Lan Studio - ot taki mały Blog
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
WOW!!! Jestem pod wrażeniem. Składam szczere gratulacje i dopiero powoli łapię oddech. To złoto wygląda naprawdę jak wygrawerowane, a spellsingerka - CUUUUUUUUUUUUUUDO!!!!
Witam ponownie.
Tym razem na moim warsztacie wylądował krasnolud. Była to bardzo miła wspópraca choc bazowo mialem sie pojawić z tą figurka na bazyliszku ale niestety mimo ze byla ukonczona nie moglem sie zjawić
Ogólnie bardzo miło sie malowalo ok 10-12 godzin pracy.
Chciałem uzyskać troche bardziej naturalny wyglad, skóra była malowana zupelnie inaczej niz zwykle to robilem. Miał przedstawiać starego i doswiadczonego krasnoluda ktory jednak ma nadal wiele wigoru i woli walki w sobie.Mysle ze twarz jest udana dość... Podstawka za to nie jest jakas taka super, mnie osobiscie mało do siebie przekonuje...
Dwarf Lord
http://www.coolminiornot.com/172105
Prosze o komentarze!
Pozdrawiam Lan.
Tym razem na moim warsztacie wylądował krasnolud. Była to bardzo miła wspópraca choc bazowo mialem sie pojawić z tą figurka na bazyliszku ale niestety mimo ze byla ukonczona nie moglem sie zjawić
Ogólnie bardzo miło sie malowalo ok 10-12 godzin pracy.
Chciałem uzyskać troche bardziej naturalny wyglad, skóra była malowana zupelnie inaczej niz zwykle to robilem. Miał przedstawiać starego i doswiadczonego krasnoluda ktory jednak ma nadal wiele wigoru i woli walki w sobie.Mysle ze twarz jest udana dość... Podstawka za to nie jest jakas taka super, mnie osobiscie mało do siebie przekonuje...
Dwarf Lord
http://www.coolminiornot.com/172105
Prosze o komentarze!
Pozdrawiam Lan.
malowanie jak zwykle bardzo dobre..
ten krasnal wyglada tak pastelowo, spokojnie i przyjaźnie.. nie wiem czy to byl zamierzony efekt
ten krasnal wyglada tak pastelowo, spokojnie i przyjaźnie.. nie wiem czy to byl zamierzony efekt
Jesteś mistrzem NMM, Lan
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Powtorze sie po raz 1000... Miazdzysz.... Bylem zadowolony ze swoich nmmow do czasu , az zobaczylem Twoja kolejna prace...
Zdradzisz sekret srebrnego nmmu , bo chce sprobowac w innych kolorach pocisnac swoj metalowy nmm... ?
Zdradzisz sekret srebrnego nmmu , bo chce sprobowac w innych kolorach pocisnac swoj metalowy nmm... ?
Sykstus, proszę Cię. Nie masz pojęcia o malowaniu figurek powyżej poziomu "bardzo podstawowego" , więc nie mów Lanowi - który pociska pierwsze miejsca na konkursach - co powinien robić. Bo akurat podstawka jest idealna. Nie przyciąga wzroku bardziej niż figurka (ani z powodu swojej brzydoty, ani piękna), nie jest display-basem ani dioramą, znaczy doskonale podkreśla figurkę i ogniskuje na niej wzrok.Sykstus pisze:Powinieneś coś z tą podstawką jeszcze zrobić
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
nie wiem Tomash o co Ci chodzi? kazdego mozna poddac krytyce, nawet Lana, kory wygrał konkursy itp
figurka pomalowana jest bardzo ladnie - za to podstawka odstaje lekko od reszty - ta trawa (to cos zielonego) kiepsko wyglada na tym kamieniu. moze za duzo tego jest. rosnie pod dosc nienaturlanym katem..a na mech w cale nie wyglada
poza tym, jak sie nie mozna juz do niczego przyczepic, bo figurka jest super - to sie szuka najsłabszego elemetu w całej figurce i sie do wskazuje - takie moje zdanie
po co kolejnych 20 postów typu "Mistrz", "Super" - mysle ze Lan to juz wie
pozdrawiam
figurka pomalowana jest bardzo ladnie - za to podstawka odstaje lekko od reszty - ta trawa (to cos zielonego) kiepsko wyglada na tym kamieniu. moze za duzo tego jest. rosnie pod dosc nienaturlanym katem..a na mech w cale nie wyglada
poza tym, jak sie nie mozna juz do niczego przyczepic, bo figurka jest super - to sie szuka najsłabszego elemetu w całej figurce i sie do wskazuje - takie moje zdanie
po co kolejnych 20 postów typu "Mistrz", "Super" - mysle ze Lan to juz wie
pozdrawiam
Tomash, nie przesadzajmy
Ja nie wiem tak dobrze jak Ty jak kto na tym forum maluje, ale nawet jeśli ktoś nie jest mistrzem ma prawo powiedziec co mu sie nie podoba. Bo przecież każdy wie jak wyglada trawa czy kamien i nie trzeba byc mistrzem malarskim aby stwierdzic ze wyglada ona zle/nienaturalnie
A co do krytyki, faktycznie - podstawka troche mi nie wyszla
Tak samo NMM na hełmie jest odrobine inny od tego na zbroi, podstawowy kolor zbroi byl poprostu bardziej niebieski tzn malowałem go od 1/3 chaos black + 2/3 regal blue rozjasniajac stopniowo białym az do białego, na hełmie chyba propocje byly cos kolo 1:1. Kolczuga dla odmiany była malowana tylko biały+ czarny.
Ja nie wiem tak dobrze jak Ty jak kto na tym forum maluje, ale nawet jeśli ktoś nie jest mistrzem ma prawo powiedziec co mu sie nie podoba. Bo przecież każdy wie jak wyglada trawa czy kamien i nie trzeba byc mistrzem malarskim aby stwierdzic ze wyglada ona zle/nienaturalnie
A co do krytyki, faktycznie - podstawka troche mi nie wyszla
Tak samo NMM na hełmie jest odrobine inny od tego na zbroi, podstawowy kolor zbroi byl poprostu bardziej niebieski tzn malowałem go od 1/3 chaos black + 2/3 regal blue rozjasniajac stopniowo białym az do białego, na hełmie chyba propocje byly cos kolo 1:1. Kolczuga dla odmiany była malowana tylko biały+ czarny.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tomashu, który nie masz pojęcia o malowaniu figurek przez Sykstusa [notabene jednego z lepszych grających-malujących mordheimowców w Polsce], proszę - nie używaj swojego koronnego tekstu, bo za którymś razem on już przestał być śmieszny. Naprawdę.Tomash pisze: Sykstus, proszę Cię. Nie masz pojęcia o malowaniu figurek powyżej poziomu "bardzo podstawowego" , więc nie mów Lanowi - który pociska pierwsze miejsca na konkursach - co powinien robić. Bo akurat podstawka jest idealna. Nie przyciąga wzroku bardziej niż figurka (ani z powodu swojej brzydoty, ani piękna), nie jest display-basem ani dioramą, znaczy doskonale podkreśla figurkę i ogniskuje na niej wzrok.
Co do figurki Lana - jest fajna, NMM świetny, no i sama figurka jest super [ulubiony krasnal Haka]. Podstawka niczym się nie wyróżnia - kolor trawy może dziwny, ale w sumie pasuje do ogólnie "przyblakłego" obrazu figurki [bo w końcu kolorowe krasnale to tylko BuXi maluje, i Bogu dzięki, że tylko on ].