kraków.
Nawałka to tak jak Smuda, Fornalik. Nie każdy trener nadaje się na selekcjonera. To inna praca niż trenowanie drużyny klubowej. Graczy w klubie ma się cały niemal rok, więc można ich bardzo dobrze poznać, zgrać i nawet teoretycznie słabsi zawodnicy jako drużyna będą sobie świetnie radzić. Natomiast reprezentacja to co innego. Owszem, gracze zwykle lepsi, z lepszych drużyn, ale ma się ich raptem parę dni i nie ma tu mowy o trenowaniu. Trzeba ich po prostu ustawić na boisku (po to się też ogląda ich mecze, by zobaczyć jak grają w klubie - najlepiej jak w reprezentacji mają grać podobnie jak w klubie), zestawić skład z tych graczy co są. Tu trzeba niestety bardziej korzystać ze schematów klubów w jakich grają ci gracze, niż tworzyć nowy i wciskać ich w niego. A tak robił Smuda i tak stara się robić Nawałka. Chyba nie tędy droga. Ostatnim poważnym selekcjonerem jakiego Polska miała był Benhaker.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Do takiego samego wniosku doszliśmy z Ojcem oglądając dziś mecz.Scimitar pisze:Ostatnim poważnym selekcjonerem jakiego Polska miała był Benhaker.
Wisła Kraków.
Ta reprezentacja nie zmienia się od lat i to nie wina Nawałki, no może nie cała, znalazłbym mu do towarzystwa jeszcze kilku współwinnych, nie tylko trenerów. Najzabawniejsze jest to, że na meczach towarzyskich testuje się nowych graczy i trąbi się jak to młodzież jest wprowadzana, a w meczach o stawkę i tak grają stare "dobre" patałachy.smiejagreg pisze:To właśnie Nawałka jest autorem tak skomponowanej reprezentacji. Pokazuje to, że trener klubowy i trener reprezentacji to zupełnie dwie różne funkcje. Póki co Nawałka się nie sprawdza. Może to się zmieni, ale małe szanse...
I najważniejsze obecnym graczom (nie użyję słowa reprezentantom-celowo ) po prostu się nie chce "umierać" za REPREZENTACJĘ, nie ma woli walki i tyle.
Sevi +1. Śmiem twierdzić, że zabrakło "nam" zimnej krwi i dalekosiężnego widzenia, za szybko go zwolniono.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie chce się? Może i tak - i tutaj jest właśnie rola selekcjonera jako motywatora, który powinien sprawić, żeby im się chciało. Leo umiał tego dokonać, niestety, nasi trenerzy klubowi tego nie potrafili i nie potrafią.
Nadal nie mamy w reprezentacji zawodnika, który by posyłał prostopadłe piłki do wychodzących napastników i skrzydłowych. Tego u nas nie uświadczysz, a obecnie to najgroźniejsza broń w futbolu. Samym klepaniem w poprzek nic nie zdziałają, niestety... A reżysera brak...
Nadal nie mamy w reprezentacji zawodnika, który by posyłał prostopadłe piłki do wychodzących napastników i skrzydłowych. Tego u nas nie uświadczysz, a obecnie to najgroźniejsza broń w futbolu. Samym klepaniem w poprzek nic nie zdziałają, niestety... A reżysera brak...